Finance & Control - Deeltijd

Jij wilt je carrière een stevige impuls geven. Geen radertje binnen het bedrijf zijn, maar als vakexpert midden in de organisatie staan. Een spil met zo veel kennis en kunde dat jouw mening telt. Dát is de sprong vooruit die je maakt met Finance & Control. Dát is werken aan je toekomst, zodat iedereen straks bij jou aanklopt voor grondige analyses, betrouwbaar advies en nieuwe strategieën. Want jij bent zó goed ingevoerd in alle processen dat je optimaal samenwerkt met andere afdelingen. Daarmee ben je van onschatbare waarde voor je collega’s.

De deeltijdopleiding Finance & Control duurt 4 jaar en is flexibel en praktijkgericht: ideaal voor de werkende professional. Een opleiding die jou op het lijf geschreven is, op maat gemaakt omdat je zelf kiest in welke volgorde je aan modules werkt en waar je de nadruk op legt. Het is de perfecte basis voor een leven lang ontwikkelen, zodat je aantrekkelijk bent én blijft voor werkgevers. Niet te stoppen in je carrière, steeds op weg naar de volgende stap. En de toekomst een stap voor, omdat jij over de kennis en kunde beschikt om de snelle veranderingen in de beroepspraktijk bij te benen.

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou.
 
 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Volg ons op Instagram!
  Wil je op de hoogte blijven van wat er gebeurt bij onze opleiding? Dat kan heel simpel. Volg ons op Instagram!
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom via een visitekaartje op de website in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.

Studenten aan het woord

Dwaeyenne Mercelina

Over de sfeer op De HHs

Danny Bood

Over zijn studiekeuze

"Mijn manier hoeft niet altijd de beste te zijn.”

Dwaeyenne Mercelina

Over groepswerk

Sleep opzij

Toelatingseisen

Finance & Control deeltijd, 2022-2023

Om met de bacheloropleiding Finance & Control deeltijd te kunnen beginnen moet je een mbo-diploma niveau 4, havo- of vwo-diploma hebben met het juiste profiel. Bij sommige profielen zijn bepaalde vakken verplicht. Hieronder zie je de toelatingseisen. Heb je niet het juiste diploma? Kijk dan onder de tabel wat voor jou geldt.

Relevant werk

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Finance & Control deeltijd een baan nodig van minimaal 24 uur per week. Denk je dat deze hbo-deeltijdopleiding iets voor jou is, maar heb je nog geen relevante werkplek gevonden die hierop aansluit? Neem dan contact op met de heer Battal Karakaya per mail: b.karakaya@hhs.nl  of bel +31 (0)6 - 14 32 80 94.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

In deeltijd studeren doe je naast je werk. Daarom heb je voor Finance & Control deeltijd een baan/werk nodig.

Bij voorkeur heb je minimaal 2 jaar werkervaring op tenminste mbo 4-niveau voor gemiddeld 24 uur per week.

In elk geval heb je bij de start van je studie toegang tot een werkomgeving voor minimaal 24 uur per week. Na het eerste jaar moet je toegang hebben tot een relevante werkomgeving en relevante taken en beroepsopdrachten kunnen uitvoeren voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast is de organisatie complex genoeg om onderzoek te doen en zijn er hbo-professionals in de werkomgeving.

We beoordelen je werkomgeving op de volgende criteria:
· Je voert taken uit op minimaal mbo-niveau 4;
· Bij voorkeur bij aanvang maar in ieder geval na het eerste jaar, is er de mogelijkheid om relevante taken uit te voeren op startend hbo-niveau
· Er is de mogelijkheid om relevante beroepsopdrachten uit te voeren binnen een werkcontext;
· Er is minimaal hbo-denk- en werkniveau aanwezig in de werkomgeving

Een deeltijdopleiding is een flinke tijdsinvestering, richtinggevend is 15 uur in de week. Daar helpen we je graag op voorbereiden. Daarom heb je voordat je start een gesprek met een studieadviseur. 

