Sportkunde - Voltijd

Bewegen zit jou in het bloed. Je staat vaak op het sportveld, maar je wilt meer halen uit je passie. Mensen aanzetten om te sporten, innovatieve beweegprogramma’s ontwikkelen en sportbeleid schrijven waar jong en oud iets aan heeft. In de voltijdopleiding Sportkunde leer je het allemaal. Je studeert niet om zelf fysiek te bewegen, maar om dit te organiseren voor anderen. Je wordt een sportmanager. Een echte pro waar een topsportteam, gemeente, sportvereniging of multinational blind van op aan kan.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Even praten met een student? Kijk of het klikt!
  Hoe beleven anderen deze studie? Neem contact op met een student.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met docent en studieadviseur Leo van der Kroft en vraag hem wat je wilt weten.
 • Bekijk de film van de opleidingspresentatie voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
 • Volg ons op Instagram
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!

Studenten aan het woord

Dencho Narcisio

Over stagelopen in het buitenland

Christian Faubel

Over een sportschool openen

Elvira Bruinen

Over voorbeelden uit de praktijk

Sleep opzij

Toelatingseisen

Sportkunde,2023-2024

Om met de bacheloropleiding Sportkunde te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan met alle profielen. Wel doorloop je de opleiding iets makkelijker als je het profielkeuzevak management & organisatie hebt afgerond.

Sportkunde is een managementopleiding, dus laat je niet uitsluitend leiden door je liefde voor sport. Vraag jezelf af wat je aanspreekt in sport en bewegen. Vind je het vooral leuk om zelf te sporten? Dan past deze opleiding niet bij je. Vind je het leuk om je passie in te zetten om anderen te laten bewegen? Dan kan de studie Sportkunde | Sportmanagement een schot in de roos zijn.
Met elk mbo-4-diploma ben je welkom bij de opleiding Sportkunde | Sportmanagement. Is economie onbekend terrein voor je, dan doe je er goed aan een bijscholingscursus te volgen. Wij gaan ervan uit dat je deze cursus zelf regelt. Op www.roc.nl vind je een overzicht van het aanbod.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze instroomcoördinator bekijk je wat de mogelijkheden zijn voordat je start in september. Voor sommige vakken van de studie Sportkunde krijg je wellicht vrijstelling. Onze instroomcoördinator Leo van der Kroft vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via e-mail l.w.vanderkroft@hhs.nl.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.
Voor de opleiding Sportkunde ontvang je na aanmelding een intakeformulier. Het ingevulde formulier moet je samen met je CV uploaden. In het intakeformulier licht je de studiekeuze toe. Ook zul je verplicht moeten deelnemen aan een Meet & Matchdag voor een nadere kennismaking met de opleiding Sportkunde. De Meet & Matchdagen vinden plaats op 15 juni en 6 juli 2023 op de Sportcampus Zuiderpark. Dit betekent dus dat er na 6 juli geen studenten meer worden aangenomen voor de opleiding, aangezien er dan niet aan een van de aanvullende eisen kan worden voldaan. De opleiding zal je over deze Meet & Matchdag informeren.

Student voor een dag

4 februari 2023

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 4 februari tussen 10.00 en 14.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

15 december 2022

Proefstuderen

Kom tijdens onze proefstudeerdagen op donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022 ervaren hoe een studie is. Hiervoor kan je je nu aanmelden bij de opleiding(en) van jouw voorkeur.

Meelopen

Wil jij weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag die kosteloos en vrijblijvend door onze opleidingen wordt aangeboden.

Evenementen

 1. 15 december 2022
  Proefstuderen
 2. 16 december 2022
  Proefstuderen
 3. 4 februari 2023
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Sportkunde - Voltijd?