Technische Natuurkunde - Voltijd

Elke dag verbaas je je over hoe de wereld in elkaar zit. En stel je jezelf 1001 vragen. Hoe blijft een raket in de lucht? Hoe maak je een röntgenfoto of werkt een blaasinstrument? Met een half antwoord ben je niet tevreden en niets is vanzelfsprekend. Nee, je haalt apparaten uit elkaar om te zien hoe ze werken. Zit achter de pc om van simulaties te leren of duikt het laboratorium in om te testen en onderzoeken. Die nieuwsgierigheid komt goed van pas bij de opleiding Technische Natuurkunde. Als echte bèta zie je niet op tegen wiskundige formules. Je gebruikt de wetten van moeder natuur om iets te maken of te bereiken.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.

 • Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
  Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid.

 • Bekijk de opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de film van de opleiding.

 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online Open Dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar.

Studenten aan het woord

Met zelfdiscipline kun je alles

Renske Witzier

Over ervoor gaan

Wouter Maessen

Over een studie kiezen

Simone Fontijn

Over nieuwsgierig zijn

Niels Bröker

Over twijfelen tussen twee studies

Sleep opzij

Toelatingseisen

Technische Natuurkunde, 2023-2024

Om met de bacheloropleiding Technische Natuurkunde te kunnen beginnen moet je een havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Ook met een mbo-diploma niveau 4 ben je welkom. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.
HAVO
E&M (Natuurkunde EN Wiskunde B)
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen)
N&T
C&M
VWO
E&M (Natuurkunde)
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie of Onderzoek & Ontwerpen)
N&T
C&M
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Het havo- en vwo-profiel Natuur & Techniek sluit goed aan op de voltijdopleiding Technische Natuurkunde.

Tijdens de opleiding heb je wiskunde nodig. Heb je voorafgaand aan de studie weinig wiskunde gedaan (geen HAVO Wiskunde B) of twijfel je aan je niveau? Dan is het verstandig dat je een cursus wiskunde volgt. Dat kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De eerstvolgende cursus start in februari 2023 en kost € 250. Schrijf je nu in.

Ter voorbereiding op het wiskunde onderwijs kan je gebruik maken van:
- Toegepaste wiskunde voor het hoger beroepsonderwijs: introductie.
(ISBN 9789006144659, TiemeMeulenhoff) en/of de online wiskunde cursus van de TU Delft.

Als je twijfelt aan je Natuurkunde niveau of wil je deze opfrissen dan kan je de online natuurkunde cursus van de TU Delft volgen.

 

De meeste technische mbo-opleidingen (niveau 4) sluiten goed aan op de voltijdopleiding Technische Natuurkunde. Wiskunde is niet verplicht, maar wel belangrijk.

Ben je mbo’er en heb je geen wiskunde gedaan of twijfel je aan je niveau? Vraag dan een intakegesprek aan met studieadviseur Nico van der Houwen via N.L.vanderHouwen@hhs.nl of 015 - 260 6338.

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt.  Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.
Zit je nu op een (technische) universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse? Dan geldt een aparte regeling. Overstappen kan het hele jaar, alleen is daarvoor wel toestemming nodig. Voor meer informatie kun je terecht bij studieadviseur Nico van der Houwen via n.l.vanderhouwen@hhs.nl of 015 - 260 6338.
Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

 

4 februari 2023

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 4 februari tussen 10.00 en 14.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Meelopen

Wil jij weten hoe de studie écht is. Gewoon een dagje meekijken in het leven van een huidige student bij de opleiding die jou interessant lijkt. Dat kan! Met onze meeloopdag die kosteloos en vrijblijvend door onze opleidingen wordt aangeboden.

Evenementen

 1. 4 februari 2023
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Studie in beeld

Sleep opzij

Geïnteresseerd in
Technische Natuurkunde - Voltijd?