Omcirkel donderdag 14 november alvast in jouw agenda en kom naar de intreeredes van lectoren Gerard Hoekstra (Network and Systems Engineering Cyber Security) en Peter Roelofsma (Risk Management & Cyber Security) in Den Haag. Op deze dag belichten ze de onderzoeksfocus van hun lectoraten, presenteren ze de stappen die ze tot nu toe hebben gezet, vertellen ze over hun toekomstplannen en bespreken ze de meest recente ontwikkelingen in hun vakgebied. 

Digitale veiligheid

De lectoraten Risk Management & Cyber Security en Network and Systems Engineering Cyber Security dragen elk op hun eigen manier bij aan het versterken van digitale veiligheid. Op 14 november verdiep je jouw kennis op dit gebied. 

Risk Management & Cyber Security

In augustus 2023 begon Peter Roelofsma als lector Risk Management & Cyber SecuritySamen met de onderzoekers van het lectoraat verkent hij hoe effectief cyber risk management eruit ziet en welke risicomodellen en hulpmiddelen daarvoor nodig zijn. De focus ligt op beslisprocessen en de sturing van cyber risk management en de wijze waarop organisaties cyberrisico’s kunnen voorkomen en beheersen. Daarnaast onderzoekt het lectoraat hoe organisaties effectief op cyberrisico’s kunnen reageren en welke voorbereiding hiervoor noodzakelijk is.

Network and Systems Engineering Cyber Security

Sinds februari 2023 vervult Gerard Hoekstra de rol van lector Network & Systems Engineering Cyber Security. Samen met zijn onderzoeksteam werkt hij aan innovaties gericht op het creëren van veilige en weerbare systemen die ook daadwerkelijk door gebruikers worden omarmd. De focus ligt op technische maatregelen om de veiligheid te bewaken en op middelen om op een veilige manier de juiste informatie te delen, waardoor de weerbaarheid wordt versterkt. Daarnaast onderzoekt het lectoraat hoe voor diverse toepassingen de juiste maatregelen kunnen worden ingezet.  

Mini-symposium 

Voorafgaand aan de intreeredes delen toonaangevende sprekers hun kennis over cyber security. Meer informatie hierover volgt. 

Blijf op de hoogte!

Het maximum aantal deelnemers is beperkt, dus laat nu alvast jouw e-mailadres achter. Dan sturen we je een bericht zodra je je kunt aanmelden voor de intreeredes op 14 november.

Meer informatie 

Heb je vragen of wil je meer weten? Mail dan naar cybersecurity@hhs.nl of volg het kenniscentrum Cyber Security op LinkedIn

Kenniscentrum Cyber Security

De lectoraten Network and Systems Engineering Cyber Security en Risk Management & Cyber Security zijn onderdeel van het kenniscentrum Cyber Security van De Haagse Hogeschool. De missie van het kenniscentrum is het versterken van de cyberveerkracht van publieke en private organisaties die zelf in mindere mate zijn toegerust op cyberdreigingen. Kijk op onze website voor meer informatie over ons praktijkgerichte onderzoek.