Coronavirus: Hoe handelt De Haagse Hogeschool?

De eerste besmettingen van het coronavirus in Nederland zijn geconstateerd. De Haagse Hogeschool wil helpen verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en volgt daarom de richtlijnen van het RIVM en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het advies van de RIVM:

Mensen die in de afgelopen 14 dagen in 1 van de benoemde risicogebieden met een hoge besmettingsgraad zijn geweest of in aanraking zijn geweest met een patiënt met het nieuwe coronavirus dienen bij de geringste gezondheidsklachten uit voorzorg thuis te blijven. Indien de klachten verergeren (koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid), nemen zij telefonisch contact op met een huisarts.

Alle studenten en medewerkers die geen gezondheidsklachten vertonen, zijn welkom op de hogeschool.

Wat kun je zelf doen?

Op alle vestigingen van de hogeschool worden extra maatregelen op het gebied van de hygiëne genomen. De belangrijkste maatregelen die iedereen kan nemen om verspreiding van het virus te voorkomen:
1. Was en/of desinfecteer je handen regelmatig
2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
3. Gebruik papieren zakdoekjes

Studenten en medewerkers die onlangs in het buitenland geweest zijn of nog gaan:

Wij volgen de adviezen van het ministerie voor Buitenlandse Zaken. Dat betekent dat als er kleurcode groen of geel is afgegeven, het niet verboden is om af te reizen. Wel adviseert de hogeschool in de huidige situatie om bij afreizen naar risicogebieden, nut en noodzaak tegen risico af te zetten. Zeker nu een veel genomen maatregel in getroffen landen het sluiten van scholen is.

Voor meer informatie:

Op de website van het RIVM wordt de laatste informatie over het virus verzameld. Ook is er een uitgebreide Q&A.
- Voor advies over het reizen naar andere landen, zie de website van het ministerie voor Buitenlandse Zaken.
- De overheid heeft ook een telefoonnummer geopend voor vragen over het Coronavirus: 0800-1351
- Medewerkers en studenten van de hogeschool kunnen terecht bij hun opleiding of leidinggevende.