International and European Law - Engels - Voltijd

Met een International & European Law diploma wachten er ontelbare mogelijkheden in de internationale juridische sector op je. Ga aan de slag als contract manager, privacy officer, trade policy analyst, researching trade-related policy bij de OECD in Parijs of word legal advisor in een Europese of internationale organisatie. Je bent al in het voordeel tijdens sollicitatiegesprekken en een aanwinst voor elk bedrijf of organisatie nadat je vier jaar lang je juridische vaardigheden hebt geperfectioneerd.

Aan het werk

Kan ik na mijn afstuderen advocaat of rechter worden?

Met een Bachelor of Law (LL.B.) ben je helemaal klaar voor een carrière als een juridisch professional. Maar dat is in de meeste landen niet genoeg om ook meteen advocaat or rechter te worden. Als je advocaat of rechter (lawyer, judge, barrister, solicitor etc.) wilt worden, zijn er vaak een aanvullende opleiding nodig. In Nederland heb je bijvoorbeeld een universitaire rechtenopleiding (Master of Law  - LL.M.) nodig en een civiel effect behalen.

Dit word je wel
Compliance officer
Contract Manager
Legal researcher
Project worker
Legal advisor
Legal assistant
Trainee solicitor
Policy analyst

Doorstuderen

Steeds meer afgestudeerden besluiten om nog verder te studeren. Zij volgen bijvoorbeeld een masteropleiding aan het King’s College of de London School of Economics in Londen, aan de Universiteit van Kent in Canterbury of aan de universiteiten van Oxford en Cambridge. Je kunt zelfs verder studeren aan de Victoria University in Melbourne! Wil je doorleren in Nederland? Dan moet je er rekening mee houden dat bij sommige universiteiten een premaster verplicht is. Een uitzondering hierop is Maastricht University, maar ook daar moet je eerst een toelatingstoets doen.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
International and European Law - Engels - Voltijd?