Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Wil jij de wereld veranderen en een verschil maken? Ben je geïnteresseerd in internationaal overheidsbeleid; leiderschap? Dan is International Public Policy and Leadership de opleiding voor jou.

De wereld verandert in een sneller tempo dan ooit tevoren. We hebben gamechangers nodig die kunnen nadenken en de grote problemen kunnen ontrafelen. Dit kan zijn: het opstellen van een beleidsbriefing, het ontwikkelen van een impactcampagne, het ontwikkelen van een documentaire, het schrijven van subsidies of het pitchen van een grassroots-project die opgezet kan worden bij een ministerie of (zelfs bij het starten van) een ngo.

We hebben veel belangrijke internationale organisaties en ngo’s voor de deur (in Den Haag, de Stad van Vrede en Recht), wat betekent dat je meteen aan de slag kunt en je nieuwe hands-on vaardigheden  n het veld kunt toepassen. Je bevindt je in het hart van een rijke internationale gemeenschap - zowel in de stad als in het diverse klaslokaal.

Bij International Public Policy and Leadership (IPPL) leren studenten door te doen en nemen ze een ondernemende manier van denken aan, terwijl ze onderweg de juiste antwoorden zoeken. We geloven zo sterk in deze hands-on-leerbenadering dat we de nadruk leggen op het leren van belangrijke professionele producten die je zullen helpen de vaardigheden te leren die je nodig hebt om een baan te vinden en een verschil te maken. Deze focus op hands-on professionele producten heeft er zelfs toe geleid dat je kunt afstuderen door te kiezen voor een professionele producttrack of een scriptietrack.

Het traject professionele producten vraagt je om in totaal 5 professionele producten te behalen (één in elke categorie: evaluatie, beleidsadvies, belangenbehartiging, projectmatig werken, en organisatie en management) terwijl je je specialisaties of stages in jaar 3 en 4 voltooit. Doe je toch liever een traditionele bachelorscriptie, dan staat het je vrij om dat te doen, maar voor het afstuderen is dit niet meer nodig.

Alles over toelating

Toelatingseisen
Vooropleiding Vereiste profiel
Havo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Vwo
  • C&M
  • E&M
  • N&G
  • N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Om te worden toegelaten tot de 4-jarige opleiding International Public Policy and Leadership (IPPL) moet je goed zijn in Engels en heb je een havo- of vwo-diploma nodig met een passend profiel.  Je kunt ook worden toegelaten met een mbo-diploma op niveau 4.

Instroomadvies

Benodigde Engelse taal- en schrijfvaardigheid

Deze opleiding is volledig Engelstalig. Je Engels moet daarom van goed niveau zijn, zowel mondeling als schriftelijk.

Heb je je middelbare school afgerond in Nederland, dan hoef je geen aanvullende Engelse taaltoets te doen. Dit is ook het geval als je je middelbare school hebt afgerond in Groot-Brittannië, Ierland, de Verenigde Staten, Canada (Quebec alleen als de hoofdtaal Engels was), Australië, Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika of Malta of als je diploma vermeld staat op deze lijst en een van je examenvakken Engels was.

Toelatingseisen

Check deze toelatingseisen voor meer informatie. Heb je je vooropleiding in een ander land afgerond dan hierboven staat vermeld, dan kom je mogelijk nog steeds in aanmerking om direct tot de opleiding toegelaten te worden. Je hebt dan bijvoorbeeld:

  • Een Amerikaans of internationaal middelbareschooldiploma
  • Een Europees of International Baccalaureate diploma

Voldoet jouw diploma niet aan bovenstaande eisen, dan zal een aanvullende taaltoets nodig zijn. Neem voor vragen contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Overige situaties

Niet rechtstreeks toelaatbaar?

Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+-toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

English Academic Preparation Programme – bij The Hague Pathway College
Heb je hulp nodig met je Engels? Als je nog niet het juiste Engels niveau hebt dat nodig is voor de bachelor- of masteropleiding die je zou willen doen, kun je je inschrijven voor het English Academic Preparation Programme. Na succesvolle afronding van het programma ben je niet alleen klaar voor een bachelor- of masteropleiding, maar heb je ook veel meer geleerd over Nederland, Den Haag en onze hogeschool. 

Je wilt overstappen naar De Haagse

Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Halverwege of toch liever bij het begin van het nieuwe studiejaar? Onze studieadviseur Roya Varjavandi vertelt je graag meer. Je kunt haar bereiken via [email protected].

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid en informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Studie in cijfers

18

uur hoorcollege per week

24

uur zelfstudie per week

10

uur projecten per week

60

studiepunten in jaar 1

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1
Jaar 2
Jaar 3
Jaar 4
Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten
Groepslessen en praktische opdrachten wisselen elkaar lekker af. Als je van aanpakken en toepassen houdt, past deze praktische opleiding International Public Policy and Leadership goed bij je. Onze studievereniging, Agora, organiseert excursies en gastcolleges. Daarnaast leg je via hen de verbinding met 150 UNESCO-partneruniversiteiten over de hele wereld. Ga mee op studiereis naar belangrijke instituten in Europa en verbreed je wereld.

