HBO-ICT - Voltijd
Vestigingsinformatie
Locatie Delft
Rotterdamseweg 1372628 AL Delft
Locatie Den Haag
Johanna Westerdijkplein 752521 EN Den Haag
Locatie Zoetermeer
Bleiswijkseweg 372712 PB Zoetermeer
Aanmelden
Inschrijfprocedure
Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.
Opleidingsgegevens
- Officiële opleidingsnaam: HBO-ICT
- Naam internationaal: Information & Communication Technology
- Opleidingscode (Isat): 30020
- Instellingscode (Brin): 27UM
De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.
Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).
Downloads
Contact met een student
Je kunt ons ook op Facebook vinden.
Contact met een student
Joris van der Burgh
Zoetermeer
Hi! Ik ben Joris, 20 jaar, en volg de opleiding HBO-ICT in Zoetermeer. Het mooie aan deze opleiding is dat je aan allemaal gave projecten mag werken. Bij mijn differentiatie, Innovative Development, mag je die projecten en jouw rol daarin zelf vormgeven. Mocht je daar nou vragen over hebben of misschien over de locaties, de differentiaties, je dagelijkse activiteiten, de werklast, onze studievereniging of bijvoorbeeld hoe het is om te studeren vanuit huis, stuur dan gerust een berichtje!
Stel je vraag aan JorisYoussra Ezzahi
Den Haag
Hey, Ik ben Youssra Ezzahi en ben 18 jaar oud. Ik studeer aan de opleiding HBO-ICT in Den Haag en volg de differentiatie Software Engineering. Ik ben een 2e jaars student en herinner me alles van het eerste jaar nog goed. Als je een vraag hebt over het eerste jaar, de differentiaties of hoe het is om student te zijn in de opleiding HBO-ICT kan je me gerust een vraag stellen!
Stel je vraag aan YoussraJelle van Barneveld
Den Haag
Ik ben Jelle, 24 jaar, en studeer HBO-ICT op De Haagse Hogeschool in Den Haag. Ik heb voor de studie gekozen vanwege de verschillende richtingen die je kunt verkennen, zodat je erachter kunt komen wat nou echt bij jóu past. Zelf koos ik na het eerste semester voor Business Data Management.
Heb je vragen over hoe het is om HBO-ICT te studeren? Ik beantwoord ze graag! Vul het formulier hieronder in en ik stuur zo snel mogelijk een reactie.
Ben van de Graaff
Delft
Hey! Ik ben Ben, 26 jaar oud, en ik ben een eerstejaars student bij de differentiatie Network & Systems Engineering. Ik ben aan deze opleiding begonnen omdat ik Network Engineer wil worden. Bij deze differentiatie leer je namelijk zowel het programmeren van systemen, als het ontwerpen, beheren en beveiligen van computernetwerken. Spreekt dat jou ook aan en wil je meer weten? Laat het me weten!
Stel je vraag aan BenHulp tijdens je studie
Studeren doe je niet alleen
Je krijgt hulp bij het studeren. In het eerste jaar van je opleiding start je over de volle breedte op het ICT-vakgebied, zodat je leert waar je interesses en talenten liggen en ontdekt welke differentiatie goed bij je past. Jij kiest! Je zit in een eigen klas en hebt vaste docenten. Daarnaast krijg je tijdens het eerste halfjaar mentorlessen waarin je bekend raakt met de hogeschool en de opleiding. Ook besteed je daarin veel tijd aan skills die je nodig hebt voor je studie en beroep. De rest van de opleiding HBO ICT heb je een eigen studiecoach die je helpt bij de keuzes die je moet maken tijdens je studie. Overleg met je coach en stel hem of haar al je vragen over je specialisatie, de innovatieve of professionele route in jaar 3, je minor in jaar 4 of internationale mogelijkheden tijdens je opleiding.
Wil je langer praten, bijvoorbeeld over een (studie)dipje, twijfels, een vervelende ziekte of iets anders? Dan ben je altijd welkom bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het Study & Career Centre.
Studiepunten halen
Bindend studieadvies (BSA)
Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.
Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.
Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.
Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.
Studiekosten
Collegegeld
De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld. Houd bovendien rekening met bijkomende kosten zoals boeken en andere leermiddelen.
Studiefinanciering
Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.