Heb je een vraag?

We helpen graag!

Iets voor jou?

In een tijd waarin organisaties worden geconfronteerd met complexe uitdagingen zoals duurzaamheid, digitalisering en maatschappelijke verantwoordelijkheid, is er een groeiende behoefte aan leiders die niet alleen processen kunnen overzien, maar ook integraal kunnen sturen op verandering en innovatie. Ben jij de professional die organisaties gaat helpen om veerkrachtig en toekomstbestendig te worden?

Schrijf je dan nu in voor de deeltijd Master Integrale Bedrijfsvoering aan De Haagse Hogeschool! Een eenjarige opleiding waarvoor je geen premaster nodig hebt. 

Deze unieke en praktijkgerichte masteropleiding bereid je voor op een sleutelrol binnen organisaties, waarbij je leert hoe je ondersteunende diensten optimaal laat samenwerken en processen vereenvoudigt zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Je ontwikkelt je tot een strategische verbinder met oog voor innovatie, digitalisering en de dynamiek van een steeds veranderende werkomgeving. 

Wat maakt deze master uniek?  

  • Eerste en enige master Integrale Bedrijfsvoering in Nederland. 
  • Brede scope, scherpe focus: een integrale benadering van organisatieontwikkeling en bedrijfsprocessen. 
  • Praktijkgericht en opdracht gestuurd: direct toepasbaar in jouw werkomgeving.  
  • Balans tussen mens, proces en organisatie: Je leert hoe je de menselijke factor binnen organisaties op verschillende niveaus effectief inzet om bij te dragen aan samenwerking en resultaat.  
  • Duurzaamheid en vitaliteit: jij draagt bij aan toekomstbestendige organisaties én gezonde medewerkers.  

Tijdens de opleiding ontwikkel je zowel academische als professionele vaardigheden om bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen. Je leert hoe je instrumenten, systemen en structuren optimaal inzet om organisaties soepel en doelgericht te laten functioneren. Daarnaast leer je als manager een cultuur van samenwerking en innovatie te stimuleren, zodat zowel de organisatie als haar medewerkers kunnen floreren.  

Word de regisseur van verandering en groei  

Wil jij organisaties helpen om te gaan met de uitdagingen van vandaag en morgen? Kies dan voor de Master Integrale Bedrijfsvoering en maak impact als de onmisbare schakel tussen strategie en operatie. 

Schrijf je vandaag nog in en zet de volgende stap in jouw carrière!  

Beluister de MIB-podcasts hier.  
Bekijk de introductievideo hier.  

Alles over toelating en aanmelden

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

  1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
  2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
  3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
  4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Instroomadvies

De master Integrale Bedrijfsvoering sluit het beste aan op een hbo-bachelor in het economisch domein, een ICT-opleiding of een opleiding Technische Bedrijfskunde, maar ook met andere bacheloropleidingen ben je toelaatbaar. Wil je deze opleiding volgen, meld je dan aan via Studielink.

 

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Periode 1
Periode 2
Periode 3
Periode 4

Beroepsperspectief

Met je Master of Science Integrale Bedrijfsvoering op zak ben je in trek bij een breed scala aan organisaties. Of het nu een overheidsinstelling, onderneming of non-profit is: jij hebt de banen voor het uitkiezen, want met jouw totaalpakket en integrale visie geld jij als de sterkste schakel. Met flexibiliteit en vindingrijkheid weet je vastgeroeste patronen te doorbreken en organisaties te kantelen, zodat de medewerkers zich op hun plek voelen en de resultaten verbeteren. Jij wordt de verbinder die met helikoptervisie over de grenzen heen kijkt en complexe processen aan elkaar knoopt. Stimuleren om te integreren, omdat alleen dan een gestroomlijnde organisatie ontstaat. Jij bent de verandermanager, de adviseur van de toekomst met oog voor de menselijke maat. 

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO):

  • Officiële opleidingsnaam: Integrale Bedrijfsvoering
  • Officiële internationale naam: Integrated Business Support
  • Opleidingscode (Isat): 49398
  • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld.

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Inschrijven en aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? De aanmelddeadline is 15 augustus. Deze deeltijd masteropleiding start in september.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken  

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Downloads