HALO - Voltijd
Je bent altijd in de sportzaal of op het sportveld te vinden. Je weet dat bewegen belangrijk is. Het houdt je gezond, fit en sterk. Maar niet iedereen beleeft plezier aan sport. Welvaartsaandoeningen als obesitas, hart- en vaatziekten steken de kop op. Daar weet jij wel raad mee! Want jij bent een kei in motiveren. Je haalt mensen gemakkelijk over de streep. Van het organiseren van sportactiviteiten gaat je hart sneller kloppen. En dat enthousiasme straal je uit. Bij de lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding (HALO) leer je hoe je van jouw passie je beroep maakt. Word een sportleraar in hart en nieren!
Studenten aan het woord
Over de nieuwe sportcampus
Demi van der Sluis
“Ik verheug me best wel op de verhuizing naar het Zuiderpark, onze nieuwe locatie. Ik krijg er een beetje een ‘American Highschool’-gevoel bij. Ik heb foto’s en filmpjes gezien en dan zie je dat we een groot basketbalveld krijgen, acht voetbalvelden, een beachsporthal: alle soorten sporten in 1 complex. Super gaaf dat het zo groot is.”
Over stage in het buitenland
Ünlü Volkan
“Van stagelopen leer je het meest. Ik had een trainer die zei: ‘Maak fouten, leer ervan.’ Een volgende stage zou ik graag in het buitenland doen. Eerst wilde ik naar Amerika of Engeland, echte sportlanden, maar inmiddels ga ik liever naar een land waar ik kinderen kan helpen die weinig tot geen sport beoefenen. Die kan ik helpen even hun problemen te vergeten, tot rust te komen en zichzelf te zijn.”
Over wat het vak zo leuk maakt
Branco Kranenburg
“Bewegen is voor iedereen belangrijk. Het verbetert je motorische vaardigheden, je gezondheid en het is iets waar je veel plezier mee kan beleven! Het overbrengen van vaardigheden vind ik het mooiste aan het lesgeven. Op de academie leer je veel over hoe jij jouw unieke lesgeefstijl kan optimaliseren, waardoor je straks precies weet wat het beste werkt voor jouw groep. Het is prachtig om te zien wanneer je met behulp van deze kennis de grenzen van een leerling kan verleggen.”
Toelatingseisen
HALO, 2019-2020
Toelating HALO
Voor komend studiejaar hebben we de toelating aangepast. In plaats van te selecteren kiezen wij voor informeren en diagnosticeren. De toekomstige student bepaalt zelf op basis van deze gegevens of de opleiding aansluit bij zijn behoeften, capaciteiten en toekomstbeeld. Intrinsieke motivatie is een belangrijke factor bij het studiesucces. De aankomend student is verplicht om op een van de vier “Meet and Match dagen” (4 februari 2020, 14 april 2020, 24 juni 2020 of 30 juni 2020) aanwezig te zijn om zich te oriënteren op de opleiding en het toekomstige beroep van docent Lichamelijke Opvoeding. Na inschrijving ontvangt de student bericht op welke datum hij/ zij is ingedeeld
De uitslag van de sportieve vaardigheden test wordt binnen 3 weken opgestuurd.
De student zelf bepaalt uiteindelijk of hij daadwerkelijk aan de opleiding wil beginnen. Hij/ Zij is welkom als aan alle onderstaande aanvullende eisen 1 t/m 4 is voldaan. Zo niet, dan moet de student de inschrijving bij CSI intrekken.
De student die in het advies het niveau ‘twijfel’ heeft behaald wordt de mogelijkheid voor een persoonlijk adviesgesprek met een HALO docent geboden.
Woon je in het buitenland en wil je aan de HALO studeren, dan kun je je via de reguliere weg in Studielink aanmelden. Je ontvangt dan informatie over het alternatief, het schrijven van een motivatiebrief, voor deelname aan de meet &match-dag.
HAVO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
VWO |
---|
C&M |
E&M |
N&G |
N&T |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Aanvullende toelatingseisen:
De eerste datum is op vrijdag 1 februari 2019.
De overige data zijn:
maandag 15 april 2019
dinsdag 16 april 2019
dinsdag 25 juni 2019
- een algemene voorlichting gegeven over de inhoud van de totale opleiding.
- een theorieles
- een praktijkles
- een didactisch practicum met onderlinge instructie. De student krijgt feedback van de HALO docent over zijn functioneren aan de hand van een observatieformulier.
- een diagnostische test op het gebied van sportieve vaardigheden: sportspel (basketbal) en algemene motoriektest (stoten met medizinbal/ 5 sprong/ handstand/ rollen voor- en achterover). Er wordt op basis hiervan een advies geformuleerd over het huidige vaardigheidsniveau ten opzichte van het gewenste niveau in de propedeuse: Twijfel, voldoende of goed. Dit advies is dus niet (meer) bindend.
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
De lerarenopleiding voor lichamelijke opvoeding HALO is toegankelijk voor studenten met een passie voor sport.
Alle profielen binnen het havo en vwo sluiten hierop aan, evenals een mbo-opleiding op niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding. Volg je de mbo-opleiding sport en bewegen / coördinator niveau 4, dan kun je een verzoek indienen voor toelating tot de verkorte route van 3 jaar.
Het verzoek om toegelaten te worden tot de verkorte leerroute en de bewijsstukken daarvoor moet je pas bij aanvang van het studiejaar bij de opleiding indienen, dus nog niet bij de aanmelding voor de selectie.
21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studiecoördinator bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever aan het begin van het nieuwe studiejaar? Onze studiecoördinator Marieke van Bragt vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via e-mail halo-pr@hhs.nl.
Student voor een dag
Voel je al even student
1 februari 2020
Open Dag
Kom langs op onze nieuwe vestiging in de Sportcampus Zuiderpark en maak kennis met de HALO! Ontmoet studenten en docenten, die al je vragen kunnen beantwoorden. Loop mee met een van de rondleidingen om onze prachtige Sportcampus te bekijken. En neem je sportkleding mee, want naast de informatie die je over de opleiding kan krijgen, is het ook mogelijk om op deze dag deel te nemen aan demo’s en proeflessen en kan je jouw motorische vaardigheid testen in het onderzoekslab! Geef je wel even op. Dan weten we dat je langskomt.
Meelopen
Speel korfbal of basketbal in de gymzaal of ga bewegen op muziek in de danshal. Loop – of liever ren – een dagje met ons mee en volg echte colleges met eerstejaarsstudenten. En natuurlijk ga je ook naar de sportzaal. Zweten gegarandeerd.