HALO - Voltijd

Je bent altijd in de sportzaal of op het sportveld te vinden. Je weet dat bewegen belangrijk is. Het houdt je gezond, fit en sterk. Maar niet iedereen beleeft plezier aan sport. Welvaartsaandoeningen als obesitas, hart- en vaatziekten steken de kop op. Daar weet jij wel raad mee! Want jij bent een kei in motiveren. Je haalt mensen gemakkelijk over de streep. Van het organiseren van sportactiviteiten gaat je hart sneller kloppen. En dat enthousiasme straal je uit. Bij de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding (HALO) leer je hoe je van jouw passie je beroep maakt. Word een sportleraar in hart en nieren!

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.

Studenten aan het woord

Demi van der Sluis

Over de nieuwe sportcampus

Ünlü Volkan

Over stage in het buitenland

Branco Kranenburg

Over wat het vak zo leuk maakt

Sleep opzij

Toelatingseisen

HALO, 2021-2022

Voor de bacheloropleiding tot Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) moet je een havo- of vwo-diploma hebben. Je bent met alle profielen toelaatbaar. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom.

Daarnaast gelden voor deze opleiding aanvullende toelatingseisen. Deze vind je hieronder. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel bij “Toelatingsadvies” wat voor jou geldt.

Toelating HALO

De HALO kent drie aanvullende eisen voor toelating:

1. Positieve Sportmedische keuring
2. Zwemdiploma B of buitenlands equivalent
3. Aanwezig zijn en actief meedoen aan de Meet- & Matchdag.

Na aanmelding voor de opleiding in Studielink ontvang je een bevestigingsmail met informatie over het aanleveren van deze informatie en een mail met uitnodiging voor de Meet- & Matchdag.

Door de coronacrisis is het helaas niet mogelijk om voor de start van het nieuwe schooljaar een Meet- & Matchdag te organiseren op de Sportcampus, daarom zal de Meet & Match dit jaar ONLINE plaatsvinden.

Als je hebt voldaan aan de drie aanvullende eisen ben je toelaatbaar bij de HALO. Je kan daarna je inschrijving definitief maken en in studiejaar 2021-2022 starten. Twijfel je nog of de HALO bij je past? Dan kun je een afspraak maken voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze docenten.

Twijfel je nog of de HALO past bij je? Dan kun je een afspraak maken voor een telefonisch adviesgesprek met een van onze docenten.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Aanvullende toelatingseisen:

 

Je moet in het bezit zijn van een Positieve Sportmedische keuring. Een basiskeuring volstaat. Deze mag niet ouder zijn dan 1 jaar en moet uitgevoerd zijn door een SCAS-gecertificeerde instelling.
Je moet een kopie van de uitslag van de sportkeuring uiterlijk 1 september aanleveren.

Je moet in het bezit zijn van Zwemdiploma A en B of een buitenlands equivalent daarvan. Je moet een kopie van diploma B uiterlijk 1 september aanleveren.
Deelname aan de interactieve online Meet- & Matchdag is verplicht als je deze opleiding wilt volgen. Deze dag dient als check voor jou of de opleiding echt bij je aansluit. Je krijgt informatie over praktische zaken, ontmoet toekomstige medestudenten en kan al je vragen stellen aan docenten en hogerejaarsstudenten.

De online Meet- & Matchdag bestaat uit de volgende onderdelen:
• Theorieles (met literatuuropdracht, ter bespreking in de bijeenkomst); 
• Bespreken van de dagelijkse praktijk van HALO-studenten (onderwijs uit de Methodisch Didactische leerlijn, de Integrale leerlijn en de leerlijn Leren in de beroepspraktijk), met daaraan gekoppeld een vraag en antwoord tussen kandidaten en PR-studenten/ HALO-docenten;
• Een korte presentatie over de formele zaken t.a.v. de inschrijfprocedure, studiekosten, startinformatie en de drie aanvullende eisen voor aanmelding 
• Na afloop van bovenstaande onderdelen wordt nog een algemene vraag- en antwoordronde met docenten/studenten aangeboden.Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

 

De lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding HALO is toegankelijk voor studenten met een passie voor sport.
Alle profielen binnen het havo en vwo sluiten hierop aan, evenals een mbo-opleiding op niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Volg je de mbo-opleiding sport en bewegen / coördinator niveau 4, dan kun je een verzoek indienen voor toelating tot de verkorte route van 3 jaar.
Het verzoek om toegelaten te worden tot de verkorte leerroute en de bewijsstukken daarvoor moet je pas bij aanvang van het studiejaar bij de opleiding indienen, dus nog niet bij de aanmelding voor de selectie.

.et kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studiecoördinator bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever aan het begin van het nieuwe studiejaar? Onze studiecoördinator Marieke van Bragt vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via e-mail halo-pr@hhs.nl.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

6 februari 2021

Online Open Dag

We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!

Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.

Online meelopen

Loop online een dagje met ons mee en volg echte (online) colleges met eerstejaarsstudenten.

Nieuws en Evenementen

Evenementen


 1. 6 februari 2021
  Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Geïnteresseerd in
HALO - Voltijd?

Meld je aan