Social Work - Duaal

Je bent werkzaam in het sociale domein en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je wilt hogerop, kennis leren toepassen, je vaardigheden uitbreiden en bijdragen aan verbeteringen in het werk in het sociale domein. Bovenop jouw eigen waardevolle ervaringen, leer je bij de opleiding Social Work kwetsbare mensen zichzelf te helpen door samen met hen oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen. Daarnaast zet je jouw talenten en kennis in om collega's en vrijwilligers te inspireren en motiveren hun werk zo goed mogelijk te doen.

Kom kijken of het klikt

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom kijken of het klikt tussen ons! 

 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Meer weten? Kies je student. Waarom klikte het bij hem of haar?
  Neem contact op met onze studenten. Zij vertellen je graag wat zij vinden van deze studie. Klik en kies.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Wil je weten van wie je misschien college gaat krijgen? Bekijk deze video!
  Maak kennis met een aantal van onze docenten!
 • Nog wat inspiratie nodig? Lees ons magazine.
  Benieuwd naar studenten, docenten, lesroosters, de uitstroomprofielen én meer van onze opleiding? Klik hier voor ons magazine.

 

Toelatingseisen

Social Work duaal 2021-2022

De opleiding geeft vrijstellingen als je een propedeuse hebt van SPH, MWD, CMV, SW of Pedagogiek. Heb je meerdere jaren werkervaring in een van deze richtingen of eerder deelgenomen aan een van deze opleidingen? Neem dan contact met ons op. Als je contact met ons opneemt, maken we een afspraak om jouw studiemogelijkheden te bespreken.
Let op: de intakegesprekken over jouw studiemogelijkheden blijven gewoon plaatsvinden. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Naast je vooropleiding (mbo-4 of havo/vwo) is het een vereiste dat je, bij aanvang van de studie, een (leer)werkplek hebt in het sociale domein, minimaal 16 uur per week betaald of met een stage. Heb je een onbetaalde baan in het sociale domein dan is het op bepaalde voorwaarden mogelijk in te stromen in de deeltijd variant van Social Work.

Voldoe je aan bovenstaande eisen en wil je meer weten over de mogelijkheden van de flexibele opleiding Social Work?  Stuur dan een motivatiebrief en cv naar sw-dtdu@hhs.nl. Zodra je brief en cv zijn ontvangen, neemt een docent van de opleiding contact met je op.
Heb je een andere vraag? Neem dan contact op via dit formulier.

Met alle mbo-4-diploma’s ben je welkom. Goed aansluitende opleidingen zijn: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal Juridisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Werk(er), Pedagogisch Medewerker Jeugd, Persoonlijk begeleider Specifieke doelgroepen en Gehandicaptenzorg, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werker en Sociaal Dienstverlener (van voor 2001). Zowel de BOL- als de BBL-varianten geven een goede aansluiting.

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+, een capaciteitentoets, kan in het voorjaar van 2020 op verschillende momenten worden afgelegd op De Haagse Hogeschool.
Zit je op een andere hogeschool of universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Bekijk dan samen met een docent van de opleiding of en wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige modules van de flexibele opleiding Social Work krijg je wellicht vrijstelling. Neem voor meer informatie contact op.

Veel gestelde vragen Social Work

Ja, je moet vóór aanvang van de studie werkzaam zijn in het sociale domein (betaald/onbetaald/leerling/stagiaire).
 • De werksituatie, waarin de ervaring wordt opgedaan, kan bestaan uit betaald of onbetaald werk, als werknemer, leerling of stagiaire. 
 • Minimaal 16 uur in het sociale domein.
 • Het werk moet relevant zijn.
Relevant werk is:
1. Werk in het sociale domein, bijvoorbeeld:
 • Psychiatrie 
 • Gehandicaptenzorg
 • Verslavingszorg 
 • Opvoedondersteuning 
 • Dak- en thuislozen 
 • Jeugdzorg/Jongerenzorg 
 • Welzijnsorganisatie 
 • Ouderenzorg  
 • Vrouwenopvang  

2. Werk dat geschikt is om binnen deze context de leeruitkomsten te behalen.
3. Werk waarin de cliëntproblematiek hoog, complex en vaak meervoudig is.
4. Werk waarin je lid bent van een team.

