Human Resource Management - Deeltijd

Per september 2020 starten de deeltijdopleidingen Bedrijfskunde, Human Resource Management en Facility Management met een nieuw programma. Deze drie deeltijdstudies van de Faculteit Management & Organisatie (Business & Management) gaan samenwerken en hebben een multidisciplinair en flexibel programma ontwikkeld.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een prachtige term. Maar hoe zorg je er nu heel concreet voor dat in een bedrijf de juiste mensen op de juiste plek werken? Dat zij zich van daaruit kunnen ontwikkelen en zij plezier in hun werk hebben? Hoe bewaak je duurzame inzetbaarheid tijdens ingrijpende veranderingsprocessen? En hoe benut je HR Analytics om de performance van de organisatie te verbeteren? Tijdens de deeltijdopleiding Human Resource Management leer je wat daarbij allemaal komt kijken. Hoe boeiend die opgave is. Recent onderzoek laat zien dat maar liefst 86 procent van de bedrijven te maken krijgt met veranderingen in wat voor vorm dan ook. Veranderingen die jij als HRM’er gaat begeleiden, zodra medewerkers daarbij in beeld komen.

Tijdens de gehele studie is vrijdag de vaste opleidingsdag, van 14.45 tot 21.45 uur en incidenteel vanaf 13.00 uur.

Studenten aan het woord

Iraisha Chedi

Over de studielast

Vanita Khoenkhoen

Over de lesmethoden

Wendy van Veldhoven

Over persoonlijke ontwikkeling

Sleep opzij

Toelatingseisen

Human Resource Management Deeltijd, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Human Resource Management Deeltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Om deze deeltijdopleiding te mogen beginnen moet je minimaal twee jaar recente werkervaring hebben - betaald of onbetaald - voor minimaal 24 uur per week in of voor een organisatie met 10 fte’s of meer.  Er is geen HRM-functie nodig om bij ons te mogen starten. In de hoofdfase strekt het hebben van een relevante HRM-functie wel tot aanbeveling, zodat jij je eigen HRM-praktijk kunt inbrengen binnen de opleiding.
In het tweede jaar verwachten we dat je minimaal een administratieve functie hebt in het HRM gebied. Het derde en vierde studiejaar kun je afronden als je minimaal 16 uur per week een niet-administratieve functie hebt in het HRM werkgebied. Je moet vanaf het tweede studiejaar werkzaam zijn in een organisatie groter dan 50 medewerkers.

De examencommissie zal het niveau van je functie vaststellen op grond van een door je werkgever ondertekende verklaring. Daarnaast moet je elk studiejaar een praktijkverslag schrijven waarin je aangeeft wat de relatie is tussen je functie en de opleiding.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een andere hogeschool, dan kun je in principe overstappen naar De Haagse Hogeschool. Bekijk wel goed wanneer overstappen mogelijk is. En ook hoe de opleiding HRM aansluit bij wat je nu studeert. Als je tijdens je opleiding besluit om iets anders te gaan studeren, is de kans aanwezig dat je studievertraging oploopt. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Sander Rijksbaron, opleidingsmanager HRM, via e-mail: s.rijksbaron@hhs.nl
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

1 februari 2020

Open Dag

Bekijk ons hoofdgebouw in Den Haag, het atrium met het glazen dak. Ontdek de collegezalen, ons open studie- en leerlandschap, de coffeecorners en de tuin aan het water. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Bijvoorbeeld over het opleidingsprogramma en over het type onderwijs dat wij bieden. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

Verken jouw interessegebied

Alle opleidingen binnen Business & Management

De studie Human Resource Management valt binnen het interessegebied Business & Management. De studies binnen dit interessegebied leren jou hoe je in je toekomstige werk geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Wil je meer lezen over Business & Management en weten welke opleidingen nog meer binnen dit interessegebied vallen?
Ga naar de Business & Management pagina.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Human Resource Management - Deeltijd?

Meld je aan