Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Introductie

De Master of Business Administration, specialisatie Big Data Analytics van De Haagse Hogeschool Pro biedt een uitgebalanceerde combinatie van enerzijds bedrijfskunde en anderzijds bigdata-analyse. 

Passend bij onze kernwaarden heeft deze master een internationale focus. Je leert veel op het gebied van (internationale) samenwerking. Sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid is een aspect dat steeds weer in de master opduikt. Deze MBA biedt jou 3 specifieke keuzemodules waardoor je je in big data kunt specialiseren.

Tijdens de opleiding leer je grote hoeveelheden gegevens te herkennen en te taxeren. Je leert met gebruikmaking van moderne analysetechnieken valide conclusies te trekken op basis van jouw analyse. De organisatie waarin je werkt, kan dan met die conclusies haar performance verbeteren op het gebied van ontwikkeling, marketing, financiën en HRM. Tijdens de master ben je betrokken bij een aantal cases. Zij verbinden de studie met de praktijk waaraan jij straks als expert toegevoegde waarde gaat bieden. Net als bij veel andere studies aan De Haagse Hogeschool Pro hechten we ook in deze master veel waarde aan de verbinding met de arbeidsmarkt.

Iets voor jou?

Jij bent een professional op hbo- of academisch niveau. Je hebt na je opleiding al de nodige sporen verdiend in het bedrijfsleven, bij een organisatie of een overheidsinstelling. Je hebt een duidelijke affiniteit met kwantitatieve (getalsmatige) analyses. Enerzijds heb je een groeiende belangstelling voor bedrijfsprocessen en voor het aansturen daarvan. Anderzijds ben je ook heel benieuwd hoe data-analyse die processen kan beïnvloeden. Sterker nog: binnen jouw organisatie wil je graag de voortrekker zijn door alle beschikbare data zo goed mogelijk te vertalen naar bruikbare informatie. De opleiding MBA, uitstroomprofiel Big Data Analytics geeft je daarvoor alle handvatten.

Alles over toelating

Criteria

Dit zijn de vereisten voor deze masteropleiding: 

 • Je kunt een bachelordiploma laten zien.
 • Je hebt een test gedaan in het International English Language Testing System (IELTS) of een gelijkwaardige test, waarbij 6.0 je minimumscore was op alle subonderdelen en je een gemiddelde had van minimaal 6.5.
 • Je hebt twee jaar relevante professionele werkervaring (MBA PT 3 jaar). 
 • Je voert een verplicht intakegesprek, waarin je meer vertelt over je motivatie. 
 • Je kunt een aanbevelingsbrief overhandigen. 
 • Je levert een actueel curriculum vitae in.
Meer informatie of direct aanmelden?

Kies in Studielink het MBA-programma van de Haagse Hogeschool, waarna je een link ontvangt om je te registreren in het systeem OSIRIS. In OSIRIS kun je kiezen voor de variant Big Data Analytics. Bekijk de Inschrijfvoorwaarden

Waarom deze opleiding?

 • Je wilt een kwalitatieve MBA-opleiding volgen en deze combineren met jouw interesse in big data. 
 • Steeds meer organisaties hebben behoefte aan een goede big-data-analyse. 
 • Met deze opleiding op zak bied jij bedrijven veel toegevoegde waarde. 
 • De kennis die je opdoet, zal in de toekomst alleen maar relevanter worden. 
 • De drie kernvakken binnen Big Data zullen standaard in het Engels worden aangeboden.

Datacentra overal ter wereld ontvangen per seconde enorme hoeveelheden gegevens. Data die interessant kunnen zijn voor het bedrijfsleven. Maar hoe analyseer je die big data? Het aantal experts op dat gebied is veel geringer dan de vraag naar deze deskundigen. Deze master is zeer praktijkgericht. Tijdens de studie werk je aan diverse cases en ondersteun je organisaties bij bedrijfskundige problemen op het gebied van big data-analyse. Deze Master of Business Administration biedt jou de kans om je te specialiseren in big data analytics. De opleiding heeft een sterk multidisciplinair karakter. 

Jouw investering 

Hoeveel geld en tijd investeer je?

Startdatum

Introductiedag 29 augustus 2024

Startdatum: 3 september 2024

Duur24 maanden
LessenOp dinsdag van 14.00 - 21.00 uur en een paar modules op maandagavond van 18.00 - 21.00 uur.
Zelfstudie10 tot 12 uur per week
Tijdsinvestering16 tot 18 uur per week 
Kosten in één keer€  21.995*
Kosten in termijnen€ 22.495
Boekengeld€ 1.000

*Over deze master hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze master integraal als zakelijke onkosten opvoeren. 

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag met een studiekeuze die aansluit bij jouw wensen en agenda.

Twee vrouwen zitten om tafel achter tablet

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Go to Bezoek onze voorlichting

Bezoek onze voorlichting

Dinsdag 16 april

Heeft De Haagse Hogeschool het ook voor jou? Meld je aan voor een online informatiesessie van een van onze opleidingen om dit te ontdekken.

Go to Bezoek onze voorlichting
Student is talking to somebody at the enrollment center

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Go to Het stappenplan

Het stappenplan

Op weg naar jouw studiekeuze

Ontdek hoe De Haagse Hogeschool jou als professional kan helpen bij het maken van een studiekeuze die bij jou en jouw werksituatie past.

Go to Het stappenplan
Man met bril praat tegen vrouw

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Go to Ervaringen van oud-studenten

Ervaringen van oud-studenten

Deze Pro’s gingen je voor

Ben je nog op zoek naar tips en antwoorden op veelgestelde vragen? Onze deeltijdstudenten, alumni en docenten weten dat het beste uit te leggen. 

Go to Ervaringen van oud-studenten

Inhoud van de studie

Onderwerpen

Jaar 1
Jaar 2
Werkvormen

Blended learning

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal. 

Een oplossing op maat

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Het resultaat

Wanneer je deze master succesvol hebt afgerond:

 • krijg je het MBA-diploma;

 • mag je de titel Master of Business Administration voeren;

 • kun je een belangrijke rol spelen in de overgang van een traditionele naar een datagedreven organisatie;

 • kun je leiding geven aan dat transitieproces;

 • ben je een deskundige gesprekspartner voor data-analytici en voor managers op strategisch en operationeel niveau.