Mens en Techniek | Bewegingstechnologie - Voltijd

Vestigingsinformatie

Locatie Den Haag

Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag  

Aanmelden

Inschrijfprocedure

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Opleidingsgegevens

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO):
 • Officiële opleidingsnaam: Mens en Techniek
 • Naam internationaal: Health Technology
 • Opleidingscode (Isat): 30039
 • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads

Contact met de opleiding

Je vragen over toegangseisen, instromen en studeren bij Mens en Techniek - Bewegingstechnologie mail je naar Sandra Koens. Ook kun je terecht bij de Centrale Studenten Inschrijving. CSI is elke werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch te bereiken via 070 - 445 85 85.

Contact met de student

Studiekosten

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld. Houd bovendien rekening met bijkomende kosten zoals boeken en andere leermiddelen. 

Bijkomende kosten

Binnen de opleiding zijn enkele leer(hulp)middelen noodzakelijk voor een succesvolle studie. Het gaat hier om de volgende leer(hulp)middelen:

 • Studieboeken;
 • Een laptop die voldoet aan minimaal de volgende specificaties:
  Windows 10 Home
  Intel® Core™ i7-6500U processor
  8 GB werkgeheugen
  256 GB SSD opslagcapaciteit
  Intel® HD Graphics (onboard) videokaart
  14 inch Full-HD beeldscherm
  Dual-band 2.4 GHz / 5 GHz wifi
De laptop is o.a. via SURF te verkrijgen. Echter is de aanschaf van een laptop niet verplicht en kunnen studenten ook gebruik maken van de vaste PC’s op school. Het onderwijs op de Haagse Hogeschool is echter flexibel (plaats- en tijdonafhankelijk) ingericht waardoor mobiele apparaten de voorkeur hebben. De kosten van alle leer(hulp)middelen bedragen naar verwachting circa € 1.250 in de propedeuse en € 250 per volgend collegejaar.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Meerdere Mens en Techniek-opleidingen