Finance & Control - Deeltijd

Met Finance & Control Deeltijd kies je voor een opleiding die 100 procent praktijkgericht is. De ontwikkeling van 21st century skills staat voorop, met alle mogelijkheden om je aan te passen aan de snel veranderende beroepspraktijk. Je vergroot je financiële kennis en krijgt de tijd en ruimte om je talenten verder te ontwikkelen in modules. Zo versterk je jouw positie op de arbeidsmarkt.

Opbouw van Finance & Control - Deeltijd

Hoorcollege

per jaar

Zelfstudie

uur per jaar

Projecturen

uur per jaar

Studiepunten

per jaar

Jaar 1

Bouwen aan je basiskennis

Het propedeusejaar waarin je alle basisvaardigheden van Finance & Control leert. Of als je die deels al hebt, omdat je als bedrijfseconoom werkzaam bent, vrijstelling krijgt vanwege extern verworven competenties. De opleiding is opgebouwd rond thema’s uit het werkveld, praktijksituaties waarvoor je alle bronnen raadpleegt die volgens jou nodig zijn om een casus tot een goed einde te brengen. Je werkt vooral individueel, online en op de plaats en tijd van jouw voorkeur, maar ook samen, in workshops waarin je elkaar inspireert en versterkt.

Jaar 2 tot en met 4

Hoofdfase

De hoofdfase bestaat uit zes semesters van elk 30 studiepunten (European Credits). Vrijheid met alle begeleiding die je hebben wilt. Met een studiecoach als sparringpartner om te bepalen wat het beste is voor jouw carrière. Jij volgt de modules die aansluiten bij jouw interesse en werk, je studeert in je eigen tempo, op de plek en het moment die passen bij jouw agenda. Bij zo’n vrije aanpak hoort geen cijferlijst aan het einde van het jaar. Je bouwt een portfolio met beroepsproducten op, werkt aan casussen waarmee jij je kennis verrijkt door er zelf de literatuur bij te pakken die jij waardevol vindt. Zo toon jij je vaardigheden aan.

Minors

Je studie samenstellen

Minors zijn keuzevakken waarmee je verdieping of verbreding brengt aan je studie Finance & Control. Zo’n 25% van je opleiding bestaat uit minors. Je kunt de 2 minors die de opleiding biedt, volgen: controlling en risicomanagement. Maar je kunt er ook voor kiezen om een minor te volgen bij een andere opleiding van de Haagse Hogeschool, of zelfs hierbuiten.

Werkvormen

Modulaire studie

Bijzonder aan de deeltijdopleiding Finance & Control is dat het een modulaire studie is, waarbij alle opties voor je openliggen. En niet alleen in je keuze van modules, ook of je online, op school of in de praktijk aan je beroepsproducten werkt. Alleen of met medestudenten, want de ene keer is het prettig om het zelf te doen en de andere keer haal je veel inspiratie uit anderen. Jij bepaalt de volgorde van de modules, met nu eens het accent op de theorie en dan weer op de praktijk. Of beide, al naargelang jouw wensen. Al die vrijheid betekent natuurlijk niet dat we je aan je lot overlaten. Integendeel: we bieden intensieve begeleiding, waarbij je altijd kunt aankloppen bij je studiecoach.

Nieuws en Evenementen

1. 6 februari 2021
    Bezoek onze online Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Contact met de opleiding

Vragen over toegangseisen, instromen en studeren bij Finance & Control Deeltijd (voorheen Bedrijfseconomie) stel je aan deeltijdcoördinator Battal Karakaya via b.karakaya@hhs.nl of bel +31 (0)6 - 14 32 80 94. Je kunt ook contact opnemen met de faculteit Business, Finance & Marketing via bfm@hhs.nl of bel 070 - 445 7958.

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studieloopbaanbegeleider coacht je tijdens studiegesprekken. Samen kijk je naar je manier van studeren, je studieresultaten, naar wat je al beheerst en waar je nog aan moet werken. Ook je persoonlijke interesses komen aan bod. Wat zijn jouw talenten en wat past bij je? Voor een optimale talentontwikkeling is het immers belangrijk dat je weet wat je sterke kanten en verbeterpunten zijn. Op basis van je ontwikkeling bepaal je welke keuzes je maakt en welke kant je opgaat. Verder ben je voor gesprekken altijd welkom bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC of European Credits) behalen. Heb je aan deze puntennorm voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA). Behaal je minder dan 50 studiepunten, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.
Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de onderwijs- en examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
Finance & Control - Deeltijd ?