Voordelen van deeltijd studeren aan De Haagse

Deeltijdstudent in een bibliotheek

Wil je beter worden in je vak? Ben je toe aan iets anders? Wil je hogerop komen? Bij De Haagse
Hogeschool kun je rekenen op praktijkgerichte en veelzijdige deeltijdopleidingen. We vertellen je graag meer over de voordelen van deeltijd studeren.

 

Exception occured while executing the controller. Check error logs for details. Open Dag Download brochure

Een erkend diploma krijgen

Al onze opleidingen zijn geaccrediteerd en voldoen aan een door de overheid vastgestelde kwaliteit. Na afloop bezit je dus een erkend diploma.* Goed om te weten: veel bedrijven geven de voorkeur aan een erkend diploma dat is behaald aan een hogeschool.

Een vaste studielocatie

Een studie is inspirerend, maar soms ook pittig. Zeker als je ernaast werkt of een gezin hebt.  Behalve vaste studietijden is het ook fijn om een vaste studeerplek te hebben. Bij onze hogeschool ontmoet je elke week medestudenten en docenten.

Les van gedreven docenten

Een goede docent maakt je studie nóg interessanter. We werken daarom met vaste, ervaren docenten die gespecialiseerd zijn in jouw vakgebied. Door de persoonlijke begeleiding is er altijd ruimte om vragen te stellen of opdrachten te bespreken. Daarnaast zijn of waren veel van onze docenten actief in de beroepspraktijk. Zo halen wij de kennis en het netwerk van buiten naar binnen en sluit het goed aan op de dagelijkse praktijk.

Samen leren met anderen

Je krijgt voornamelijk klassikaal les in kleine groepen. Al je vragen kun je daardoor meteen stellen aan een docent of medestudent. Doordat je studeert met mensen met dezelfde interesses bouw je een mooi netwerk op.

Flexibel studeren**

De bacheloropleidingen Voeding & Diëtiek, Verpleegkunde, Social Work en PABO doen mee aan de landelijke pilot ‘Flexibilisering’ en laten hun vaste onderwijsprogramma’s los. Dit maakt dat je flexibeler kunt studeren. Je bepaalt bijvoorbeeld je eigen volgorde in het onderwijsprogramma. Ook kun je je studie versnellen of opdrachten inleveren wanneer jij er klaar voor bent. Daarnaast zijn sommige leeractiviteiten ook online te volgen.

Netwerkinstelling met internationale focus

Als netwerkhogeschool en kennisinstelling heeft De Haagse Hogeschool veel aandacht voor internationale mogelijkheden. In binnen- en buitenland zijn strategische en structurele samenwerkingsverbanden opgebouwd. Dit merk je aan de onderwijsprogramma’s, die stimuleren grenzeloos te denken, én de vele contacten met (inter)nationale bedrijven.

 

* M.u.v. Post-HBO opleidingen, die veelal bij branche organisaties
gecertificeerd zijn.
** Het flexibel studeren is enkel van toepassing op de bachelors:
Voeding & Diëtiek, Verpleegkunde, Social Work en PABO.