Finance & Control is een pittige studie. Daarom moet je een goede basiskennis hebben van Nederlands en wiskunde. Voor het vak basis wiskunde biedt de Faculteit Business, Finance & Marketing de mogelijkheid deel te nemen aan een zomercursus.

De ervaring leert dat om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen, zelfsturing, motivatie en discipline belangrijk zijn. Het is van belang dat je geïnteresseerd bent in het breder leren kijken dan je eigen vakgebied, om zo in te kunnen spelen op de snel veranderende arbeidsmarkt en een volwaardig gesprekspartner te worden voor je collega’s.

De opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) - deeltijd biedt een zomercursus Wiskunde aan als je je kennis wilt vergroten.

Volg deze cursus om de gewenste voorkennis van Wiskunde beter op peil te brengen.

De zomercursus duurt één week en is aanbevolen voor mbo-ers.
Mocht je als havist twijfels hebben over je capaciteiten, dan kan je deze zomercursus ook volgen.

De zomercursus kost € 180,-.
De cursus is van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus 2021, van 09:00 tot 17:00 uur.

Gelet op de onzekerheid rondom de Covid maatregelen wordt deze cursus online aangeboden.

Voor aanvang van de cursus wordt jullie een fysieke syllabus per post toegestuurd die tijdens de cursus gebruikt zal worden.

Heb je interesse?
Meld je dan aan (vóór 9 juli a.s., betaling dient 16 juli binnen te zijn) door een e-mail te sturen naar bfm@hhs.nl onder vermelding van "Zomercursus Wiskunde".

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelating gevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

Je mist een of meer vakken

Als in de tabel hierboven bij jouw profiel een extra vak staat en je geen examen doet of hebt gedaan in dit vak, dan heb je zoals dat heet een deficiëntie. Je kunt alleen starten als je deze deficiëntie hebt weggewerkt. Kijk op de pagina Toelatingseisen hoe je dit kan doen.

Met een buitenlands of internationaal diploma kun je toegelaten worden, mits dit diploma toelating biedt tot hbo en je een bewijs hebt van voldoende beheersing van de Nederlandse taal. Alle buitenlandse en internationale diploma’s worden door De Haagse Hogeschool gewaardeerd.

Zit je nu op een universiteit of een andere hogeschool en wil je overstappen naar De Haagse, dan geldt er een aparte regeling. Iedere overstap wordt individueel bekeken. Voor meer informatie kun je terecht bij de deeltijdcoördinator, Battal Karakaya, via b.karakaya@hhs.nl of +31 (0)6 - 14 32 80 94.

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Student voor een dag

Voel je al even student

31 jan t/m 4 feb 2022

Volg de Online Sessies

Start jouw Open Dag alvast online! In de week van 31 januari tot en met 4 februari worden door bijna alle opleidingen dagelijks online sessies aangeboden waar je vrijblijvend aan deel kan nemen. Door zo’n sessie (of meerdere) te volgen, bereid je je optimaal voor op je Open Dag bezoek van zaterdag 5 februari.

Bekijk alvast het programma van de online sessies.

5 februari 2022

Bezoek onze Open Dag

Kom naar ons toe op zaterdag 5 februari tussen 10.00 en 16.00 uur en maak kennis met onze docenten, studenten en locaties. Onze Open Dag staat in het teken van ontmoeten, doen en kijken of De Haagse het voor jou heeft.

Meelopen

Ervaar een dag lang hoe het is om op De Haagse te studeren. Je volgt echte colleges, zit bij echte werkgroepen, ziet hoe studenten met elkaar en met docenten omgaan. Je wordt de hele tijd begeleid door een van onze studenten.
Sleep opzij

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Evenementen

 1. 31 januari 2022
  Volg de Online Sessies
 2. 5 februari 2022
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je of je over de juiste papieren of werkervaring beschikt om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief!  

Geïnteresseerd in
Finance & Control - Deeltijd ?

Meld je aan