Ontdek onze opleidingen in het interessegebied Gezondheid

Hoe kan het dat iemand tijdens het sporten zijn kruisbanden scheurt? Waarom is de een allergisch voor stuifmeel en de ander niet? Hoe verbeter je het leven van iemand met chronische rugklachten? Antwoorden op dit soort vragen krijg je in een van de opleidingen gezondheid. Niet alleen dat. Er is ook volop aandacht voor een gezonde leefstijl. Voor lichaam én geest. Voor iemands maatschappelijke achtergrond. Je kijkt in de opleidingen gezondheid naar het hele plaatje. Jouw doel is duidelijk: zorgen dat mensen fysiek en mentaal gezond zijn en blijven.

Kortom, jij ...

• wil eraan bijdragen dat mensen fysiek en mentaal gezond zijn en blijven
  • bent geïnteresseerd in de anatomie van de mens
  • weet mensen te enthousiasmeren en te motiveren
Opleidingen binnen dit interessegebied Kom naar de Open Dag

Welke opleiding gezondheid?

Je bent betrokken bij anderen en zet je graag voor hen in. Je vindt het fijn als mensen zich fijn voelen en het leven beter aankunnen. Met die eigenschappen kun je terecht bij heel veel opleidingen gezondheid. Ook na een sportopleiding kun je veel bijdragen aan een goede gezondheid en aan meer plezier in het leven!

Je kunt kinderen met overgewicht helpen door hun een gezond én lekker dieet aan te bieden na de opleiding Voeding en diëtetiek. Je kunt hen met plezier laten sporten na de opleiding HALO.  Je ondersteunt patiënten door hen te verzorgen en goed naar hen te luisteren als hbo-verpleegkundige na de opleiding HBO-V. Het is bewezen dat mensen eerder en beter genezen door goede, persoonlijke aandacht. Wil je graag mensen helpen om hun kansen op een baan te vergroten? Kies dan voor Social Work. Of help jonge mensen om hun leven op de rit te krijgen. Je zet mensen letterlijk in beweging door na de opleiding Sportkunde bijvoorbeeld een sponsorloop te organiseren. Ben je ervan overtuigd dat sport bijdraagt aan een goede gezondheid én ben je een groot fan van het voetbal? Na de Engelstalige opleiding International Sport Management krijg je misschien de mogelijkheid om bij een voetbalclub te gaan werken.

Hoeveel keuze je ook hebt, na een opleiding gezondheid kun je van grote waarde zijn voor andere mensen. Je zorgt ervoor dat zij zich beter voelen. Dat ze lekker gaan bewegen. Dat ze de kansen pakken die er liggen.

Welke vorm past bij jou?

Ook als het gaat om studievorm of -taal geven de opleidingen gezondheid heel veel mogelijkheden. Sommige opleidingen doe je in voltijd, andere in deeltijd of duaal. In 2, 3, 4 of 5 jaar. In het Nederlands of in het Engels (International Sport Management). Kijk eens welke vormen de opleidingen gezondheid bieden en welke opleidingsvorm het beste bij jouw situatie past.

Wat kun je worden met een opleiding gezondheid?

Zijn de opleidingen gezondheid al verschillend, de functies die je daarna kunt krijgen dus ook! Wie weet word jij verpleegkundige op een oncologie-afdeling in een ziekenhuis. Help je een puber zijn acné te bedwingen. Of ga je als leefstijlcoach aan de slag om mensen zo gezond, fit en sterk mogelijk te krijgen. Werk je als buurtwerker mee aan de komst van een skeelerbaan in je wijk. Of – heel wat anders – ga je de selectie van een hockeyclub trainen. En wie weet word je bestuurder van een profclub in de eredivisie. In al die functies stimuleer je mensen direct of indirect om gezond te leven.

Waarom een opleiding aan De Haagse Hogeschool?

De meeste opleidingen gezondheid volg je in de hoofdvestiging van De Haagse Hogeschool. De sportopleidingen zijn op de Sportcampus Zuiderpark. Een prachtige, groene locatie waar je op heel veel manieren sport kunt beoefenen en waar je leert om les te geven. Onze hogeschool is een wereld op zich. Je vindt er studenten uit Nederland en veel andere landen. Je maakt kennis met verschillende culturen en leert van verschillende kanten naar jouw vakgebied te kijken. Met je docenten bouw je al heel snel een leuke band op. Studeren op De Haagse betekent ook dat je heel snel kennismaakt met het bedrijfsleven. En dat je samen met anderen boeiende projecten uitvoert, waar je óók nog eens veel van opsteekt.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de opleidingen gezondheid? Klik dan door naar de opleidingspagina's. Laat je inspireren door de verhalen van de studenten. Vaak is het mogelijk om contact te zoeken met huidige studenten. Blijf je het lastig vinden om een keuze te maken? Bekijk dan hoe wij je kunnen helpen bij je studiekeuze.

Opleidingen binnen het interessegebied Gezondheid

Filteren op Leeg alle filters
Lestaal
Vorm
Locatie
Vooropleiding Let op! Het kan zijn dat er extra toelatingseisen gelden voor jouw profiel. Bekijk hiervoor de opleidingspagina.
Toon meer opleidingen
Er zijn geen resultaten

Op basis van jouw keuzes hebben we helaas geen passend aanbod kunnen vinden.

Bekijk alle opleidingen