HALO - Voltijd

Je bent altijd in de sportzaal of op het sportveld te vinden. Je weet dat bewegen belangrijk is. Het houdt je gezond, fit en sterk. Maar niet iedereen beleeft plezier aan sport. Welvaartsaandoeningen als obesitas, hart- en vaatziekten steken de kop op. Daar weet jij wel raad mee! Want jij bent een kei in motiveren. Je haalt mensen gemakkelijk over de streep. Van het organiseren van sportactiviteiten gaat je hart sneller kloppen. En dat enthousiasme straal je uit. Bij de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding (HALO) leer je hoe je van jouw passie je beroep maakt. Word een sportleraar in hart en nieren!

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.

Studenten aan het woord

Demi van der Sluis

Over de nieuwe sportcampus

Ünlü Volkan

Over stage in het buitenland

Branco Kranenburg

Over wat het vak zo leuk maakt

Sleep opzij

Toelatingseisen

HALO, 2020-2021

Voor de bacheloropleiding HALO moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.

Toelating HALO

Door de corona-crisis is het helaas niet mogelijk om voor de start van het nieuwe schooljaar een Meet & Match dag te organiseren. Deelname aan de Meet & Match dag is verplicht als je deze opleiding wilt volgen. Deze dag dient als check voor jou of de opleiding echt bij je aansluit. Ook krijg je informatie over praktische zaken, ontmoet je medestudenten en kun je al je vragen stellen aan docenten. Ook de sportieve vaardigheidstest vindt plaats tijdens de Meet & Match dag Vanwege de coronacrisis vervalt deze test. Dat geldt voor alle opleidingen tot leraar Lichamelijke Opvoeding in Nederland.

 1. Heb je je al aangemeld voor de HALO of ga je dat doen? Omdat de Meet & Match dagen in april en juni dit jaar niet door kunnen gaan, vragen we je om een motivatiebrief te schrijven. Informatie over wat er in de brief moet staan en waar en wanneer je die moet inleveren, krijg je toegestuurd via de mail na je aanmelding in Studielink.
 2. Het inleveren van een motivatiebrief is verplicht voor toelating tot de HALO. Ook moet je een digitale kopie van je zwemdiploma B toesturen en het verslag van de medische sportkeuring.
 3. Twijfel je nog of de HALO past bij je? Dan kun je een afspraak maken voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze docenten via HALO-PR@hhs.nl.
 4. Als je aan alle aanvullende eisen (motivatie, zwemdiploma en medische keuring) hebt voldaan, wordt je inschrijving definitief.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen:

Als je je hebt aangemeld voor de HALO via Studielink, krijg je van de HALO een e-mail met informatie over het inleveren van een motivatiebrief.

In die brief schrijf je:

 • waarom je aan de HALO wilt studeren;
 • welke ervaring je hebt met sporten en eventueel coachen en het geven van trainingen;
 • wat je verwacht te leren op de HALO;
 • waarom de HALO bij je past.

Je moet de brief uiterlijk 1 juli inleveren. In de e-mail die je krijgt staat beschreven hoe je dat moet doen.

Je moet in het bezit zijn van zwemdiploma A en B. Een digitale kopie van je B-diploma moet je inleveren om toegelaten te worden voor de opleiding. Na je aanmelding, krijg je hier informatie over.
Je moet in het bezit zijn van een positieve medische sportkeuring. Deze mag niet ouder zijn dan 1 jaar. Je moet een kopie van de uitslag van de sportkeuring uiterlijk 1 september aanleveren. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

 

De lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding HALO is toegankelijk voor studenten met een passie voor sport.
Alle profielen binnen het havo en vwo sluiten hierop aan, evenals een mbo-opleiding op niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Volg je de mbo-opleiding sport en bewegen / coördinator niveau 4, dan kun je een verzoek indienen voor toelating tot de verkorte route van 3 jaar.
Het verzoek om toegelaten te worden tot de verkorte leerroute en de bewijsstukken daarvoor moet je pas bij aanvang van het studiejaar bij de opleiding indienen, dus nog niet bij de aanmelding voor de selectie.

.et kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studiecoördinator bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever aan het begin van het nieuwe studiejaar? Onze studiecoördinator Marieke van Bragt vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via e-mail halo-pr@hhs.nl.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Kom langs op onze nieuwe vestiging in de Sportcampus Zuiderpark en maak kennis met de HALO! Ontmoet studenten en docenten, die al je vragen kunnen beantwoorden. Loop mee met een van de rondleidingen om onze prachtige Sportcampus te bekijken. En neem je sportkleding mee, want naast de informatie die je over de opleiding kan krijgen, is het ook mogelijk om op deze dag deel te nemen aan demo’s en proeflessen en kan je jouw motorische vaardigheid testen in het onderzoekslab! Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
HALO - Voltijd?

Meld je aan