Interessegebied

Business & Management

Het interessegebied Business & Management van De Haagse leert jou hoe je geld kunt verdienen en tegelijk je eigen wereld kunt verbeteren. Door onze opleidingen ontwikkel je jezelf tot een professional die durft te kiezen en van een verandering een verbetering kan maken.

Wij helpen je bij het maken van een weloverwogen keuze waarbij je rekening houdt met de wereld om je heen. Dat betekent vooral leren veranderen, zelf en samen. Door continu te experimenteren met nieuwe inzichten, perspectieven, kennis en vaardigheden. We bereiden je voor op een toekomst waarin je de businesswereld niet alleen vanuit ondernemend perspectief bekijkt, maar ook vanuit de sociale en maatschappelijke kant. Dat noemen wij Business+. Dat maakt jou de krachtigste manager van verbetering in jouw business, van MKB, ministerie tot multinational.


Bekijk opleidingen


Opleidingen die bij jouw interessegebied passen

 • De financiële kant van bedrijven en overheid kent voor jou geen geheimen meer. Je houdt van puzzelen en staat bekend als betrouwbaar en zelfstandig. Als accountant zoek je uit of de cijfers van organisaties wel kloppen, controleer je ze en geef je integer advies.
  Bekijk de opleiding
 • Het bedrijf waar je werkt, is altijd in beweging. De bedrijfsprocessen moeten winstgevender, duurzamer en efficiënter. Jij ziet jezelf wel zitten op een managersstoel. Dat is een van de mogelijkheden na de deeltijdopleiding Bedrijfskunde.
  Bekijk de opleiding
 • Een bedrijfskundige professional zorgt dat de processen in een bedrijf vlot verlopen. Je bedenkt een nieuw personeelsplan, lost logistieke problemen op, runt de marketingafdeling of onderzoekt wanneer het bedrijf zijn investeringen terugverdient.
  Bekijk de opleiding
 • Consumentengedrag en marktmechanisme. Prijsbepaling en concurrentieanalyse. Een commercieel econoom stippelt de marketingstrategie van een onderneming uit, kent de laatste trends en ontwikkelingen en weet precies wat goed verkoopt en waarom.
  Bekijk de opleiding
 • Een nieuwe sneaker introduceren of een merk op de kaart zetten met een strak marketingcommunicatieplan? Een commercieel econoom kruipt in het hoofd van de consument, ontwikkelt een open mindset en bereikt zijn doelen met steengoede marketing en sales.
  Bekijk de opleiding
 • Een communicatieprofessional staat midden in de samenleving. Je weet wat de trends zijn, hoe mensen in elkaar steken en welke boodschap binnenkomt. Of het nu gaat om een promotievideo, fundraisingcampagne of een internationaal evenement.
  Bekijk de opleiding
 • Zie jij een internationale carrière wel zitten en ben je klaar voor een uitdaging? De 3-jarige Engelstalige opleiding European Studies mixt het bedrijfsleven en de (internationale) politiek met verschillende talen en culturen. Je werkt aan je professionele skills, gaat naar het buiten-land en loopt stage bij een internationale organisatie. Op naar jouw toekomst in Europa!
  Bekijk de opleiding
 • Weet je niet zeker welke carrière je ambieert, maar ben je er wel van overtuigd dat je voor een internationale organisatie wilt werken? En wil je Europese uitdagingen graag met een interdisciplinaire benadering tackelen? Klik dan hier om te zien wat de vierjarige bacheloropleiding European Studies te bieden heeft.
  Bekijk de opleiding
 • Jij houdt ervan als alle diensten en middelen binnen een organisatie feilloos werken. Leidinggeven, coördineren, organiseren: dat is wat jij graag doet. Wil je opschalen naar een managementfunctie of je laten omscholen tot facility manager? Dat kan met de deeltijdopleiding Facility Management.
  Bekijk de opleiding
 • De camera’s of verlichting in een recreatiepark, de bewegwijzering op Schiphol, schone toiletten in een ziekenhuis. Als facility manager regel je op managementniveau dat alle diensten en middelen in een organisatie feilloos werken.
  Bekijk de opleiding
 • Bedrijfseconomen analyseren de geldstroom binnen een onderneming. Ze weten exact welke strategie leidt tot een efficiënte en kostenbesparende boekhouding. Een bedrijfseconoom staat midden in een organisatie en heeft de financiële touwtjes volledig in handen. En kan daarover ook helder communiceren in het Nederlands én in het Engels.
  Bekijk de opleiding
 • Slimme investeringen, kostenbesparing en een kloppende boekhouding. Als bedrijfseconoom maak je analyses en stippel je het financiële beleid uit. En met jouw scherpe adviezen bepaal jij samen met het management de koers van een onderneming.
  Bekijk de opleiding
 • Als HR-professional werf je medewerkers en adviseer je het management over het personeel. Hoe houd je medewerkers gezond? Hoe zorg je dat ze blijven voldoen aan de functie-eisen? En dat ze een bijdrage leveren aan organisatieontwikkeling?
  Bekijk de opleiding
 • Hoe match je de juiste mensen bij een vacature? Hoe verminder je verzuim in een organisatie? En hoe help je medewerkers bij hun professionele ontwikkeling? Tijdens de vierjarige opleiding Human Resource Management aan De Haagse ontdek je hoe jij als HRM’er organisaties helpt veranderen én verbeteren.
  Bekijk de opleiding
 • Hoe breng je Nederlandse producten op internationale markten? Hoe maak je bedrijfsprocessen winstgevender en efficiënter? Bedrijven over de hele wereld zijn op zoek naar commerciële talenten zoals jij om hun resultaten te verbeteren.
  Bekijk de opleiding
 • International Business geeft je de basisprincipes van internationaal zakendoen. Dankzij deze Engelstalige opleiding krijgt je carrière als ondernemer, financieel adviseur of bedrijfsanalist een droomstart. Of ga je liever aan de slag als corporate communications manager?
  Bekijk de opleiding

