Stagiaire van de opleiding Finance & Control maakt impact: "Unicef gebruikt mijn tool wereldwijd"

Ken je dat? Dat je even in je arm wilt knijpen om te controleren of je droomt of niet? Zo’n gevoel had Sughra Hussain toen háár dashboard opeens op veel Unicef-kantoren ter wereld werd gebruikt. “Ik heb impact gemaakt. Dat geeft zoveel voldoening.”

Medewerker gebruikt Sughra's Business Intelligence tool

Als vierdejaarsstudent Finance & Control kwam Sughra Hussain  in  contact  met  Unicef in Den   Haag. “Dat was tijdens de bedrijvenmarkt die de school jaarlijks organiseert. Ze zochten bij Unicef iemand met veel Excel-ervaring. Niet dat ik nou zo’n expert ben. Maar de basisvaardigheden heb ik wel in het begin van mijn studie opgedaan. En later heb ik ook nog de minor Controlling en het vak Power Business Intelligence gevolgd. Ik weet daardoor hoe je een dashboard moet bouwen. En zo iemand hadden ze bij Unicef nodig.”  

Een hele puzzel  

Toen ze op de eerste dag van haar stage het Unicef- kantoor in Den Haag binnenliep, verwachtte Sughra eerst een klein projectje te krijgen. Maar nee, ze kon gelijk aan dat dashboard beginnen. “In het begin twijfelde ik of ik het zou kunnen. Het is altijd een hele puzzel om een overzichtelijk dashboard te maken. Maar ik ben een doorzetter.”  

Met het eindresultaat maakte ze haar stagebegeleider heel erg blij. “Ja, ongelofelijk. Hij zei dat hij de volgende dag direct naar Lissabon zou vliegen om mijn dashboard te presenteren aan de Unicef-mensen daar. Toen ging het allemaal heel snel. Het bleek een prachtige tool te zijn die ze wereldwijd konden inzetten.”  

Hartstikke trots  

Sughra is hartstikke trots. “Alle kennis die ik heb opgedaan op school kan ik inzetten voor iets moois. Het is geweldig om te zien hoe een wereldwijd opererende organisatie de vaardigheden die ik heb geleerd, weet te waarderen. Mijn ervaring bij Unicef kan ik weer gebruiken in de toekomst. 

Haagse Onderwijsprijs - 10-9-2020

Zojuist is bekend geworden dat Sughra Hussain de jaarlijkse Haagse Onderwijsprijs van de gemeente Den Haag toegekend heeft gekregen. Deze prijs is in het leven geroepen om een student, docent of team van een Haagse onderwijsinstelling waar men het meest trots op is in de spotlight te zetten. Sughra ontvangt een beeldje en een geldprijs.

https://youtu.be/YxcQ8po_TCk
Deze video, waarin Sughra en haar project te zien zijn, is gemaakt in opdracht van de gemeente Den Haag.

Sughra, we zijn méér dan trots op je.
De Haagse Hogeschool