Van Vivaldi tot Einstein

Dit college is onderdeel van de open collegereeks Liberal Arts bij The Lighthouse. Docent Simon Burgers neemt je op aansprekende en interactieve wijze mee langs een breed scala aan onderwerpen. Onderwerpen die veelal geen deel uitmaken van het reguliere curriculum van onze opleidingen of die net op een wat andere manier worden benaderd. Onderwerpen zijn: mens en recht, psychologie, filosofie, muziek, beeldende kunst, film en materie en kosmos

Meer informatie & aanmelden

Beeldende Kunst

Tot de beeldende kunst rekent men zowel beeldhouwwerk en afbeeldingen (zoals tekeningen en schilderijen) alsook bouwwerken. In dit college wordt aandacht besteed aan beeldhouwwerk uit de klassieke oudheid, Hollandse Meesters in de zeventiende eeuw, De zeventiende eeuw in Spanje: De hofdames van Velasquez, Romantiek: Het vlot van Medusa, Vincent van Gogh, Monet en het Impressionisme, Egon Schiele en het Expressionisme, Dali en het Surrealisme en Picasso.

Daarna bespreken we vier gebouwen vanwege hun imposante koepels: het Pantheon in Rome, de Aya Sophia in Istanbul, de Santa Maria te Florence en de grote moskee van Isfahan.

We maken een klein uitstapje naar een stukje wereldberoemde literatuur, de Ilias en de Odyssee van Homerus. Daarbij gaan we in op de Trojaanse Oorlog en de thuisreis van Odysseus.

Dit is een evenement van The Lighthouse

The Lighthouse biedt een programma vol interessante activiteiten over actuele vraagstukken en wereldwijde issues.

Ontdek meer
The Lighthouse - Ilja Leonard Pfeijffer