Maar misschien vind je deze opleidingen ook interessant

Bacheloropleiding Climate & Management

Ruimtelijke Ontwikkeling | Climate & Management - Voltijd
Onze wereld, daar moeten we zuinig op zijn. Voor duurzame oplossingen die ook realistisch zijn, hebben we mensen nodig die nét even verder kijken. Die alles van ruimtelijke ontwikkeling kennen en kunnen: bouwen, water, energie en mobiliteit. Die verstand hebben van techniek en de weg naar innovaties doordacht doorlopen. Daarover leer bij de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling / Climate & Management.

Bacheloropleiding Sportkunde

Sportkunde - Voltijd
Een innovatieve dansgame, een virtueel bedrijfsuitje of een meesterlijke fundraisingcampagne. Een sportmanager krijgt mensen in beweging met zijn organisatietalent. Je bent een pro waar een topsportteam, gemeente, sportvereniging of multinational van op aan kan.

Bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde

Technische Bedrijfskunde - Voltijd
Heb je een helikopterview en schakel en communiceer je snel? Een technisch bedrijfskundige ziet direct hoe een bedrijf sneller, duurzamer of goedkoper kan produceren. Je bent een onmisbare schakel tussen techniek en management.

Bachelor programme International Sports Management

Sport Studies | International Sport Management - Engels - Voltijd
ISPM ontwikkelt de internationale sportmanagers van de toekomst. De opleiding zorgt voor zeer goede carrièremogelijkheden op het gebied van internationaal sportmanagement. In slechts 3 jaar kan jij een belangrijke koppeling worden tussen sport en bedrijf.

Bacheloropleiding HBO-Rechten

HBO-Rechten - Duaal
Een hbo-jurist is de juridische steun en toeverlaat voor dienstverleners, overheden, deurwaarders en verzekeraars. Je adviseert organisaties bij overnames, geeft bijstand aan vluchtelingen of bemiddelt bij arbeidsgeschillen. Bij de duaalopleiding HBO-Rechten combineer je werken met leren.

Bacheloropleiding Integrale Veiligheidskunde

Integrale Veiligheidskunde - Duaal
Het voorkomen van onzekere en onveilige situaties, dat vind jij een uitdaging. Risico’s inschatten en analyseren vind je leuk. Bovendien leer je graag hoe je samenwerking tot stand kunt brengen tussen verschillende partijen. Tijdens de duale opleiding Integrale Veiligheidskunde ga je de eerste 2 jaar naar school. Vanaf het derde jaar ga je 32 uur per week aan het werk in het veiligheidsdomein, waar je de kneepjes van het vak leert. Voordeel van deze opzet is dat je aan het einde van je studie 2 jaar werkervaring op zak hebt.

Bachelor opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement

Bestuurskunde / Overheidsmanagement - Duaal
Als bestuurskundige praat én beslis je mee over maatschappelijke onderwerpen. Je adviseert over de kansen en risico’s van digitale en technologische ontwikkelingen, over overgewicht bij jongeren of je helpt een minister bij vragen over het klimaatbeleid in een Tweede Kamerdebat. Je bent een echte verbinder en werkt makkelijk samen met professionals die een andere achtergrond en werkwijze hebben. En je leert vraagstukken vanuit verschillende kanten te bezien. De eerste 2 jaar zit je op school bij De Haagse en daarna op school én je werk.