Social Work - Duaal

Je wilt weten wat mensen drijft en het beste in ze naar boven halen. Misschien draag je nu ook al wel je steentje bij. Door vrijwilligerswerk te doen in het buurthuis bijvoorbeeld, door boodschappen voor je oma te doen of naar vrienden te luisteren als ze problemen hebben. Bij de opleiding Social Work leer je mensen zichzélf te helpen, in een team werken en jouw talenten en kennis inzetten om anderen te motiveren en te inspireren. Zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij.

De Bachelor of Social Work volgt de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) op.

Social Work duaal 2018-2019

Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Neem voor deeltijd of duaal altijd even contact met ons op! Stuur een mailbericht naar socialwork@hhs.nl, dan maken we een afspraak.

Toelatingsadvies

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan. Alle profielen zijn toelaatbaar, maar het beste sluit Cultuur & Maatschappij aan. Verder adviseren we in het vrije deel of als profielkeuzevak het vak maatschappijwetenschappen te kiezen.

Je start vanaf het begin van je opleiding met werken en leren tegelijk. Voor duaal studeren heb je een leer-arbeidsovereenkomst nodig. Neem voor adressen en contactpersonen contact op via socialwork@hhs.nl.

Vóór de start stuur je een motivatiebrief en je cv op naar socialwork@hhs.nl. Hierin kun je ook aangeven of je in aanmerking wilt komen voor vrijstellingen. Nadat je jouw cv en motivatie hebt opgestuurd, neemt een docent-assessor van de opleiding contact met je op.

Talen: Nederlands en Engels

Goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, is van groot belang voor de social worker. We stellen daarom hoge eisen aan je taalvaardigheid Nederlands. Daarnaast is een deel van de stof in het Engels. Een goede basiskennis van het Engels is dan ook een must.

Je bent met alle mbo-opleidingen op niveau 4 welkom. Maar de best aansluitende mbo-opleidingen op niveau 4 zijn: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal-juridisch Medewerker, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werker en Sociaal Dienstverlener (van vóór 2001).

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het Toelatingsonderzoek 21+. Als je hier voor slaagt, mag je alsnog beginnen met de opleiding van jouw keuze. Het toelatingsonderzoek van opleidingen aan De Haagse Hogeschool bestaat uit de vakken Nederlands en Engels en daarnaast een opleidingsspecifiek onderdeel.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige vakken van de opleiding Social Work krijg je wellicht vrijstelling. Neem voor meer informatie contact op via socialwork@hhs.nl

Student voor een dag

Voel je al even student

3 november 2018

Open Dag

Spreek op de Open Dag met docenten en studenten van de opleiding Social Work en onderzoek of de opleiding wat voor je is. Bekijk het hoofdgebouw van De Haagse Hogeschool, een wereld op zich. Proef de sfeer en ontdek de vaste ankerpunten voor de studie: de collegezalen, koffiecorners, het atrium en het restaurant

Meelopen

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of proefstuderen, na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Social Work - Duaal?