Interessegebied

Business & Management

Wil je business carrière maken en tegelijkertijd je eigen wereld verbeteren? Het interessegebied Business & Management van De Haagse Hogeschool leert jou hoe dat kan. Door onze opleidingen ontwikkel je jezelf tot een professional die durft te kiezen. Die van een verandering een verbetering kan maken.

Wij helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze waarbij je rekening houdt met de wereld om je heen. Dat betekent vooral leren veranderen, zelf en samen. Je experimenteert continu met nieuwe inzichten, perspectieven, kennis en vaardigheden. Je leert de businesswereld niet alleen te bekijken vanuit een ondernemend perspectief, maar ook vanuit de sociale en maatschappelijke kant. Dat noemen wij Business+. 

Wij organiseren verschillende activiteiten om jou te helpen bij je studiekeuze. Als opleidingen Business & Management samen, maar ook per opleiding. Klik  op de opleidingen hieronder en bekijk de activiteiten. Kom je er toch niet uit, ga dan naar onze hulp bij studiekeuze-pagina.

 
Bekijk opleidingen


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • De financiële kant van bedrijven en overheid kent voor jou geen geheimen meer. Je houdt van puzzelen en staat bekend als betrouwbaar en zelfstandig. Als accountant zoek je uit of de cijfers van organisaties wel kloppen, controleer je ze en geef je integer advies.
  Bekijk de opleiding
 • Het bedrijf waar je werkt, is altijd in beweging. De bedrijfsprocessen moeten winstgevender, duurzamer en efficiënter. Jij ziet jezelf wel zitten op een managersstoel. Dat is een van de mogelijkheden na de deeltijdopleiding Bedrijfskunde.
  Bekijk de opleiding
 • Een bedrijfskundige professional zorgt dat de processen in een bedrijf vlot verlopen. Je bedenkt een nieuw personeelsplan, lost logistieke problemen op, runt de marketingafdeling of onderzoekt wanneer het bedrijf zijn investeringen terugverdient.
  Bekijk de opleiding
 • Een nieuwe sneaker introduceren of een merk op de kaart zetten met een strak marketingcommunicatieplan? Een commercieel econoom kruipt in het hoofd van de consument, ontwikkelt een open mindset en bereikt zijn doelen met steengoede marketing en sales.
  Bekijk de opleiding
 • Een communicatieprofessional staat midden in de samenleving. Je weet wat de trends zijn, hoe mensen in elkaar steken en welke boodschap binnenkomt. Of het nu gaat om een promotievideo, fundraisingcampagne of een internationaal evenement.
  Bekijk de opleiding
 • Zie jij een internationale carrière wel zitten en ben je klaar voor een uitdaging? De 3-jarige Engelstalige opleiding European Studies mixt het bedrijfsleven en de (internationale) politiek met verschillende talen en culturen. Je werkt aan je professionele skills, gaat naar het buiten-land en loopt stage bij een internationale organisatie. Op naar jouw toekomst in Europa!
  Bekijk de opleiding
 • Jij houdt ervan als alle diensten en middelen binnen een organisatie feilloos werken. Leidinggeven, coördineren, organiseren: dat is wat jij graag doet. Wil je opschalen naar een managementfunctie of je laten omscholen tot facility manager? Dat kan met de deeltijdopleiding Facility Management.
  Bekijk de opleiding
 • De camera’s of verlichting in een recreatiepark, de bewegwijzering op Schiphol, schone toiletten in een ziekenhuis. Als facility manager regel je op managementniveau dat alle diensten en middelen in een organisatie feilloos werken.
  Bekijk de opleiding
 • Als bedrijfseconoom sta jij midden in een bloeiende organisatie en heb je de financiële touwtjes in handen. Je analyseert geldstromen binnen een onderneming, weet welke strategie past bij een efficiënte boekhouding en communiceert helder in het Engels én het Nederlands. Dat leer je bij Finance & Control, terwijl je werkt.
  Bekijk de opleiding
 • Slimme investeringen, kostenbesparing en een kloppende boekhouding. Als bedrijfseconoom maak je analyses en stippel je het financiële beleid uit. En met jouw scherpe adviezen bepaal jij samen met het management de koers van een onderneming.
  Bekijk de opleiding
 • Hoe match je de juiste mensen bij een vacature? Hoe verminder je verzuim in een organisatie? En hoe help je medewerkers bij hun professionele ontwikkeling? Tijdens de vierjarige opleiding Human Resource Management aan De Haagse ontdek je hoe jij als HRM’er organisaties helpt veranderen én verbeteren.
  Bekijk de opleiding
 • Hoe breng je Nederlandse producten op internationale markten? Hoe maak je bedrijfsprocessen winstgevender en efficiënter? Bedrijven over de hele wereld zijn op zoek naar commerciële talenten zoals jij om hun resultaten te verbeteren.
  Bekijk de opleiding
 • International Business geeft je de basisprincipes van internationaal zakendoen. Dankzij deze Engelstalige opleiding krijgt je carrière als ondernemer, financieel adviseur of bedrijfsanalist een droomstart. Of ga je liever aan de slag als corporate communications manager?
  Bekijk de opleiding
 • Een pakkende slogan bedenken: just do it! Jij vertelt verhalen, draagt je steentje bij aan de maatschappij en lost een crisis op sociale media op. En o ja, je bent een kei in Engels. De wereld snakt naar internationale communicatiespecialisten. Daar past de 3-jarige Engelstalige International Communication Management uitstekend bij.
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

Bacheloropleiding Climate & Management Ruimtelijke Ontwikkeling | Climate & Management - Voltijd

Duurzame oplossingen bedenken die ook realistisch zijn: jij wilt ze bedenken. Als ruimtelijk ontwikkelaar wil je nét even verder kijken en zuinig op de wereld zijn en blijven. Bij de opleidi...

Bacheloropleiding Sportkunde Sportkunde - Voltijd

Een innovatieve dansgame, een virtueel bedrijfsuitje of een meesterlijke fundraisingcampagne. Een sportmanager krijgt mensen in beweging met zijn organisatietalent. Je bent een pro waar een ...

Bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde Technische Bedrijfskunde - Voltijd

Heb je een helikopterview en schakel en communiceer je snel? Een technisch bedrijfskundige ziet direct hoe een bedrijf sneller, duurzamer of goedkoper kan produceren. Je bent een onmisbare s...

Bachelor programme International Sports Management Sport Studies | International Sport Management - Engels - Voltijd

De internationale sportmanager van de toekomst: daar herken jij jezelf wel in. Je hebt een passie voor sport, je bent een teamplayer en je houdt van zakendoen. In slechts 3 jaar word je een ...

Introductie.jpg HBO-Rechten - Duaal

Een hbo-jurist is de juridische steun en toeverlaat voor dienstverleners, overheden, deurwaarders en verzekeraars. Je adviseert organisaties bij overnames, geeft bijstand aan vluchtelingen o...

Bacheloropleiding Integrale Veiligheidskunde Integrale Veiligheidskunde - Duaal

Risico’s inschatten en analyseren. Onzekere en onveilige situaties voorkomen. Samenwerking tussen verschillende partijen tot stand brengen. Tijdens de duale opleiding Integrale Veiligheidsku...

Bachelor opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement Bestuurskunde / Overheidsmanagement - Duaal

Je bent een echte verbinder en bekijkt vraagstukken van alle kanten. Bij Bestuurskunde/Overheidsmanagement Duaal praat én beslis je mee over maatschappelijke onderwerpen als overgewicht bij ...