Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd

Als bewegingstechnoloog doe je bijvoorbeeld onderzoek naar het schoudergewricht bij een zorginstelling zoals Sophia Revalidatie. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Bijvoorbeeld bij sportbonden zoals NOC en NSF, bedrijven die producten ontwikkelen zoals McRoberts en Nike of bedrijven die de gehele zorgketen van diensten en producten voorzien als Medux. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie de concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken. De arbeidsperspectieven voor een bewegingstechnoloog zijn goed. Door technologische ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld in de zorg  nog heel veel innovaties en verbeteringen te realiseren. Om bv. ouderen langer thuis te laten wonen en/of te verzorgen wordt bewegingstechnologie ingezet. Ook in de sport, op werkplekken, in de openbare ruimte en op scholen is er nog veel winst te boeken.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Bewegingsonderzoeker
Sportbrace-ontwikkelaar
Softwareontwikkelaar bewegingsanalyse
Adviseur revalidatieproducten
Manager beweeglab
Field lab beheerder
Dit word je niet
Ergotherapeut
Fysiotherapeut
Orthopedisch instrumentmaker

Alumni aan het woord

Bart van der Velde

Over werk vinden in het buitenland

Leander Leijh

Over het toepassen van opleidingskennis

Loes Schilderink

Over het ontwikkelen van een zorgrobot

Zowel van de medische wereld als werktuigbouwkunde heb ik een mooie basiskennis

Bart van der velde

Over het beste van 2 werelden

Sleep opzij

Doorstuderen

Heb je je bachelordiploma op zak en bevalt het studentenleven je wel? Dan kun je nog verder studeren na Mens en Techniek - Bewegingstechnologie. Volg een master Bewegingswetenschappen aan het VU Amsterdam of Biomedical Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Maar je kunt natuurlijk ook terecht op De Haagse. Logische keuze is bijvoorbeeld de opleiding Industrieel Product Ontwerpen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd?