Social Work - Duaal

Je bent werkzaam in het sociale domein en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je wilt hogerop, kennis leren toepassen, je vaardigheden uitbreiden en bijdragen aan verbeteringen in het werk in het sociale domein. Bovenop jouw eigen waardevolle ervaringen, leer je bij de opleiding Social Work kwetsbare mensen zichzelf te helpen door samen met hen oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen. Daarnaast zet je jouw talenten en kennis in om collega's en vrijwilligers te inspireren en motiveren hun werk zo goed mogelijk te doen.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons!

• Open Dag gemist? Volg onze webinar!
    Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
  • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
    Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
  • Meer weten? Vraag het een docent
    Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
  • Wil je weten van wie je misschien college gaat krijgen? Bekijk deze video!
    Maak kennis met een aantal van onze docenten!

Social Work duaal 2020-2021

De opleiding geeft vrijstellingen als je een propedeuse hebt van SPH, MWD, CMV, SW of Pedagogiek. Heb je meerdere jaren werkervaring in een van deze richtingen of eerder deelgenomen aan een van deze opleidingen? Neem dan contact met ons op. Als je contact met ons opneemt, maken we een afspraak om jouw studiemogelijkheden te bespreken.
Let op: de intakegesprekken over jouw studiemogelijkheden blijven gewoon plaatsvinden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Naast je vooropleiding (mbo-4 of havo/vwo) is het een vereiste dat je, bij aanvang van de studie, een (leer)werkplek hebt in het sociale domein, minimaal 16 uur per week betaald of met een stage. Heb je een onbetaalde baan in het sociale domein dan is het op bepaalde voorwaarden mogelijk in te stromen in de deeltijd variant van Social Work.

Voldoe je aan bovenstaande eisen en wil je meer weten over de mogelijkheden van de flexibele opleiding Social Work?  Stuur dan een motivatiebrief en cv naar sw-dtdu@hhs.nl. Zodra je brief en cv zijn ontvangen, neemt een docent van de opleiding contact met je op.
Heb je een andere vraag? Neem dan contact op via dit formulier.

Met alle mbo-4-diploma’s ben je welkom. Goed aansluitende opleidingen zijn: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal Juridisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Werk(er), Pedagogisch Medewerker Jeugd, Persoonlijk begeleider Specifieke doelgroepen en Gehandicaptenzorg, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werker en Sociaal Dienstverlener (van voor 2001). Zowel de BOL- als de BBL-varianten geven een goede aansluiting.

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+, een capaciteitentoets, kan in het voorjaar van 2020 op verschillende momenten worden afgelegd op De Haagse Hogeschool.
Zit je op een andere hogeschool of universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Bekijk dan samen met een docent van de opleiding of en wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige modules van de flexibele opleiding Social Work krijg je wellicht vrijstelling. Neem voor meer informatie contact op.

Student voor een dag

Voel je al even student

7 november 2020

Open Dag

Spreek op de Open Dag met docenten en studenten van de opleiding Social Work en onderzoek of de opleiding wat voor je is. Bekijk het hoofdgebouw van De Haagse Hogeschool, een wereld op zich. Proef de sfeer en ontdek de vaste ankerpunten voor de studie: de collegezalen, koffiecorners, het atrium en het restaurant. Alvast een opleidingspresentatie bijwonen? Dat kan via dit webinar.

Nieuws en Evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Social Work - Duaal?