Social Work - Duaal

Je wilt weten wat mensen drijft en het beste in ze naar boven halen. Misschien draag je nu ook al wel je steentje bij. Door vrijwilligerswerk te doen in het buurthuis bijvoorbeeld, door boodschappen voor je oma te doen of naar vrienden te luisteren als ze problemen hebben. Bij de opleiding Social Work leer je mensen zichzélf te helpen, in een team werken en jouw talenten en kennis inzetten om anderen te motiveren en te inspireren. Zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij.

De Bachelor of Social Work volgt de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) op.

Social Work duaal 2019-2020

De opleiding geeft vrijstellingen als je al een propedeuse hebt van SPH, MWD, CMV, SW of Pedagogiek. Heb je meerdere jaren werkervaring in een relevant werkveld of eerder deelgenomen aan één van deze opleidingen, neem dan hierover altijd even contact met ons op. Stuur een mailbericht naar swe@hhs.nl, dan maken we een afspraak om jouw eventuele studiepad te bespreken.

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Naast je vooropleiding (MBO-4 of Havo/VWO) is het een vereiste dat je (leer)werkplek hebt in het sociale domein, minimaal 16 uur per week betaald of met een stage. Heb je een onbetaalde baan in het sociale domein dan is het op bepaalde voorwaarden mogelijk in te stromen in de deeltijd variant van Social Work.

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden en wil je meer weten over de mogelijkheden van de flexibele opleiding Social Work: stuur een motivatiebrief en je cv naar swe@hhs.nl. Hierin kun je ook aangeven of je in aanmerking wilt komen voor vrijstellingen. Nadat je jouw cv en motivatie hebt opgestuurd, neemt een docent van de opleiding contact met je op.

Je bent met alle mbo-opleidingen op niveau 4 welkom. Goed aansluitende mbo-opleidingen, op niveau 4 zijn o.a.: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal Juridisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Werk(er), Pedagogisch Medewerker Jeugd, Persoonlijk begeleider Specifieke doelgroepen en Gehandicaptenzorg, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werker en Sociaal Dienstverlener (van voor 2001). Zowel de BOL- als de BBL-varianten geven een goede aansluiting.

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige vakken van de opleiding Social Work krijg je wellicht vrijstelling. Neem voor meer informatie contact op via swe@hhs.nl

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Spreek op de Open Dag met docenten en studenten van de opleiding Social Work en onderzoek of de opleiding wat voor je is. Bekijk het hoofdgebouw van De Haagse Hogeschool, een wereld op zich. Proef de sfeer en ontdek de vaste ankerpunten voor de studie: de collegezalen, koffiecorners, het atrium en het restaurant

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Social Work - Duaal?