Toegepaste Wiskunde - Voltijd

Als toegepast wiskundige los je alledaagse zaken op met wiskundige modellen. Je optimaliseert bijvoorbeeld de logistieke processen van een transportbedrijf. Of je ontwikkelt slimme software voor in zelfrijdende auto’s. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in jouw bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je de markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Data-scientist
Machine learning engineer
Software engineer
Logistiek planner
Statistisch analist
Dit word je niet
Opiniepeiler
Netwerkspecialist
Uitvoerend logistiek manager/planner
Systeemontwikkelaar

Dit kan jij straks ook

Onze oud-studenten aan het woord

Erwin Hazeveld

Over financiële wiskunde

Ferdy Rademaker

Over data-analyse

Sleep opzij

Doorstuderen

Aan de universiteit

Heb je je bachelordiploma op zak en bevalt het studeren je wel? Na je hbo-opleiding Toegepaste Wiskunde kun je een universitaire master volgen, bijvoorbeeld aan de TU Delft die op dezelfde campus als De Haagse Hogeschool ligt. Meestal moet je eerst een speciale premaster doen. Dat kan deels als minor in jaar 3 van onze opleiding Toegepaste Wiskunde.

Onder bepaalde voorwaarden – verschillend per studie - kun je met een hbo-propedeuse doorstromen naar de universiteit. Specifieke informatie daarover kun je vinden bij de desbetreffende universiteit.

Aan de lerarenopleiding

Denk je eraan om voor de klas te staan? Volg dan de verkorte lerarenopleiding tot wiskundeleraar. Na je bachelor Toegepaste Wiskunde kun je in 1 jaar je tweedegraads bevoegdheid halen. Kies je in jaar 3 een onderwijsminor, dan krijg je ook nog eens vrijstelling voor sommige vakken. Voor de lerarenopleiding kun je naar Utrecht, Rotterdam, Amsterdam of naar een hogeschool elders in Nederland.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Toegepaste Wiskunde - Voltijd?

Meld je aan