Toegepaste Wiskunde - Voltijd

Een manier vinden om pakketjes klimaatneutraal en snel te bezorgen? Een algoritme maken voor Netflix? Of de locaties bepalen van ambulanceposten? Bij Toegepaste Wiskunde leer je deze uitdagingen aan te pakken met wiskundige modellen en data. Vind je wiskunde leuk en kijk je graag creatief naar problemen? Dan is Toegepaste Wiskunde iets voor jou!

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Bekijk de opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de film van de opleiding en stel jouw vragen tijdens de Online Open Dag.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Meelopen bij een opleiding? Kom kijken of het klikt!
  Een dag meelopen is een prima middel om te weten te komen of het klikt tussen jou en de opleiding die je wilt gaan volgen.
 • Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
  Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid.

 • Meer weten over de opleiding?
  Op onze Instagramaccount vind je een digitale Q&A met studenten, korte online lessen van onze docenten en meer.

Studenten aan het woord

Ik wil de data inzichtelijk maken voor iedereen

Dilisha Jethoe

Over data leuk vinden

Jioni Macaya

Over goed zijn in wiskunde

Sigrid van Klaveren

Over het leukste vak op het vwo

Eric van der Sluis

Over het maken van een studiekeuze

Ik had op de basisschool al zin in wiskunde

Anniek Hegeman

Over een passie

Sleep opzij

Toelatingseisen

Toegepaste Wiskunde, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Toegepaste Wiskunde te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M (Wiskunde B)
E&M (Wiskunde B)
N&G
N&T
VWO
C&M (Wiskunde A of Wiskunde B)
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Heb je havo of vwo gedaan? Dan geeft wiskunde B, eventueel aangevuld met wiskunde D, de beste basis. Als je toelaatbaar bent en wiskunde A gedaan hebt, dan wordt het hard werken.

Ook met een mbo-diploma ben je toelaatbaar. De praktijk leert echter dat de stap van het mbo naar onze opleiding erg groot is.

Aankomend studenten met een mbo-achtergrond of wiskunde A adviseren wij zich extra voor te bereiden op de opleiding. Dit kan bijvoorbeeld door de cursus wiskunde te volgen die georganiseerd wordt door de (techniek)opleidingen van De Haagse Hogeschool in Delft. De lessen starten in februari 2020, en kosten € 250. Schrijf je nu in. Let op: deze cursus is niet verplicht en helpt je niet om toelaatbaar te worden. 

De TU Delft biedt een
online cursus wiskunde (MOOC) aan. Ook dit is een goede manier om je voor te bereiden op onze opleiding.

Heb je vragen over jouw vooropleiding en/of voorbereiding op onze opleiding? Vraag dan een gesprek aan met onze pr-coördinator Joyce MacDuff. Je kunt haar bereiken via e-mail pr.tw@hhs.nl of telefoon 06 42541479.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze pr-coördinator bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige vakken van de opleiding Toegepaste wiskunde krijg je wellicht vrijstelling. Onze pr-coördinator Joyce MacDuff vertelt je graag meer. Mail voor een afspraak naar pr.tw@hhs.nl of bel 06 42541479.

Wil je instromen voor het nieuwe studiejaar begint? Stuur dan een mail naar Shiraz Abdoel via s.m.f.abdoel@hhs.nl.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
Toegepaste Wiskunde - Voltijd?