Technische Bedrijfskunde - Voltijd
Als technisch bedrijfskundige doe je marktonderzoek naar een nieuw product bij een levensmiddelenfabrikant. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.
Aan het werk
Wat kun je later worden en wat niet
Dit word je wel |
---|
Organisatieadviseur |
Hoofd inkoop |
Consultant |
Kwaliteitsmanager |
Sales-executive |
Projectleider |
Systeem/informatieanalist |
Productmanager |
Dit word je niet |
---|
Technisch specialist |
Dit kan jij straks ook
Over een black belt
Ezra Ayoub
“Ik ben nu aan het afstuderen en hoop daarna door te groeien. Een projectmanager die alles weet van Lean Six Sigma, dat wil ik zijn. Die black belt lijkt me wel wat. De opleiding Technische Bedrijfskunde is een lekker brede opleiding waar je over – bijna – alle werkgebieden leert. Je kunt eigenlijk altijd meepraten en elk proces analyseren. Als iemand met een probleem bij mij komt, stel ik net zoveel vragen totdat diegene zelf tot nieuwe inzichten komt. Dat vind ik leuk en het houdt me scherp.”
Over processen verbeteren
Renee Aghina
“Ik werk als specialist quality improvement bij Quooker, het Nederlandse familiebedrijf van de kokendwaterkraan. Na mijn afstudeerstage kon ik hier blijven werken. Wat ik doe is processen verbeteren. Alle testgegevens heb ik ingevoerd in een programma dat de cijfers omzet in grafieken en tabellen. Zo zien we snel of een testmachine of product naar verwachting werkt en waar het eventueel misgaat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een sensor niet meer goed werkt, dan wordt die aangepast. Ik werk aan allerlei verbeterprojecten om onze producten, onze productie en de daarbij behorende data steeds verder te verbeteren. Samen met al mijn collega’s.”
Over risico’s in projecten
Marie-Louise Haverkorn
“Bijna 3 jaar geleden startte ik als afstudeerder bij het waanzinnig mooie scheepsbouwbedrijf Damen Shipyards, en ik mocht blijven! Nu ben ik betrokken bij projecten voor verschillende typen schepen. Als risicomanager denk ik, samen met het projectteam, na over de risico’s die kunnen optreden en hoe we die kunnen voorkomen. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat een project een succes wordt. Tijdens de opleiding heb ik geleerd om kritisch en oplossingsgericht te zijn en altijd naar de feiten te kijken. Als risicomanager doe ik niet anders. Ik ben nog steeds blij dat ik Technische Bedrijfskunde heb gestudeerd.”
Over ondernemen
Benjamin Schriel
“Het studentbedrijf dat ik in 2014 tijdens het project Jong Ondernemen met mijn groepje heb opgezet, bestaat nog: CookingClip. Maar ik doe nog van alles. Zo bepaal ik als consultant de langetermijnstrategie voor Ajax en heb ik een bedrijfje in website-ontwikkeling. Ook heb ik platform Ntrepreneur opgericht om studenten te helpen met hun bedrijfjes, en ben ik bezig met een platform in de online marketing om - op basis van een AI-algoritme - de beste specialisten te koppelen aan een bedrijf. Ik vind het gaaf om een idee werkelijkheid te maken. Die hele ontwikkelflow, het proces erachter, vind ik superinteressant.”