Human Resource Management - Deeltijd

Je hebt ruime ervaring en de ambitie om je carrière een stevige impuls te geven. Doorgroeien naar hbo-niveau in een tempo dat bij jou past. Dan zit je goed bij de flexibele opleiding Human Resource Management - Deeltijd. We leiden je op tot HRM-specialist die over de grenzen van het eigen vakgebied heen kijkt, door samen te werken met studenten van Bedrijfskunde en Facility Management. Een integrale studie met actuele thema’s als duurzaamheid en circulaire economie. Human Resource Management is uiteraard leidend, maar de brede scope van de opleiding biedt jou veel kansen in je huidige werk én op de arbeidsmarkt, waar een multidisciplinaire aanpak juist nu gewenst is.

HRM - Deeltijd is praktijkgericht en altijd up-to-date dankzij een nauwe samenwerking met het werkveld. Je past de aangereikte kennis meteen toe in je eigen werkomgeving en kunt direct impact maken met echte opdrachten in samenspraak met jouw organisatie. Win-win: je werkgever wordt er beter van en jij wordt er beter van. En de wereld eveneens, aangezien duurzaamheid een centraal thema van de opleiding is. Jij weet als HR-specialist hoe je de juiste mensen op de juiste plek zet, hoe ze vitaal blijven en met plezier naar hun werk gaan en hoe je hun inzetbaarheid bewaakt bij ingrijpende veranderprocessen. Verdiepen én verbreden, met de kennis en kunde die je ook opdoet van Bedrijfskunde en Facility Management. Als multidisciplinaire professional ben jij straks aantrekkelijk voor een breed scala aan organisaties.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Meer weten? Vraag het de opleiding
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar.
 • Kom kijken of het klikt met onze docenten!
  Met welke mensen ga je straks het gesprek aan als je voor onze opleiding kiest? Maak kennis met onze docenten

Studenten aan het woord

Dennis Smith

Over de opleiding

Livinia Tonikoe

Over het multidisciplinaire programma

Ik krijg thuis veel begrip en steun, verder is het gewoon een kwestie van doen.

Ruud Stoppelenburg

Over de combinatie werk, privé en studie

Sleep opzij

Toelatingseisen

Human Resource Management Deeltijd, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Human Resource Management Deeltijd te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Overige toelatingseisen- en advies

Kijk wat in jouw situatie geldt

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Human Resource Management deeltijd een baan/werk nodig. Human Resource Management deeltijd is een dagopleiding op de vrijdag.

Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op tenminste mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week.
 
In elk geval heb je bij de start van je studie toegang tot een werkomgeving voor minimaal 24 uur per week. In de hoofdfase moet je toegang hebben tot een relevante werkomgeving en relevante (bedrijfskundige) taken en beroepsopdrachten kunnen uitvoeren voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast is de organisatie groot genoeg (minimaal 5 FTE) om onderzoek te doen en er werken hbo-professionals.

 We beoordelen je werkomgeving op de volgende criteria:

 • Je voert taken uit op minimaal mbo-niveau 4;
 • Vanaf de hoofdfase is er de mogelijkheid om relevante (bedrijfskundige) taken uit te voeren op startend hbo-niveau
 • Er is de mogelijkheid om relevante beroepsopdrachten uit te voeren binnen een werkcontext;
 • De organisatie heeft minimaal een omvang van 5 fte;
 • Er is minimaal hbo-denk- en werkniveau aanwezig voor interne begeleiding.

Uiteraard moet je daarnaast ook het juiste havo-, vwo- of mbo 4-diploma hebben en anders een 21+ toelatingsonderzoek doen.
 
Een deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering, richtinggevend is 15 uur in de week. Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met een studieadviseur. In een intakegesprek wordt je werkkring besproken en getoetst

Uiteraard is er een goede doorstroom vanuit elke MBO-4 opleiding mogelijk. Het werkt in je voordeel als je een bedrijfskundige of economische opleiding als achtergrond hebt. Wil je met een havo of vwo- diploma instromen? Dat kan het beste met het profiel Economie & Maatschappij. Ook is het handig als je het vak Management & Organisatie en/of Bedrijfseconomie hebt gevolgd.  

Human Resource Management is een pittige studie, daarom moet je een goed basiskennis hebben van Nederlands, Engels en rekenen.  

De ervaring leert dat om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen, zelfsturing, motivatie en discipline belangrijk zijn. Het is van belang dat je geïnteresseerd bent in het breder leren kijken dan je eigen vakgebied, om zo in te kunnen spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt. 

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij begin van het nieuwe studiejaar? Op basis van je diploma’s, cijferlijsten en werkervaring krijg je voor sommige vakken wellicht vrijstelling. Onze studieadviseur Mijke Post vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via instroom-mo-deeltijd@hhs.nl of 06- 14 32 83 67.

 
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

Meelopen

Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte colleges, zit bij echte werkgroepen, ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Je wordt de hele tijd begeleid door een van onze studenten.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Human Resource Management - Deeltijd?

Meld je aan