Rolmodellen gezocht voor hbo-studenten

Bijna iedereen herinnert zich wel die ene docent die jou extra motiveerde, waardoor je in jezelf ging geloven, die zorgde dat jij het begreep, waardoor je je gezien voelde en/of die maakte dat je je grenzen verlegde. Die docent kun jij worden voor onze studenten. Heb jij bijna of kort geleden je (master)studie afgerond en heb je een hart voor jonge mensen en leren? Meld je aan voor de online informatieavond over het traineeprogramma van De Haagse Hogeschool, die plaatsvindt op dinsdag 30 juni (start 17.00 uur).

Rolmodellen hbo-studenten gezocht

De Haagse Hogeschool als inclusieve campus
De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Wij staan bekend als een instituut met een zeer diverse studentenpopulatie, echter die diversiteit zien wij niet in dezelfde mate terug onder onze medewerkers. Daar willen wij iets aan doen, want we (er)kennen de toegevoegde waarde van diversiteit. Daarom nodigen wij kandidaten met een migratieachtergrond expliciet uit zich aan te melden voor ons traineeprogramma. Wij willen daarmee de aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen vergroten.

Traineeprogramma
In november 2020 start De Haagse Hogeschool met een traineeprogramma. We hebben dan plek voor 21 trainees binnen onze verschillende faculteiten. Je wordt onderdeel van De Haagse Hogeschool-gemeenschap en gaat je ontwikkelen tot inspirerende, kundige en verbindende docent. Tijdens het tweejarige werk- en leertraject leer je de kneepjes van het docentenvak. Je haalt je onderwijsbevoegdheid, leert hoe je je onderwijs uitdagend en activerend maakt, hoe je studenten optimaal coacht en je doet praktijkgericht onderzoek. Je krijgt begeleiding in het omgaan met diversiteit en het bevorderen van een inclusief leerklimaat. Ook is er volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in het traineeship en wil je meer weten? Meld je dan aan voor de (online) informatiebijeenkomst op dinsdag 30 juni van 17.00 – 19.00 uur. Dan maken we graag kennis met je en vertellen we je meer over De Haagse Hogeschool en het traineeprogramma. Als de vacature online komt (in augustus), krijg je uiteraard bericht van ons. Kun je niet op 30 juni, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje aan Dieuwke de Boer: D.deBoer@hhs.nl.

Wat kun je van de avond verwachten?
Rajash Rawal, vice-voorzitter van De Haagse, heet je welkom. Tijdens een interactief webinar krijg je meer informatie over het traineeprogramma en kun je vragen stellen. Je kunt in gesprek met een of meer docenten over het werken als hbo-docent op De Haagse. Je krijgt een voorproefje van het traineeprogramma en we sluiten af met sollicitatietips en informatie over de sollicitatieprocedure.