Toegepaste Wiskunde - Voltijd

Moeilijke sommen zie jij als een uitdaging. Je wilt weten waarom formules bestaan: wat is het nut van wiskunde in de gewone wereld? In de voltijdopleiding Toegepaste Wiskunde leer je hoe je alledaagse zaken oplost met wiskundige modellen. Hoe groot is de kans dat je wint in het casino? Wat is de beste manier om een megastore te bevoorraden? Hoe stel je stoplichten zo af dat er zo min mogelijk opstoppingen ontstaan? Met je wiskundige kennis sta jij straks collega’s uit andere vakgebieden bij.

Toelatingseisen

Toegepaste Wiskunde, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Toegepaste Wiskunde te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Wiskunde B)
E&M (Wiskunde B)
N&G
N&T
VWO
C&M (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dan geeft wiskunde B, eventueel aangevuld met wiskunde D, de beste basis. Als je toelaatbaar bent en je hebt wiskunde A gedaan dan zul je het zwaar krijgen in jaar 1.

Ook met een mbo-diploma ben je toelaatbaar. De praktijk leert echter dat de stap van het mbo naar onze opleiding erg groot is.

Aankomend studenten met een mbo-achtergrond of wiskunde A adviseren wij zich extra voor te bereiden op de opleiding. Dit kan bijvoorbeeld door de cursus wiskunde te volgen die georganiseerd wordt door de (techniek)opleidingen van De Haagse Hogeschool in Delft. De lessen starten in februari 2020, en kosten € 250. Schrijf je nu in. Let op: deze cursus is niet verplicht en helpt je niet om toelaatbaar te worden. 

Heb je vragen over jouw vooropleiding en/of voorbereiding op onze opleiding? Vraag dan een gesprek aan met onze pr-coördinator Joyce MacDuff. Je kunt haar bereiken via e-mail J.Y.Macduff@hhs.nl of telefoon 015 260 6302.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze pr-coördinator bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige vakken van de opleiding Toegepaste wiskunde krijg je wellicht vrijstelling. Onze pr-coördinator Joyce MacDuff vertelt je graag meer. Mail voor een afspraak naar J.Y.Macduff@hhs.nl of bel 015 - 2606302.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Bekijk onze vestiging in Delft. Ontdek de collegezalen, de programmeerplekken, het restaurant en de studielandschappen waar je zelfstandig kunt studeren. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.

17 februari - 4 maart 2020

Proefstuderen

Wil je meer weten over de inhoud van de opleiding Toegepaste Wiskunde? Bij een dag proefstuderen krijg je een indruk van de verschillende vakgebieden van de opleiding. Je krijgt colleges, maar je zult ook zelf aan de slag gaan door sommen te maken, samen te werken en een practicum te volgen. Dit programma is op maat gemaakt voor iemand die bijna de middelbare school afgerond heeft en verder geen voorkennis heeft.

Meelopen

Ervaar hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte instructiecolleges met eerstejaarsstudenten. De datum bepaal je in overleg. Je ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Wat dacht je van een college over de dimensies van lineaire algebra? Of een les kansverdelingen, waarin je de kans berekent dat een lantaarnpaal binnen een half jaar kapot gaat.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


  1. 17 februari 2020
    Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Toegepaste Wiskunde - Voltijd?

Meld je aan