Vragen?

Neem contact op

Introductie

In je werkomgeving houd jij je bezig met de strategische doelen van de organisatie op basis van missie en visie. Je bent wellicht betrokken bij het opstellen van een strategisch plan of je wilt je in die richting verder ontwikkelen.

En je hebt een oog voor de risico’s die de strategie kunnen ondermijnen. Daarin wil je je graag verder bekwamen, zonder direct te beginnen aan een volledige masteropleiding naast je werk. De mastermodule Strategisch Risicomanagement is dan een goede keuze om doelgericht de kwaliteiten te versterken die van jou worden gevraagd.  

De insteek van de mastermodule Strategisch Risicomanagement is bedrijfskundig. Je doet onderzoek naar bestaand en toekomstig strategisch risicomanagement, naar de ontwikkeling van strategische risico’s en naar de zogenoemde emerging risks: actuele of toekomstige risico’s die steeds relevanter worden. Daarnaast leer je hoe IT-, cyber- en continuïteitsrisico’s een succesvolle uitrol van de organisatiedoelen in de weg staan en hoe je als organisatie steeds weerbaarder kunt worden. Je doet dat alles in de context van je eigen organisatie. Met deze module uit de Master Risicomanagement verleg je jouw grenzen, verdiep je je kennis en vergroot je je vaardigheden. Het strategisch risicobeleid van jouw organisatie kun je op die manier naar een hoger niveau tillen.  

 

Alles over toelating

Toelatingscriteria

Wanneer je deze module uit de Master Risicomanagement graag wilt volgen, moet je een hbo- of wo-diploma kunnen laten zien, of aantonen dat je beschikt over HBO denk en werkniveau. Net zo belangrijk is de werkervaring. Bij aanvang van de module heb je minimaal twee jaar gewerkt in een voor deze module relevante functie. 

Meer informatie of direct aanmelden?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

 1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
 2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Na 2 tot 4 weken hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
 3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. Binnen 2 weken na het gesprek hoor je of je mag starten. 
 4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Waarom deze opleiding?

 • In een tijdsbestek van 10 weken leer je op masterniveau veel over strategisch risicomanagement. 

 • De module uit de Master Risicomanagement staat dicht bij de praktijk. 

 • De module daagt je elke bijeenkomst uit om met passende oplossingen te komen. 

 • Je verdiept je kennis en werkt veel samen in een learning community. 

Bij elke opleiding van De Haagse Hogeschool staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. Het doel van deze module is dat jij straks binnen je eigen organisatie de expert bent op het gebied van strategisch risicomanagement. Dat je in die rol ook anderen bewust maakt van risicovolle ontwikkelingen.  

De mastermodule staat dicht bij de werkvloer. Daar gaan de eigen inbreng en het samen optrekken hand in hand. In deze module doe je individueel kennis op en werk je veel samen met medestudenten in een kleine learning community. 

Omdat de insteek van deze mastermodule bedrijfskundig is, kun je de opgedane kennis direct in de eigen organisatie toepassen. Module en werksituatie zijn in hoge mate geïntegreerd. Jouw organisatie heeft dan ook gelijk profijt van wat je hebt geleerd. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum 29 september 2023
Duur 10 weken
Lessen 3 uur per week
Tijdsinvestering 5 uur zelfstudie per week 
Kosten in één keer € 2.995 

*Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

In de mastermodule Strategisch Risicomanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

Inhoud
Onderwerpen 1
Onderwerpen 2
Toetsing

Je kennis en inzet toetsen we op drie vlakken: op je presentatie in de laatste bijeenkomst (15 punten), op de producten die je in de learning community produceert (10 punten) én op het resultaat van je individuele eindopdracht (75 punten). 

Werkvormen

Blended learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je de Mastermodule Strategisch Risicomanagement succesvol hebt afgerond 

 • krijg je een certificaat van deelname; 

 • heb je een goed inzicht in het belang van strategisch risicomanagement in je organisatie; 

 • kun je gevraagd en ongevraagd advies geven over externe of corporate ontwikkelingen die direct raken aan strategisch risicomanagement; 

 • stimuleer je bij anderen de risicobewustheid.