Minors

Je studie samenstellen
Met een minor geef je de Engelstalige opleiding IPPL een persoonlijk tintje. Kies uit een lange lijst, van onze eigen opleiding of die van een andere opleidingen. Op De Haagse, een andere hogeschool, of zelfs in het buitenland. Alles kan, als je maar aan de ingangseisen van de minor voldoet. Wil jij meer weten over Chinese economie en cultuur? Of je kennis van Global Citizenship verbreden?

Na je studie

Wat kun je later worden?

  • Programme/project manager

  • Consultant

  • Analyst

  • Human resource assistant

  • Manager/team leader

  • Communications advisor/manager

  • Accountant

  • Entrepreneur

  • Civil servant

  • Stakeholder relations advisor

Doorstuderen

Steeds meer IPPL-studenten studeren door. Wil jij dat ook? Dat kan bijvoorbeeld in het buitenland, dan hoef je vaak geen premaster te volgen. Check wel altijd dubbel of je aan de toelatingseisen van een buitenlandse universiteit voldoet. In Nederland moet je vrijwel altijd een premaster volgen voordat je mag starten aan een master.

Handig: tijdens het derde jaar van IPPL kun je naast het programma een premaster volgen. Daarmee kom je in aanmerking voor de master Public Administration van Universiteit Leiden. Bedenk wel dat je ook hoge cijfers moet halen. Om toegelaten te worden tot die master moet je een 7,5 gemiddeld hebben. Ongeveer 60 procent van de afgestudeerden volgt deze premaster en gaan daarna de master Public Administration doen. Andere opties zijn masters als International Relations, War and Conflict Studies, Crisis and Security Management, masters in Cyber of IT en zelfs Rechten (Law).

Praktische info

Wat moet je verder nog weten?

Inschrijven en aanmelden

Je aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Wil je eerst meer weten over hoe het aanmeldproces precies in zijn werk gaat? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat? Hier vind je ook belangrijke deadlines. Deze opleiding start in september en heeft geen februari-instroom.

Studiekosten-en financiering

Collegegeld

De collegegeldbedragen voor het gesubsidieerde onderwijs worden door het ministerie vastgesteld. Je moet eerst het collegegeld betalen, voordat je mag worden (her)ingeschreven. Je kunt het bedrag ineens betalen via de bank, maar er zijn ook mogelijkheden voor gespreide betaling. Bij gespreide betaling worden administratiekosten in rekening gebracht. Blijf op de hoogte van de huidige stand van zaken omtrent het collegegeld.

Studiefinanciering

Studenten die voltijd of duaal studeren komen in aanmerking voor een studietoelage in het kader van de Wet op de studiefinanciering. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.

Hulp bij studiekeuze

Wat als je nog twijfelt?

Het kan zijn dat je helemaal enthousiast wordt over deze opleiding. Het kan ook zijn dat je nog na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog twijfelt. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt. Loop eens binnen bij ons Study & Career Centre voor: 

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

In de eerste 2 jaar van IPPL word je ondersteund door je mentor. Die is zowel je ‘go to’-persoon voor van alles en nog wat, maar helpt je ook gericht met het plannen van je studie en het geven van advies over carrièreopties na je studie. In je eerste jaar is de begeleiding onderdeel van de Professional Skills module en ben je ook verplicht om eens in de zoveel tijd met je mentor het gesprek aan te gaan. In het tweede jaar is dit niet langer onderdeel van het curriculum.

Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Officiële opleidingsnaam

Deze opleiding staat als volgt geregistreerd in Registratie Instellingen en Opleidingen (RIO):

  • Officiële opleidingsnaam: Bestuurskunde/Overheidsmanagement
  • Officiële internationale naam: Public Administration
  • Opleidingscode (Isat): 34464
  • Instellingscode (Brin): 27UM

De officiële opleidingsnaam en de officiële internationale naam op het moment van afstuderen zullen op het getuigschrift worden vermeld. 

Meer informatie over de accreditatie van deze opleiding vind je op de website van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Downloads
Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (ECTS) behalen. Daarnaast stellen sommige opleidingen extra eisen om je door te laten naar het tweede studiejaar. Bijvoorbeeld een bepaald vak dat je behaald moet hebben en dat meetelt binnen de 50-puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief bindend studieadvies (BSA) en mag je de opleiding vervolgen. 

Behaal je minder dan 50 studiepunten en voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd.

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort bijzondere omstandigheden zich voordoen, dit meteen doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar International Communication Management Twee vrouwelijke studenten lachen met op de achtergrond een groep studenten aan het werk

International Communication Management

  • Bachelor
  • voltijd
  • 3 jaar
De wereld snakt naar internationale communicatiespecialisten. Deze 3-jarige Engelstalige opleiding bereidt jou daarop voor.
Ga naar International and European Law Studenten in collegebanken met microfoons spreken

International and European Law

  • Bachelor
  • voltijd
  • 4 jaar
Enkele van de meest vooraanstaande juridische experts van Europa hebben deze Engelstalige opleiding gevolgd. Iets voor jou?
Ga naar European Studies Twee studenten luisteren tijdens les

European Studies

  • Bachelor
  • voltijd
  • 3 jaar
Heb je een vwo-diploma of wo-propedeuse? Word een European professional in slechts 3 jaar tijd met deze Engelstalige studie.