Kenniscentrum Digital Operations and Finance

Digitale technologie in dienst van een volhoudbare economie
Sleep opzij
Over het kenniscentrum
 

De rol van technologie in het bedrijfsleven en de samenleving blijft groeien. Nog nooit hadden we zo veel data en rekenkracht tot onze beschikking. Tegelijkertijd staan we voor een grote uitdaging om onze economie ‘volhoudbaar’ te maken: ecologisch én sociaal duurzaam. Het koppelen van fysieke en financiële datastromen in bedrijfsprocessen kan ons helpen om die stap te zetten.

Het kenniscentrum Digital Operations & Finance onderzoekt hoe we data en digitale technologie kunnen inzetten voor een duurzame economie. We onderzoeken hoe processen beter ingericht kunnen worden en hoe we daarbij data kunnen koppelen. Hoe we de effecten van keuzes die een onderneming maakt, inzichtelijk kunnen krijgen. We onderzoeken, bouwen en experimenteren. Zo helpen we organisaties de transitie te maken naar een volhoudbare economie.

Het kenniscentrum combineert kennis over nieuwe technologieën, financiële systemen, veranderende organisaties en het meten aan mens, machine en organisatie. In praktijkgerichte en actuele casussen verbinden we economisch en technisch denken. Dat doen we bijvoorbeeld in het programma Smart Manufacturing: Industriële Toepassingen in Zuid-Holland (SMITZH), waar bedrijven advies krijgen over hoe ze digitale technologieën het beste kunnen toepassen.

Laat De Haagse Hogeschool uw onderzoek doen

neem contact op
Projecten

Projecten

URBINN

URBINN

URBINN is het LearningLab rondom autonoom rijdend vervoer binnen stedelijke gebieden (last mile). Binnen URBINN wordt een autonoom rijdend voertuig ontwikkeld dat als basis zal dienen om steeds verder te ontwikkelen en waar allerlei onderzoek op en mee gedaan zal gaan worden. In de Minor Applied Data Science wordt gewerkt aan het in real-time in kaart brengen van de omgeving met behulp van stereo camera beelden.

Lees verder
Actueel
Team