Op welke banen maak jij een kans na HBO-ICT Innovative Development?  

Een veilige, digitale portemonnee, slimme verkeerslichten of een game ontwikkelen om beter te leren op de basisschool. De wereld van ICT en innovatie is heel breed en vooral heel boeiend. Ontdek in dit artikel wat jij na je studie HBO-ICT Innovative Development allemaal kunt doen binnen de digitale samenleving.  

Bekijk de differentiatie Innovative Development van de opleiding HBO-ICT.  

Binnen welke sectoren kun je werken?  

Tegenwoordig lijkt ieder bedrijf of organisatie wel te springen om innovatieve ICT-oplossingen. En dat is niet gek, want de mogelijkheden zijn gigantisch. Je kunt jouw digitale talenten eigenlijk overal inzetten. Denk aan digitale technologieën voor ziekenhuizen, ontwikkelen van financiële software voor banken en het maken van e-learningplatforms voor middelbare scholen. Of wat dacht je van de energiesector waar je met duurzame technologieën werkt aan een groene toekomst? De mogelijkheden zijn eindeloos!  

Welke beroepen passen bij HBO-ICT Innovative Development?  

Je kunt met de HBO-ICT-richting Innovative Development alle kanten op, want je werkt aan alle disciplines binnen IT. Na je differentiatie, stage en minor kan je in je vierde jaar dan ook uit alle afstudeerprogramma's kiezen.  Als ID’er heb je een ondernemende, onderzoekende houding. Oplossingsgericht pak je problemen op. Je bent geneigd om buiten de bekende paadjes om, out-of-the-box, te denken. Bovendien heb je al veel praktijkervaring opgedaan tijdens je opleiding omdat je ieder semester in een team een nieuw IT-product gaat ontwikkelen voor een echte opdrachtgever en  je dus hebt geleerd om goed samen te werken. Jij bent kortom onmisbaar!   

De IT-wereld ligt aan je voeten 

Jij weet als geen ander hoe je nieuwe technologie kunt toepassen, soms zelfs van buiten het IT-vakgebied. Zet jouw innovatieve mindset in om de gebruikerservaring te verhogen of de backend slimmer in te richten. Of wat dacht je van het daadwerkelijk verbeteren van een product? Ieder bedrijf, nationaal of internationaal, groot of klein, staat te springen om jouw expertise. Het enige wat jij hoeft te doen is kiezen en specialiseren. De wereld van IT ligt aan je voeten!