Hoe ver ben jij met je studiekeuze?

Ik heb nog geen idee

Het is zover! Na jaren zwoegen op Duitse naamvallen, wiskundige formules, geografische coördinaten en jaartallen uit de geschiedenis, mag je nu kiezen wat je écht leuk vindt. Maar wat is dat eigenlijk? En welke studie past daarbij? Stap voor stap helpen we je bij het maken van een keuze.

In deze eerste oriënterende fase kan je onder andere:

• De verschillende interessegebieden ontdekken
  • Een studiekeuzetest doen
  • Het inspiratiepad doorlopen op een Open Dag
  • Je interesses bespreken met je familie, vrienden of een decaan
Ontdek de studiekeuzeactiviteiten voor deze fase Ontdek onze opleidingen

Waar kan je in deze fase mee aan de slag?

Onze online studiekeuzeactiviteiten

Een studie kiezen begint vaak op je mobiel of laptop. Zeker in deze bijzondere tijd met coronamaatregelen is dit een goede manier om je te oriënteren op een studie. Lees opleidingsinformatie, doe een test of bekijk een filmpje met webinar of rondleiding op een van onze locaties.

Onze studiekeuzeactiviteiten op locatie

Een digitale rondleiding of een filmpje kijken kan je al een goede indruk geven, maar écht sfeerproeven kan je het best door op een van onze locaties langs te komen en te praten met onze docenten en studenten. Bijvoorbeeld tijdens een Open Dag of een dagje proefstuderen. We hopen je gauw weer live te mogen verwelkomen!

Contact over jouw studiekeuze

Als je rondloopt met vragen kan je altijd bij ons terecht. Bijvoorbeeld bij een studiekeuzeadviseur. Heb je al een opleiding op het oog? Ga dan naar de opleidingspagina’s en kijk bij “Praktische informatie” voor de contactmogelijkheden met de opleiding of een student. Ook vind je hier vaak een Instagram of Facebook-account van de opleiding om vast te volgen.