Toegepaste Wiskunde - Voltijd

Als toegepast wiskundige los je alledaagse zaken op met wiskundige modellen. Je optimaliseert bijvoorbeeld de logistieke processen van een transportbedrijf. Of je ontwikkelt slimme software voor in zelfrijdende auto’s. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in jouw bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je de markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Statistisch analist
Data-analist
Softwareontwikkelaar
Actuarieel rekenaar (in opleiding)
Dit word je niet
Opiniepeiler
Netwerkspecialist
Uitvoerend logistiek manager/planner
Systeemontwikkelaar

Doorstuderen

Aan de universiteit

Heb je je bachelordiploma op zak en bevalt het studeren je wel? Dan kun je na Toegepaste Wiskunde een universitaire master volgen. Zoals Business Analytics aan de Vrije Universiteit in Amsterdam of de Master Transport, Infrastructure and Logistics aan de TU Delft. De TU Delft zit op dezelfde campus als De Haagse Hogeschool. Je hoeft dus alleen even naar de overkant te lopen om te kijken of jij je thuis voelt tussen de technische wetenschappers. Ja? Dan moet je de speciale premaster volgen. Dat kan deels als minor in jaar 3 van Toegepaste Wiskunde. De premaster stoomt je in 1 jaar klaar voor de universiteit.

Onder bepaalde voorwaarden kun je met een hbo-propedeuse doorstromen naar de universiteit, deze kunnen verschillen per universiteit en/of studie. Specifieke informatie daarover kun je vinden bij de desbetreffende universiteit.

Aan de lerarenopleiding

Denk je eraan om voor de klas te staan? Volg dan de verkorte lerarenopleiding tot wiskundeleraar. Na je bachelor Toegepaste Wiskunde kun je in 1 jaar je tweedegraads bevoegdheid halen. Kies je in jaar 3 een onderwijsminor, dan krijg je ook nog eens vrijstelling voor sommige vakken. Voor de lerarenopleiding kun je naar Utrecht, Rotterdam, Amsterdam of naar een hogeschool elders in Nederland.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Toegepaste Wiskunde - Voltijd?

Meld je aan