Ruimtelijke Ontwikkeling | Climate & Management - Voltijd
Onze wereld, daar moeten we zuinig op zijn. Steden worden drukker, het weer wordt grilliger, fossiele brandstoffen raken op, maar de techniek wordt steeds beter. Voor duurzame oplossingen die ook realistisch zijn, zijn mensen nodig die originele plannen bedenken. Die verstand hebben van techniek en de weg naar innovaties doordacht doorlopen. De opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling / Climate & Management gaat over duurzaam bouwen, leven met water, energietransitie en duurzame mobiliteit. De opleiding valt dan ook onder het brede vakgebied Built Environment. Je bereidt je voor op de toekomst, hier of in het buitenland. Het milieu stopt toch ook niet bij de grenzen?
Kom kijken of het klikt
- Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. -
Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies. -
Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid. -
Meer weten over de opleiding? Doe mee met een online vragenuurtje via social media
In deze digitale Q&A kom je op een ongedwongen manier alles te weten over de opleiding.
Volg ons op Instagram en stel je vraag tijdens de Q&A sessies op 26 mei, 28 mei en 9 juni
Studenten aan het woord
Over lesvormen en studiemethodes
Rob Mali
“RO is een relatief kleine opleiding. Je hebt geen colleges met 300 man. De werkvormen zijn vooral hoorcolleges en werkcolleges door elkaar. Op school ben ik sowieso ruim 20 uur, en daarnaast heb ik nog huiswerk. De vakken vind ik niet super moeilijk, maar er zijn wel projecten waarbij je in een gat kan belanden als je niet uitkijkt. Je moet er rekening mee houden dat er van je wordt verwacht dat je zelfstandig te werk gaat.”
Over het leukste project
Lisan Andersen
“Het leukste project tot nu toe vind ik ‘Leven met water’. We kregen als opdracht een plan te bedenken om een plein in Den Haag klimaatbestendig te maken. We moesten bedenken hoe we wateroverlast tegen konden gaan en oververhitting van het plein bij heel warm weer. We hebben een maquette gebouwd en die aan de wethouder gepresenteerd.”
Over wat hem inspireert
Rob Mali
“Het meeste indruk maakte een film over kantelpunten in luchtkwaliteit. In beeld zag je hoe slecht het nu al is gesteld met de wereld. Die plastic soep, dat is gewoon 46 keer Nederland in de Stille Oceaan. Nee, dat maakte me niet moedeloos. Het heeft me juist meer drive gegeven om iets bij te willen dragen.”
Toelatingseisen
Ruimtelijke Ontwikkeling - Climate & Management voltijd, 2021-2022
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
HAVO niveau wiskunde A is vereist. Interesse en motivatie voor wiskunde B en Natuurkunde is belangrijk.
HAVO niveau Wiskunde B is niet vereist.
Twijfel je aan je niveau, dan is het zeer verstandig om jouw wiskunde bij te spijkeren. Dat kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een bijspijkercursus wiskunde.
Heb je een mbo-diploma zonder wiskunde? Dan kun je je gewoon inschrijven. Wel raden we het vak wiskunde sterk aan. De kans dat je slaagt, verhoogt namelijk flink als je een cursus wiskunde volgt.
Je kunt tijdens het laatste jaar van de mbo-opleiding meedoen met een doorstroomcursus wiskunde aan de hoofdvestiging (Laakhaven). Als je een mbo-opleiding volgt bij een van de samenwerkende instellingen in de regio Haaglanden & Rijnstreek kun je overdag met deze cursus meedoen. De samenwerkende instellingen zijn: ROC Mondriaan, ROC Leiden en het ID College. De cursus duurt een schooljaar.
Neem voor meer informatie contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.
Je kunt natuurlijk ook zelf een avond- of zomercursus wiskunde regelen.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.
21+ toelatingsonderzoekHeb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Student voor een dag
Voel je al even student
6 februari 2021
Open Dag
We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!
Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.
Online meelopen
Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt online colleges, zoals Installatietechniek, Leven met water of Planologie. En neemt deel aan echte werkgroepen. Zo zie je hoe studenten met elkaar en docenten omgaan. Natuurlijk word je goed begeleid door een van onze studenten.