Buiten spelen is van groot belang voor kinderen. Toch is het niet meer vanzelfsprekend dat ieder kind buiten speelt. Om het buiten spelen te stimuleren, is het van belang om meer kennis te krijgen over waar kinderen wel en niet buiten spelen en hoe zij deze speelplekken beleven. 

De Haagse Hogeschool en Hogeschool van Amsterdam hebben dit de afgelopen twee jaar in kaart gebracht voor drie wijken in Amsterdam, Den Haag en Delft. Door gebruik te maken van innovatieve onderzoeksmethoden, hebben we niet alleen de fysieke locaties in kaart gebracht waar kinderen wel of niet spelen, maar ook hun beleving en ervaring van deze speelplekken onder de loep genomen. 

Tijdens het symposium ‘Speelvriendelijke Steden: handelingsperspectieven’ delen we de belangrijkste resultaten van dit grootschalige onderzoek. We nemen je mee in de wereld van het kind, waarbij we niet alleen kijken vanuit hun perspectief, maar geven ook inzichten van ouders en gemeenteambtenaren. 

Benieuwd naar de bevindingen en klaar om samen te werken aan speelvriendelijke steden?  Meld je dan nu aan voor dit inspirerende symposium op de Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75, Den Haag). Deelname is kosteloos. 

Aanmelden


Laten we samen bouwen aan een stad waarin elk kind de ruimte krijgt om te spelen en te groeien!