Docent van De Haagse Hogeschool positief getest op COVID-19

Een docent van de opleiding Huidtherapie van De Haagse Hogeschool is positief getest op het Coronavirus (COVID-19). Deze besmetting is terug te leiden tot een vakantie in Noord-Italië. De docent heeft zich vrijdagavond 6 maart met ziekteverschijnselen gemeld bij de GGD. Op zondag is er getest op het virus. Op dinsdag 10 maart in de loop van de ochtend werd bekend dat de test positief was. De docent zit momenteel in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

Coronavirus

Er is goed zicht op welke studenten en medewerkers met de bewuste docent in contact zijn geweest. Met alle studenten en medewerkers die dit betreft, is contact opgenomen. Ook waren er enkele bezoekers van de hogeschool waar de docent mee in contact is geweest. Ook van hen weten we wie het zijn, en is contact opgenomen.  Zij worden allen door de GGD gezien als een lage risicogroep, waaraan wordt gevraagd de eigen gezondheid goed te monitoren en contact op te nemen bij de ontwikkeling van klachten, maar waarbij er geen directe aanleiding is om te denken dat zij ook geïnfecteerd zijn geraakt.

Alle studenten en medewerkers van de opleiding huidtherapie zijn per mail geïnformeerd, en er is op het intranet een bericht geplaatst voor álle studenten en medewerkers. Hierin roepen wij op vooral de rust te bewaren en de richtlijnen van de RIVM te volgen. Er is, in goed overleg met het GGD en volgens die genoemde richtlijnen, geen noodzaak om het gebouw of delen van het gebouw te sluiten, of het onderwijs te onderbreken.

De Haagse Hogeschool staat in nauw contact met de GGD, volgt de richtlijnen van het RIVM en van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ons Crisis Management Team komt met grote regelmaat bijeen om de actuele stand van zaken te beoordelen en hierop in te spelen. We informeren onze medewerkers en studenten continue over de laatste stand van zaken.