Technische Natuurkunde - Voltijd
Elke dag verbaas je je over hoe de wereld in elkaar zit. En stel je jezelf 1001 vragen. Hoe blijft een raket in de lucht? Hoe maak je een röntgenfoto of werkt een blaasinstrument? Met een half antwoord ben je niet tevreden en niets is vanzelfsprekend. Nee, je haalt apparaten uit elkaar om te zien hoe ze werken. Zit achter de pc om van simulaties te leren of duikt het laboratorium in om te testen en onderzoeken. Die nieuwsgierigheid komt goed van pas bij de opleiding Technische Natuurkunde. Als echte bèta zie je niet op tegen wiskundige formules. Je gebruikt de wetten van moeder natuur om iets te maken of te bereiken.
Kom kijken of het klikt
-
Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid. -
Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online Open Dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar.
Toelatingseisen
Technische Natuurkunde, 2021-2022
HAVO |
---|
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie) |
N&T |
C&M |
E&M |
VWO |
---|
E&M (Natuurkunde) |
N&G (Natuurkunde of Natuur, Leven en Technologie) |
N&T |
C&M |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Het havo- en vwo-profiel Natuur & Techniek sluit goed aan op de voltijdopleiding Technische Natuurkunde.
Tijdens de opleiding heb je wiskunde nodig. Heb je voorafgaand aan de studie geen wiskunde gedaan of twijfel je aan je niveau? Dan is het verstandig dat je een cursus wiskunde volgt. Dat kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De eerstvolgende cursus start in februari 2021 en kost € 250. Schrijf je nu in.
Ter voorbereiding op het wiskunde onderwijs kan je gebruik maken van:
Toegepaste wiskunde voor het hoger beroepsonderwijs: introductie.
(ISBN 9789006952315, TiemeMeulenhoff) en/of de online wiskunde cursus van de TU Delft.
Ben je mbo’er en heb je geen wiskunde gedaan of twijfel je aan je niveau? Vraag dan een intakegesprek aan met studieadviseur Nico van der Houwen via N.L.vanderHouwen@hhs.nl of 015 - 260 6338.
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.
Je mist een of meer vakken
Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.
21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Student voor een dag
Voel je al even student
6 februari 2021
Online Open Dag
We hadden je graag verwelkomd op de Open Dag van onze vestigingen Den Haag, Delft, Zoetermeer en Sportcampus Zuiderpark. Helaas is dat vanwege de maatregelen door het coronavirus niet mogelijk. Om jou toch zo goed mogelijk te helpen een weloverwogen studiekeuze te maken, bieden we daarom onze Open Dag in online vorm aan. Als jij niet naar De Haagse Hogeschool kan komen, dan komt De Haagse naar jou!
Bekijk de webinar van de vorige Open Dag.
Online meelopen
Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt online colleges, zoals mechanica, wiskunde en optica. Je neemt deel aan werkgroepen en ziet hoe studenten omgaan met elkaar en met docenten. Je wordt de hele tijd begeleid door een van onze studenten.