Toegepaste Wiskunde - Voltijd

Moeilijke sommen zie jij als een uitdaging. Je wilt weten waarom formules bestaan: wat is het nut van wiskunde in de gewone wereld? In de voltijdopleiding Toegepaste Wiskunde leer je hoe je alledaagse zaken oplost met wiskundige modellen. Hoe groot is de kans dat je wint in het casino? Wat is de beste manier om een megastore te bevoorraden? Hoe stel je stoplichten zo af dat er zo min mogelijk opstoppingen ontstaan? Met je wiskundige kennis sta jij straks collega’s uit andere vakgebieden bij.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Online meelopen bij een opleiding? Kom kijken of het klikt!
  Een dag proefstuderen is een prima middel om te weten te komen of het klikt tussen jou en de opleiding die je wilt gaan volgen. Dat gaat in deze omstandigheden niet lukken. Maar online college volgen wel! Maak gebruik van die mogelijkheid! Schrijf je nu in.  
 • Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
  Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid.

 • Meer weten over de opleiding? Doe mee met de Q&A sessie via Instagram.
  In deze digitale Q&A kan je jouw vragen stellen aan een student van Toegepaste Wiskunde en kom je alles te weten over de opleiding. 
  Volg ons op Instagram en stel je vraag tijdens de Q&A sessie op 28 mei.

 

Studenten aan het woord

Eric van der Sluis

Over het maken van een studiekeuze

Sleep opzij

Toelatingseisen

Toegepaste Wiskunde, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Toegepaste Wiskunde te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Wiskunde B)
E&M (Wiskunde B)
N&G
N&T
VWO
C&M (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dan geeft wiskunde B, eventueel aangevuld met wiskunde D, de beste basis. Als je toelaatbaar bent en je hebt wiskunde A gedaan dan zul je het zwaar krijgen in jaar 1.

Ook met een mbo-diploma ben je toelaatbaar. De praktijk leert echter dat de stap van het mbo naar onze opleiding erg groot is.

Aankomend studenten met een mbo-achtergrond of wiskunde A adviseren wij zich extra voor te bereiden op de opleiding. Dit kan bijvoorbeeld door de cursus wiskunde te volgen die georganiseerd wordt door de (techniek)opleidingen van De Haagse Hogeschool in Delft. De lessen starten in februari 2020, en kosten € 250. Schrijf je nu in. Let op: deze cursus is niet verplicht en helpt je niet om toelaatbaar te worden. 

Heb je vragen over jouw vooropleiding en/of voorbereiding op onze opleiding? Vraag dan een gesprek aan met onze pr-coördinator Joyce MacDuff. Je kunt haar bereiken via e-mail J.Y.Macduff@hhs.nl of telefoon 06 86812563.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze pr-coördinator bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige vakken van de opleiding Toegepaste wiskunde krijg je wellicht vrijstelling. Onze pr-coördinator Joyce MacDuff vertelt je graag meer. Mail voor een afspraak naar J.Y.Macduff@hhs.nl of bel 06 86812563.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Bekijk onze vestiging in Delft. Ontdek de collegezalen, de programmeerplekken, het restaurant en de studielandschappen waar je zelfstandig kunt studeren. Dat kan allemaal tijdens de Open Dagen. Je kunt ook opleidingspresentaties bijwonen. En praten met studenten en docenten. Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar (start na 46 seconden).

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Toegepaste Wiskunde - Voltijd?

Meld je aan