Sportkunde - Voltijd

Bewegen zit jou in het bloed. Je staat vaak op het sportveld, maar je wilt meer halen uit je passie. Mensen aanzetten om te sporten, innovatieve beweegprogramma’s ontwikkelen en sportbeleid schrijven waar jong en oud iets aan heeft. In de voltijdopleiding Sportkunde leer je het allemaal. Je studeert niet om zelf fysiek te bewegen, maar om dit te organiseren voor anderen. Je wordt een sportmanager. Een echte pro waar een topsportteam, gemeente, sportvereniging of multinational blind van op aan kan.

Studenten aan het woord

Dencho Narcisio

Over stagelopen in het buitenland

Christian Faubel

Over een sportschool openen

Elvira Bruinen

Over voorbeelden uit de praktijk

Sleep opzij

Toelatingseisen

Sportkunde, 2019-2020

Om met de bacheloropleiding Sportkunde te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf het havo of vwo instromen? Dat kan met alle profielen. Wel doorloop je de opleiding iets makkelijker als je het profielkeuzevak management & organisatie hebt afgerond.

Sportkunde is een managementopleiding, dus laat je niet uitsluitend leiden door je liefde voor sport. Vraag jezelf af wat je aanspreekt in sport en bewegen. Vind je het vooral leuk om zelf te sporten? Dan past deze opleiding niet bij je. Vind je het leuk om je passie in te zetten om anderen te laten bewegen? Dan kan de studie Sportkunde | Sportmanagement een schot in de roos zijn.
Met elk mbo-4-diploma ben je welkom bij de opleiding Sportkunde | Sportmanagement. Is economie onbekend terrein voor je, dan doe je er goed aan een bijscholingscursus te volgen. Wij gaan ervan uit dat je deze cursus zelf regelt. Op www.roc.nl vind je een overzicht van het aanbod.
Bij deze opleiding ben je toelaatbaar met alle profielen, er is geen extra vakkeneis.
Heb je een havo-diploma behaald vóór 2009 of een vwo-diploma behaald vóór 2010. Dan wordt je diploma individueel beoordeeld op toelaatbaarheid. Heb je vragen hierover? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijvingen (CSI) via het contactformulier.
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze instroomcoördinator bekijk je wat de mogelijkheden zijn voordat je start in september. Voor sommige vakken van de studie Sportkunde krijg je wellicht vrijstelling. Onze instroomcoördinator Leo van der Kroft vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via e-mail l.w.vanderkroft@hhs.nl of telefoon 070 - 448 3258.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

9 februari 2019

Open Dag

Kom langs op onze nieuwe vestiging in de SportCampus Zuiderpark en maak kennis met Sportkunde | Sportmanagement. Onze Open Dag wordt gehouden in het Zuiderpark in een zogenaamde Light-versie. We moeten namelijk een deel van het gebouw gesloten houden, en kunnen helaas geen demonstraties geven. Maar je krijgt wel een goede indruk van onze gloednieuwe campus en de opleiding zelf natuurlijk. Van harte welkom!

Meelopen

Ervaar hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte lessen en vaardigheidstrainingen van Sportkunde | Sportmanagement, samen met eerstejaarsstudenten. Je maakt opdrachten en ziet hoe studenten en docenten te werk gaan. Je kunt een sponsorplan opstellen voor een sportbond en bijvoorbeeld leren interviewen. Bij alles wat je doet, zal een student je begeleiden.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Sportkunde - Voltijd?

Meld je aan