Vragen?

Neem contact op

Introductie

Ook jouw organisatie maakt gebruik van IT: laptops, servers, software, smartphones, et cetera. Welke risico’s zijn daaraan verbonden? Hoe beheers je die risico’s? En hoe maak je de risicobeheersing inzichtelijk?

In de mastermodule IT Risk Management krijg je praktische handvatten om de IT-risico’s te herkennen, om een gedegen risicoanalyse te maken en om de effectiviteit te beoordelen van de maatregelen die je neemt om die risico’s te managen.  

De mastermodule IT Risk Management is een apart te volgen onderdeel van de masteropleiding Risicomanagement van De Haagse Hogeschool Pro. Deze opleiding staat bekend om haar persoonlijke benadering en de korte afstand tot de praktijk. Je volgt 6 weken colleges met een kleine en diverse groep studenten. Je leert in die betrekkelijk korte periode veel over het risicomanagement van alles wat gerelateerd is aan IT. De 6 colleges in deze mastermodule zijn interactief. Wat je leert, kun je onmiddellijk toepassen in je werkomgeving. Dankzij de hoge mate van integratie tussen werk en studie heeft je werkgever direct profijt van de investering die hij met deze studie voor je heeft gedaan. 

Iets voor jou? 

Je hebt gezien en ervaren dat het gebruik van IT risico’s met zich meedraagt. Risico’s die je wilt leren beheersen. Daarin ligt jouw sterke kant die je graag nog wat verder wilt ontwikkelen. De mastermodule IT Risk Management geeft je daarvoor de juiste ondergrond. Met 6 weken is de module goed te overzien. Je legt jezelf niet vast op een compleet masterprogramma. Mogelijk is deze module voor jou de ontbrekende kennisschakel op het gebied van risicomanagement. Misschien is het je eerste kennismaking en wil je je hierna verder verdiepen in de boeiende wereld van risicomanagement. 

Alles over toelating

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot deze mastermodule met een afgeronde hbo of wo bacheloropleiding. Daarnaast heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Een goed inzicht in de risico’s die IT met zich meebrengt is een pré.

Meer informatie of direct aanmelden?

Waarom deze opleiding?

 • Iedere organisatie heeft te maken met IT-risico’s die gemanaged moeten worden. 

 • In deze zeer actuele materie wil je een erkende specialist zijn binnen je organisatie. 

 • Wat je leert, kun je onmiddellijk in de praktijk brengen. 

 • Je wilt meer uit jezelf, je baan of je organisatie halen.   

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum volgt zo spoedig mogelijk 
Duur 6 weken 
Lessen elke vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur 
Tijdsinvestering 84 uur (18 lesuren en 66 uur zelfstudie) 
Kosten in één keer € 1.795 
Meer over de kosten

De kosten voor deze mastermodule bedragen € 1.795. Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

Inhoud van de studie

In de mastermodule IT Risk Management komen de volgende onderwerpen aan bod:

Werkvormen

Blended learning 

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat 

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Het resultaat

Wanneer je deze mastermodule succesvol hebt afgerond:

 • ontvang je een certificaat van deelname; 

 • kun je de begrippen risicomanagement en IT-risicomanagement afzonderlijk en in hun onderlinge samenhang demonstreren; 

 • kun je je een oordeel vormen over de plaats van IT-risicomanagement in een organisatie; 

 • kun je de diverse toepassingsgebieden van IT-risicomanagement – zowel tactisch als operationeel – binnen de organisatie onderscheiden; 

 • kun je de controleframeworks illustreren; 

 • kun je beveiligingsmaatregelen herkennen, beschrijven en beoordelen;  

 • kun je de opzet, het bestaan en de werking van de diverse controlemaatregelen beoordelen in het kader van de samenwerking met de interne of externe auditor.