Donderdag 9 juni komen op de Kralingse Zoom, een locatie van Hogeschool Rotterdam, ruim 200 professionals bij elkaar op het NewBee Fest. Een evenement dat draait om New Business & Economics Education, oftewel vernieuwing van het economisch onderwijs. Tijdens meer dan 35 workshops wisselen deelnemers ideeën en bevindingen uit om onderwijs te ontwikkelen voor een economie die deugt. Lectoren Jacco van Uden en Martijn van der Linden van kenniscentrum Digital Operations & Finance en lector Kim Poldner van kenniscentrum Mission Zero zijn mede-initiatiefnemers van NewBee Fest.

“Er zijn veel mensen die zich bezighouden met het innoveren en verduurzamen van het business en economisch onderwijs. Kees (Klomp, lector Betekeniseconomie van Hogeschool Rotterdam, red.) en ik vonden het een goed idee om deze mensen eens bij elkaar te brengen en te horen en zien waar we allemaal mee bezig zijn. Dat werd het NewBee Fest,“ vertelt Jacco van Uden, lector Change Management. “Het lag voor de hand om Kim als lector Circular Business en Martijn als lector New Finance hier ook bij te betrekken.”

Bijzondere invalshoeken

De opzet van het evenement is zoals van een festival. Geen plenaire sessies, maar tal van workshops en presentaties waar je ter plekke bij kunt aansluiten. “Naast het ontmoeten van gelijkgestemden, verheug ik me op de verschillende invalshoeken die mensen inbrengen. Games, theater, kunst, insecten, het is er allemaal,” vertelt Kim.

Vanuit De Haagse

Lectoren en onderzoekers van De Haagse Hogeschool verzorgen maar liefst 11 activiteiten in het programma. Een van deze activiteiten neemt lector Purposeful Marketing, Hongli Joosten, voor haar rekening. “Purposeful marketing gaat om het inzetten van marketing om waarde te creëren voor de maatschappij en niet alleen voor een organisatie. In de workshop laat ik mensen ervaren hoe zij consumentengedrag kunnen veranderen aan de hand van een business challenge.”  

Kom je ook?

Het NewBee Fest vindt plaats op donderdag 9 juni van 11.00 tot 18.00 uur. De locatie is Hogeschool Rotterdam, Kralingse Zoom 91 in Rotterdam. Meer informatie en aanmelden kan via de website van NewBee Fest.