International and European Law - Engels - Voltijd

Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als trade policy analyst bij de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD) in Parijs. Maar er is méér! Als young professional ontdek je de bedrijfscultuur en wat jij en je collega’s dagelijks doen. Je gaat naar vergaderingen en bedrijfsfeesten. Daarbij leer je alles wat je moet weten over jouw markt: de nieuwste ontwikkelingen, de concurrentie en wat zij van plan zijn.

Aan het werk

Kan ik na mijn afstuderen advocaat of rechter worden?

Na je afstuderen ben je in het bezit van een Bachelor of Law (LL.B.) en kun je direct aan de slag als jurist. Maar dat is in de meeste landen niet genoeg om ook meteen advocaat of rechter te worden. Daarvoor is vaak een aanvullende opleiding nodig. In Nederland heb je bijvoorbeeld een universitaire rechtenopleiding nodig.

Dit word je wel
Compliance officer
Legal researcher
Project worker
Legal advisor
Legal assistant
Trainee solicitor
Policy analyst

Doorstuderen

Steeds meer afgestudeerden besluiten om nog verder te studeren. Zij volgen bijvoorbeeld een masteropleiding aan het King’s College of de London School of Economics in Londen, aan de Universiteit van Kent in Canterbury of aan de universiteiten van Oxford en Cambridge. Je kunt zelfs verder studeren aan de Victoria University in Melbourne! Wil je doorleren in Nederland? Dan moet je er rekening mee houden dat bij sommige universiteiten een premaster verplicht is. Een uitzondering hierop is Maastricht University, maar ook daar moet je eerst een toelatingstoets doen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International and European Law - Engels - Voltijd?