Studenten FM ondersteunen de zorg tijdens corona-crisis

Dat studenten FM niet bij de pakken neer gaan zitten als hun plannen een onverwachte wending nemen, maar juist doorpakken, bewijzen Melanie en Sylvana. Zij moesten hun studieplannen vanwege de corona-crisis aanpassen en gingen aan de slag in de zorg.

foto FM studente

Aangename werkomgeving voor verpleging

Melanie Zoon begon in februari met een afstudeeropdracht bij de Provincie Noord-Holland. Haar onderzoek doet ze nu vanuit huis met laptop en telefoon. Maar Melanie doet meer. Enkele dagen per werkt ze nu naast haar studie, volledig ingepakt en goed beschermd, bij de corona-afdeling van het Onze Lieve Vrouw Gasthuis in Amsterdam. “Ik help bij het aangenamer en hygiënischer maken van de werkomgeving van de hardwerkende verpleging,”, vertelt Melanie. “Ik merk meer dan ooit tevoren hoe belangrijk ondersteunende beroepen zijn en een bijdrage leveren aan de primaire processen, in dit geval de zorg.” Melanie is blij te kunnen helpen met het bezweren van de crisis en hoopt dat iedereen dat doet. “Door je aan de richtlijnen te houden en thuis te blijven, help je mee!”.

Gulle lach voor woonzorgcentrum

Ook student Sylvana van der Wal steekt de handen uit de mouwen in de zorg. In februari had ze daar alleen wel heel andere ideeën bij. Toen vertrok ze naar Malta voor een facilitaire stage in een Medical Health Centre. Eind maart stond ze alweer op Nederlandse bodem. “Stilzitten wil ik absoluut niet in deze tijd”, zegt Sylvana, die zich onmiddellijk meldde bij een woonzorgcentrum voor bewoners met dementie. Daar maakt ze nu naast haar studie enkele dagen per week schoon en deelt haar gulle lach met de bewoners. En de afgebroken stage? Inmiddels verricht ze onderzoek voor de internationale EuroFM-organisatie. Daar geeft zij advies hoe deze organisatie haar netwerkfunctie kan verbeteren: internationalisering@home dus!