Studententeam Mens en Techniek wint Ability Battle Hackaton 2018

Als enige deelnemende hogeschool heeft het studententeam van de opleiding Mens en Techniek| Bewegingstechnologie afgelopen december de Ability Battle Hackaton 2018 gewonnen. Zij wonnen deze wedstrijd – die werd gehouden bij het Universitair Medisch Centrum Groningen - van diverse grote Europese universiteiten.

Studententeam

Ability Battle Hackathon

Tijdens dit evenement worden studententeams van bewegingswetenschappers van universiteiten uit Europa uitgenodigd om te werken aan een uitdagende opdracht omtrent de wetenschap en de educatieve ontwikkelingen rondom gezondheid(zorg), beweging en revalidatie

We weten bijvoorbeeld dat diabetespatiënten vaak oogproblemen hebben, een frozen shoulder of deel van hun voet of been moeten missen. Maar hoe het is om daarmee te leven? Studenten bewegingswetenschappen verzonnen tijdens de Ability Battle Hackathon manieren om dat zelf te ervaren. Want hoe beter je een patiënt begrijpt, hoe beter je hem kunt helpen.

Op de foto van links naar rechts:

Rienk van der Slikke (hogeschooldocent), Monique Berger (hogeschoolhoofddocent en supervisor van de studenten), Ruben de Gelder, Liscia Beenhakker , Willem Looije (opleidingsmanager), Abe Funnekotter, Hilke van Meurs, Ties van Vuuren, Demi Loof, Juul Adriaensen, Hanneke Braakhuis (docent)

Meer info over de Ability Battle Hackaton is te vinden op: http://www.abilitybattle.nl/