Bouwkunde - Voltijd
Naar wolkenkrabbers of bedrijfspanden kijk jij heel anders. Je hebt ruimtelijk inzicht, tekent en rekent makkelijk en hebt gevoel voor bouwen: van materialen tot en met de dynamiek van een bouwplaats. Ook zoek je naar innovaties. En bekijkt zaken van allerlei kanten. Bouwkunde hoort niet voor niets bij het brede vakgebied Built Environment, waaronder ook de studies Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management vallen. Hoe tof is het als een strandtent verandert in een villa of een industrieel pakhuis in een restaurant? Zo zorg je dat een bestaand bouwwerk weer jaren mee kan. En doet dat zo energiezuinig en duurzaam mogelijk.
Heeft De Haagse het ook voor jou?
-
Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies. -
Online meelopen bij de opleiding? Kom kijken of het klikt!
Een dag meelopen is een prima middel om te weten te komen of het klikt tussen jou en de opleiding. Met deze digitale variant van meelopen via Instagram of YouTube ontdek je dat ook. Schrijf je nu in. -
Twijfel je of deze opleiding bij je past? Klik hier voor een studiekeuzegesprek
Je voert dat gesprek met een van onze studiekeuzeadviseurs. Hij kan je ook uitnodigen voor een studiekeuzetest als je dat wilt. Wij geven je graag helderheid. - Open Dag gemist? Volg onze webinar!
Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding. - Bekijk de opleidingsfilm voorafgaande aan de Online Open Dag
Bekijk hier de film van de opleiding.
Studenten aan het woord
Over praktijkopdrachten
Cansu Cirak
“We zijn nu bezig met een opdracht die betrekking heeft op het oude belastingkantoor bij Hollands Spoor. Er komen verdiepingen op het huidige gebouw en de functie wijzigt van kantoor naar woningen. Wij kijken of die extra verdiepingen mogelijk zijn. De constructie is berekend op een kantoor met veel archiefruimte, dus er is veel overcapaciteit om het extra gewicht te dragen. Het is een leuke gedachte dat waar wij mee bezig zijn ook in het echt gebeurt.”
Over mooie praatjes
Rick van Tatenhove
“Mijn eerste indruk van de school was de grootte van het gebouw. Dat was tijdens een open dag. Ik sprak verschillende studenten en een paar docenten, maar iedereen vertelt vooral een mooi verhaal, dus koos ik voor een meeloopdag om te zien hoe het echt was. Je zit een keer bij een vak waar je niks van snapt. Dan weet je of je 4 jaar van je tijd in het leren van dat soort dingen wil steken.”
Over innovatieve zonweringen
Ester van Ooijen
“Vroeger bedacht ik hoe mijn eigen huis eruit zou kunnen zien. En keek ik, als ik bij mensen was, wat ik anders zou doen in hun woning. Nu mag ik, op de opleiding, een zonwering bedenken. Niet zo’n klassieke luifel, maar een innovatieve variant. Eentje die bijvoorbeeld in een raam zit en zich sluit als een diafragma in een cameralens. Ik werk aan een oplossing van fragiele elementen die ik met een laser uit dun hout snijdt.”
Toelatingseisen
Bouwkunde voltijd, 2022-2023
HAVO |
---|
E&M |
N&G |
N&T |
C&M |
VWO |
---|
E&M |
N&G |
N&T |
C&M |
MBO |
---|
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding |
Toelatingsadvies
Kijk wat in jouw situatie geldt
Voor mbo’ers wordt wiskunde sterk aanbevolen. Het is dan ook zeer verstandig om je wiskunde bij te spijkeren. Dat kun je zelf doen, maar de (techniek)opleidingen van De Haagse organiseren in Delft ook een cursus wiskunde. De eerstvolgende cursus start in februari 2022 en kost € 250. Schrijf je nu in.
21+toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+.
Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.