Finance & Control - Deeltijd

Jij wilt je carrière een stevige impuls geven. Geen radertje binnen het bedrijf zijn, maar als vakexpert midden in de organisatie staan. Een spil met zo veel kennis en kunde dat jouw mening telt. Dát is de sprong vooruit die je maakt met Finance & Control. Dat is werken aan je toekomst, zodat iedereen straks bij jou aanklopt voor grondige analyses, betrouwbaar advies en nieuwe carrière. Want jij bent zo  goed ingevoerd in alle processen dat je optimaal samenwerkt met andere afdelingen. Daarmee ben je van onschatbare waarde voor je collega’s.

De deeltijdopleiding Finance & Control duurt 4 jaar en is flexibel en praktijkgericht: ideaal voor de werkende professional. Een opleiding die jou op het lijf geschreven is, op maat gemaakt omdat je zelf kiest in welke volgorde je aan modules werkt en waar je de nadruk op legt. Het is de perfecte basis voor een leven lang ontwikkelen, zodat je aantrekkelijk bent en blijft voor werkgevers. Niet te stoppen in je carrière, steeds op weg naar de volgende stap. En de toekomst een stap voor, omdat jij over de kennis en kunde beschikt om de snelle veranderingen in de beroepspraktijk bij te benen.

 

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.
 
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Volg ons op Instagram!
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Bel of mail Edwin Muntjewerff: BFM-LLO@hhs.nl en +31 (0)6 – 39 08 20 99.

Studenten aan het woord

Dwaeyenne Mercelina

Over de sfeer op De HHs

Danny Bood

Over zijn studiekeuze

"Mijn manier hoeft niet altijd de beste te zijn.”

Dwaeyenne Mercelina

Over groepswerk

Sleep opzij

Toelatingseisen

Finance & Control deeltijd, 2023-2024

Om met de bacheloropleiding Finance & Control deeltijd te kunnen beginnen moet je een mbo-diploma niveau 4, havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.

Relevant werk

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Finance & Control deeltijd een baan nodig van minimaal 24 uur per week. Deze hbo-deeltijdopleiding is echt iets voor jou als je een relevante werkplek hebt. Je past alles direct toe in de praktijk en toetsing vindt plaats aan de hand van werkgerelateerde opdrachten, zogenaamde beroepsproducten. Twijfel je of je een relevante werkplek hebt? Neem dan contact op met Edwin Muntjewerff  via BFM-LLO@hhs.nl en +31 (0)6 -– 39 08 20 99. 
14 32 80 94.

 

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Finance and Control – Deeltijd een baan/werk nodig voor minimaal 24 uur per week.

Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op tenminste mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week.

Toetsing vindt plaats aan de hand van werkgerelateerde opdrachten, zogenaamde beroepsproducten. Je hebt daarom idealiter vanaf de start van je studie toegang tot een relevante werkomgeving en kunt relevante taken en beroepsopdrachten uitvoeren voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast is de organisatie complex genoeg om onderzoek te doen en zijn er hbo-professionals in de werkomgeving die kunnen fungeren als werkplekcoach

We beoordelen je werkomgeving op de volgende criteria:

 • Je voert taken uit op minimaal mbo-niveau 4;
 •  Er is idealiter meteen bij aanvang van je studie de mogelijkheid om beroepsgerelateerde opdrachten uit te voeren op startend hbo-niveau binnen een relevante werkcontext
 • Er is een hbo-denk- en werkprofessional  aanwezig die kan fungeren als werkplekcoach. 
Een deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering, richtinggevend is 15 uur in de week.Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met een studieadviseur.
 

Finance & Control is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands en wiskunde. Voor het vak basis wiskunde biedt de Faculteit Business, Finance & Marketing de mogelijkheid deel te nemen aan een zomercursus.

De ervaring leert dat om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen, zelfsturing, motivatie en discipline belangrijk zijn. Het is van belang dat je geïnteresseerd bent in het breder leren kijken dan je eigen vakgebied, om zo in te kunnen spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt en een volwaardig gesprekspartner te worden voor je collega’s.

Finance & Control is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands en wiskunde. Voor het vak basis wiskunde biedt de Faculteit Business, Finance & Marketing de mogelijkheid deel te nemen aan een zomercursus.

De ervaring leert dat om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen, zelfsturing, motivatie en discipline belangrijk zijn. Het is van belang dat je geïnteresseerd bent in het breder leren kijken dan je eigen vakgebied, om zo in te kunnen spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt en een volwaardig gesprekspartner te worden voor je collega’s.
 

De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) - deeltijd biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.
Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.

De zomercursus kost € 180,-.
De cursus is van maandag 22 t/m vrijdag 26 augustus 2022, van 09:00 tot 17:00 uur.

Heb je interesse?
Meld je dan aan (vóór 8 juli a.s., betaling dient 15 juli binnen te zijn) door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus Wiskunde".

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelating gevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken

Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse, dan geldt er een aparte regeling. Iedere overstap wordt individueel bekeken. Voor meer informatie kun je terecht bij  Edwin Muntjewerff  via BFM-LLO@hhs.nl en +31 (0)6 -– 39 08 20 99.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

Proefstuderen

Kom tijdens onze proefstudeerdagen op donderdag 15 en vrijdag 16 december 2022 ervaren hoe een studie is. Hiervoor kan je je nu aanmelden bij de opleiding(en) van jouw voorkeur.

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Evenementen

 1. 15 december 2022
  Proefstuderen
 2. 16 december 2022
  Proefstuderen
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplekof werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief! 

Geïnteresseerd in
Finance & Control - Deeltijd ?