Nee, werken bij de kinderopvang is niet relevant.
Nee, De Haagse Hogeschool bemiddelt niet. Wel zijn diverse werkgevers aanwezig op onze Open Dagen. Ook is een lijst beschikbaar met werkgevers. Deze is op te vragen via sw-dtdu@hhs.nl.
Ja, je vult samen met je werkgever een werkplekscan in en legt deze samen met een taak- en of functiebeschrijving voor bij de opleiding. Aanvraag van de werkplek scan kan via: sw-dtdu@hhs.nl.
Nee, dit is niet mogelijk.
Een propedeuse van SPH, MWD, CMV, Pedagogiek of Social Work geeft een vrijstelling voor de propedeuse. Voor andere propedeuses, behaald in de context van het sociale domein, geldt dat de inhoud daarvan moet worden voorgelegd aan de opleiding.
Eerder verworven competenties in de praktijk kunnen worden aangetoond d.m.v. een portfolio. Let op: begeleiding en beoordeling van een portfolio gebeurt als je eenmaal student bent en niet eerder. Ná aanmelding kan tijdens het kennismakingsgesprek advies worden gegeven of de competenties op niveau zijn. Je kunt voordat je begint met de studie wel relevante informatie krijgen waarmee je je portfolio kunt samenstellen.
- Bij duaal heb je een leerling-contract met je werkgever of heb je een stageovereenkomst. Duaal is een voltijdvariant, zodat je nog recht hebt op studiefinanciering etc. Voor een duale functie ondertekent de werkgever, De Haagse Hogeschool en jijzelf een tripartite contract.
- Bij deeltijd heb je een arbeidscontract (of ben je vrijwilliger). Je hebt geen recht op studiefinanciering.
De opleiding biedt de mogelijkheid om deze sneller te doorlopen, dit is natuurlijk vooral afhankelijk van je ervaring/competenties. In de praktijk merken wij dat de combinatie werken/leren een dusdanige investering vergt, dat studenten vaak niet kunnen/willen versnellen.

De lesdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag en de indeling ziet er als volgt uit:

Maandag

Dinsdag

donderdag

Propedeuse modules

Hoofdfase modules

Oriëntatie: de vraag achter de vraag

Ondernemen, organiseren en positioneren

De kunst van het begeleiden

Kwaliteit van samenleven

Ondernemend en innovatie

Signaleren en preventie

 

Module minoren: Jeugd, Zorg en WenS

 

 

Professioneel handelen tussen zorg en autonomie

 


Je mag zelf weten waar je de boeken bestelt. 
Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld.
Op deze pagina vind je meer informatie over toelatingseisen, waaronder de 21+toets. 
Download dan het formulier Garantieverklaring werkgever
Vul het formulier in, laat het ondertekenen en stempelen door je werkgever en mail het naar csi@hhs.nl.

Student voor een dag

Deze opleiding biedt op dit moment geen online meelopen aan

Open Dag?

Dit studiejaar bieden we weer Open Dagen aan. We hopen je dan weer te kunnen ontvangen op onze locaties, maar vanwege de maatregelen tegen het coronavirus is dat op dit moment nog onduidelijk. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rondom onze Open Dagen.

Proefstuderen

In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer Proefstudeerdagen georganiseerd worden.

Meelopen

In het studiejaar 2021-2022 zullen er weer meeloopdagen georganiseerd worden door de opleidingen.

Evenementen

 1. 13 november 2021
  Bezoek onze Open Dag
Bekijk al onze evenementen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Social Work - Duaal?

Meld je aan