Introductie
Het digitale tijdperk. We zitten er middenin en plukken er volop de vruchten van. Ben je op zoek naar goede data? Ze zijn vaak supersnel beschikbaar.
Handelingen voer je in no time uit met slimme tools. Tegelijkertijd worden we ook steeds afhankelijker van systemen en betrouwbare informatie. Informatie, óók de bedrijfskritische informatie, hebben we ergens opgeslagen. We denken dat we dat op een veilige manier hebben gedaan. Maar ís dat ook zo? Het digitale landschap is complexer dan we misschien denken. De risico’s misschien groter dan we vermoeden. Cyberaanvallen maken ons bewust van onze afhankelijkheid. Bij organisaties staat daarom de cybersecurity hoog op de agenda. Er is een groeiende behoefte aan specialisten die deze risico’s signaleren, die daarover een gedegen advies kunnen uitbrengen en die deze risico’s ook adequaat kunnen managen. Met deze module versterk je je werk- en denkniveau bij het implementeren van cybersecurity binnen je organisatie.
De mastermodule Cyber Security Risk is een apart te volgen onderdeel van de masteropleiding Risicomanagement van De Haagse Hogeschool Pro. Een opleiding die bekend staat om de persoonlijke benadering en de korte afstand tot de praktijk. Gedurende 6 weken volg je colleges met een kleine en diverse groep studenten. Je leert in die betrekkelijk korte periode veel over het risicomanagement inzake cybersecurity. De 6 colleges in deze mastermodule zijn interactief. Je discussieert met studiegenoten en docenten; je geeft peerfeedback en ontvangt die. Wat je leert, pas je onmiddellijk toe in de casussen die je na elke les uitwerkt. Die casussen zijn gelieerd aan jouw situatie. Zo ontstaat een hoge mate van integratie tussen werk en studie. Je werkgever heeft direct profijt van de investering die hij met deze studie voor jou heeft gedaan.
Iets voor jou?
Je hebt gezien en ervaren dat kansen vaak gepaard gaan met bedreigingen, zeker in de cyberwereld. Om daarin te kunnen floreren, is een goede beheersing van cyberrisico’s nodig. Je hebt ontdekt dat daarin je sterke kant ligt. Een kant die vraagt om een verdere ontwikkeling. De mastermodule Cyber Security Risk geeft je daarvoor de juiste ondergrond. Wellicht is deze module voor jou de ontbrekende kennisschakel op het gebied van risicomanagement. Misschien is het je eerste kennismaking en wil jij je hierna verder verdiepen in de boeiende wereld van risicomanagement.
Alles over toelating
Toelatingseisen
Je wordt toegelaten tot de opleiding met een afgeronde hbo of wo bacheloropleiding. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar werkervaring. Een goede beheersing van cyberrisico’s en enig inzicht in de kansen en bedreigingen van Cyber Security is gewenst.
Meer informatie of direct aanmelden?
Waarom deze opleiding?
- Iedere organisatie heeft te maken met cyberrisico’s.
- Je wilt kennis opdoen over cybersecurity en na de opleiding zaken kunnen managen.
- Wat je leert, kun je onmiddellijk in de praktijk brengen.
- Je wilt meer uit jezelf, je baan of je organisatie halen.
Jouw investering
Hoeveel geld en tijd investeer je?
tdatum | volgt zo spoedig mogelijk |
---|---|
Duur | 6 weken |
Lessen | 6 lessen van 3 uur op vrijdagmiddag van 13.00 uur – 16.00 uur |
Tijdsinvestering | 84 uur (18 lesuren en 66 uur zelfstudie) |
Kosten in één keer | € 1.795 |
Kosten in termijnen | n.v.t. |
Boekengeld | Wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. |
Meer over de kosten
De kosten voor deze mastermodule bedragen € 1.795. Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.
Inhoud van de studie
Na elke les ga je zelfstandig aan de slag met een casus. Je doet dat aan de hand van de theorie die je in de les hebt opgedaan. Elke casus gaat over een werkelijk of gesimuleerd probleem. Je onderzoekt dat en komt met een oplossing. Je medestudenten geven jou vervolgens peerfeedback en jij geeft peerfeedback op de cases van je medestudenten. Voor alle online en offline bijeenkomsten is je aanwezigheid verplicht.
Werkvormen
Blended learning
Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.
Een oplossing op maat
Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Het resultaat
Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond:
- ontvang je een certificaat van deelname;
- kun je risicofactoren op het gebied van cybersecurity identificeren, analyseren, beschrijven en beoordelen;
- kun je risicoanalysemethoden hanteren;
- kun je de beveiliging van ICT-systemen en -processen bewaken, controleren en kritisch doorlichten op basis van securitymodellen en geldende organisatorische standaarden zoals ISO 27001, eIDAS en NIST;
- kun je theoretische securitymodellen toepassen op de ICT-systemen en -processen in je organisatie;
- kun je beveiligingsmaatregelen herkennen, beschrijven en beoordelen;
- kun je op basis van je bevindingen verbetermaatregelen formuleren.