Technische Natuurkunde - Voltijd

Als technisch natuurkundig ingenieur ontwikkel je bijvoorbeeld de diagnostische apparatuur voor microchirurgie en radiologie bij een ziekenhuis. Maar je kunt ook werken aan innovatieve producten en technieken voor een totaal ander werkveld, zoals de energiesector, de chipindustrie of een onderzoeksinstelling. Dat doe je, als je na de opleiding aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je de markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Vakspecialist natuur- en technische wetenschappen
Ingenieur
Softwareontwikkelaar
Medewerker research & development
Technologisch adviseur
Dit word je niet
Hoogleraar
Manager
Onderhoudstechnicus

Dit kan jij straks ook

Onze oud-studenten aan het woord

Charlotte Pouwels

Over een open houding

Ik was tijdens de opleiding al gefascineerd door optica

Lodi

Over bezig zijn met licht

Kevin Ravensberg

Over meetopstellingen in cryo-koeler

Miriam Both

Over dankbaar werk

Sleep opzij

Doorstuderen

Aan de TU Delft

Tijdens of direct na je studie Technische Natuurkunde kun je een schakeltraject volgen. Wat dacht je van de premaster van de TU Delft? Die zit op dezelfde locatie, dus je kunt er eenvoudig een kijkje nemen. Nog makkelijker is het dat je het schakelprogramma van de TU online kunt volgen. Gewoon thuis, vanuit je luie stoel, is het wel hard werken.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Technische Natuurkunde - Voltijd?