Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Look out! The status of this page is: draft

Iets voor jou?

Hoe maken internationale organisaties als banken en multinationals winst? En hoe draagt zo’n organisatie tegelijkertijd bij aan een betere wereld? Ga voor de 3-jarige Engelstalige opleiding International Business en leer hoe je geld verdient én een verschil maakt in de maatschappij. 

Dat noemen we business + impact. Tussen studenten en docenten van ruim 40 nationaliteiten leer je alles over international business management. Breid je netwerk uit en bereid je voor op een glansrijke carrière als business manager, consultant of manager of change.

Met de 3-jarige versnelde opleiding International Business bereid je je voor op een internationale carrière. Waar dan ook ter wereld. Je bouwt aan een stevige basis van economie, marketing, sales, finance en management. Tijdens colleges en workshops doe je kennis op en leer je hoe het is om in een internationaal team te werken. Je brengt je kennis de praktijk tijdens je stage bij een internationaal bedrijf.

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
  • C&M 
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Vwo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding
Vrijstellingen [optioneel]
Instroomadvies

Studenten met een mbo-4, havo-, vwo-diploma kunnen instromen in de opleiding Facility Management – Associate degree. Het profiel Economie en Maatschappij (E&M) sluit het beste aan. Andere profielen zijn ook welkom.

De best aansluitende mbo-4-opleiding(en) zijn de opleidingen in de richting van facilitaire dienstverlening, horeca en leidinggeven of bedrijfseconomie. Heb je een andere vooropleiding mbo 4 en twijfel je? Neem dan contact op met onze studieloopbaanbegeleider via fm-instroom@hhs.nl

Beheersing Engels [optioneel]
Zomercursus wiskunde [optioneel]

De opleiding biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten. 

Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen. 

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers. Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen. 

  • De zomercursus kost € 195,-. 
  • De cursus is van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus 2024, van 09.00 tot 17.00 uur. 
Overige situaties [optioneel]

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

Je hebt een buitenlands of internationaal diploma
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

Je wilt overstappen naar De Haagse
Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse, dan geldt een aparte regeling. Iedere overstap wordt individueel bekeken. Voor meer informatie kan je contact opnemen met ons via de rode button ‘vragen?’.

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen. 

Studie in cijfers

4

uur hoorcollege per week

7

uur hoorcollege per week

14

uur zelfstudie per week

60

studiepunten per jaar

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Werkvormen

Colleges, workshops, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Tijdens de opleiding doe je niet alleen kennis op; je leert ook hoe je je ontwikkelt tot business professional. Zo krijg je eerst vooral colleges en workshops, terwijl je later meer stage loopt en werkervaring opdoet. Ook voer je elk semester een project uit; eerst in groepsverband en later individueel.  

Minors [optioneel]

LVSC erkenning [optioneel]

De opleiding Organisatie Coaching is bekroond met de LVSC erkenning. Na het succesvol afronden van deze gedegen en kwalitatieve opleiding is het mogelijk je te laten registreren bij LVSC als Registercoach.

LVSC logo overleg twee personen

Na je studie

Wat kun je later worden en wat niet?

Dit word je wel

  • E-commerce manager

  • Customer care officer

  • Zelfstandig marketeer

  • Category manager

  • Category manager

  • Brand manager

Dit word je niet

  • Zelfstandig marketeer

  • Customer care officer

  • E-commerce manager

  • Category manager

  • Category manager

  • Brand manager

Doorstuderen 

Nog niet uitgeleerd? Studeer verder! Dat kan ook aan De Haagse Hogeschool Pro, als post graduate. Wat dacht je van een Master of Business Administration (MBA), een Master of Financial Management and Control of van een Master in International Communication Management?

Een voorproefje [optioneel]

Maak kennis met jouw docenten. Ze geven je alvast een voorproefje van wat je gaat leren.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO):

  • Officiële opleidingsnaam: E-commerce
  • Officiële internationale naam: E-commerce
  • Opleidingscode (Isat): 80162
  • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Diploma en erkenning [optioneel]
Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?    
Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding Huidtherapie. Het kan ook zijn dat je nog twijfelt en nog vragen hebt. Ook na je bezoek aan een Open Dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders en decanen. Wij helpen je graag om de juiste opleiding te kiezen.   

  • Twijfel je tussen meerdere opleidingen? Neem dan contact op met een van onze studiekeuzeadviseurs voor een persoonlijk gesprek of meld je aan voor een studiekeuzeworkshop. 
  • Twijfel je specifiek over deze opleiding? Neem dan contact op met iemand van de opleiding voor al je opleidingsgerelateerde vragen. Dat kan via de Contactbutton rechtsboven op deze opleidingspagina. 
Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA).  

Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies. 

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding. 

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Technische Bedrijfskunde
Vrouw wijst naar post-it op het raam

Technische Bedrijfskunde

  • Associate degree
  • deeltijd
  • 2 jaar
Wil jij veel techniek, veel praktijk, maar dan allemaal nét een stapje verder? Leer meer over de energietransitie, robotica en het verbeteren van werkprocessen door nieuwe technieken in te zetten.
Ga naar Facility Management
3 Professionals having a meeting

Facility Management

  • Associate degree
  • deeltijd
  • 2 jaar
Na 2 jaar een erkend hbo-diploma in Facility Management. De Associate degree-opleiding aan De Haagse biedt heel veel kansen. Ontdek of jij die kunt benutten.
Ga naar Sociaal Werk
Vrouw loopt van de trap

Sociaal Werk

  • Associate degree
  • deeltijd
  • 2 jaar
Wil jij je als zorgprofessional verder ontwikkelen en mensen écht helpen? Dan is deze deeltijd Ad-opleiding iets voor jou.