Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd

Publieke, internationale en industriële veiligheid: in jaar 1 komt dat aan bod. In jaar 2 en 3 verdiep je je in actuele veiligheidsbedreigingen. Denk aan hybride oorlogsvoering en internationale misdaad. Als Safety and Security Manager sta je in de frontlinie en krijg je toegang tot geheime of vertrouwelijke informatie. Deze bijzondere positie zorgt voor een hechte community tussen docenten en studenten.

Opbouw van Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd

Hoorcollege

17

uur per week

Zelfstudie

36

uur per week

Studiepunten

60

per jaar


Jaar 1

De propedeuse: bouwen aan je basiskennis

Om een professional te worden, heb je kennis van je vak nodig. Bij Safety and Security Management Studies gaat het over veiligheid en beveiliging. Daarom krijg je in het eerste jaar vakken als International Law, Criminology, Psychology, Economics, Policy Making en Business Administration. Allemaal in het Engels. Ook spijker je je kennis over management bij. Waarom? Omdat het handig is als je structuren én culturen van bedrijven en overheidsinstanties begrijpt, voordat je ze adviseert. Na jaar 1 beschik je over alle kennis die je nodig hebt.

Ook zoom je in op gevarenherkenning en anticiperen. Dat lukt alleen als je begrijpt waar het misgaat. Daarom ga je in jaar 1 ook aan de slag met probleemherkenning. ‘Getting the problem right’, noemen we dat. In projectgroepen begin je alvast met het oplossen van problemen die komen kijken bij safety and security management. Op die manier benader je de onderwerpen vanuit een praktische invalshoek en ben je in jaar 2 en 3 klaar voor grotere uitdagingen!

Lesrooster

Semester 1
Intro to Safety & Security
Policy & Governance
Society & Politics
Applied Research Design
Fundamentals of Academic Writing
Professional Skills
Study and Career Advice
Semester 2
Business & Quality Management
Law & Compliance
Psychology & Crime
Applied Research Techniques
Professional Writing Skills
Research Project
Study and Career Advice

Jaar 2

De diepte in

Zie jij jezelf later wel werken op de crisisafdeling van Schiphol? Of wil jij aan de slag met veiligheidsprotocollen voor Opel, Hyundai of Citroën? Dan krijg je ongetwijfeld te maken met flinke druk op je schouders. In jaar 2 leer je hiermee omgaan, bijvoorbeeld dankzij vakken als Industrial Safety. Ook komen je kennis en vaardigheden uit jaar 1 goed van pas.

Hoe internationale instellingen en naties om met veiligheid omgaan? Dat is het onderwerp voor de tweede helft van jaar 2. Zo ga je in projectgroepen aan de slag om risico’s en bedreigingen voor internationale gebeurtenissen te herkennen. Dat is niet eenvoudig, want je krijgt te maken met politiek en met inlichtingendiensten. Aan jou de taak om met discipline en vastberaden tussen de regels door te lezen!

Lesrooster

Module 5
Interactive policy
Safety risk management
Safety theories
Project 5 / Professional Skills 5
Research methods 5
Study and Career Advice
Module 6
Society Today
Culture and Diversity
Safety practice
Project 6
Study and Career Advice
Module 7
Crisis and disaster management
International relations and geopolitics
Civil war and conflict studies
Project 7 and Professional Skills 7
Research methods 7
Study and Career Advice
Module 8
Crisis communication
National security systems
Managing international conflict
Project 8 and Professional Skills 7
Research methods 8
Study and Career Advice
Sleep opzij

Jaar 3

Praktische opdrachten en een minor

In jaar 3 beantwoord je een belangrijke vraag over Safety and Security Management Studies: hoe ga ik later aan de gang in beveiliging of veiligheid? Je ontdekt dus welke skills je nodig hebt in de toekomst. Vakken over veranderingsmanagement, media & communicatie en cyberbeveiliging helpen je hierbij.

Daarnaast kies je een minor. Ga je voor ‘Applied Intelligence’, ‘Terrorism and Counter-Terrorism’ of ‘Advanced Criminology’? De keuze is aan jou. Ook kruip je steeds meer in de raadgevende rol: je adviseert echte bedrijven over hun veiligheidsproblemen. Zo ontvingen we vorig jaar een opdracht van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens. Toen namen SSMS-studenten opkomende industrieën onder de loep en analyseerden mogelijke risico’s en gevaren. Daarnaast kwamen Europese directeuren van multinationals als Siemens en Tesla op bezoek met vragen uit de praktijk.

Lesrooster

Module 9
Applied Intelligence
Safety Risk & Safety Compliance
Study and Career Advice
Module 10
Terrorism and Counter-Terrorism
Crime, Safety, and Security
Study and Career Advice
Module 11
Change management
Media and communication
Rethinking safety and security
Thesis research skills
Final Research Project
Advanced English writing (optional)
Study and Career Advice
Module 12
Interorganisational cooperation
Cyber security
Thesis research tutorial
Consultancy project
Advanced English writing (optional)
Study and Career Advice
Sleep opzij

Jaar 4

Stagelopen en afstuderen

Na 3 jaar studeren ben je klaar voor je eerste stap op de arbeidsmarkt. Dat komt goed uit, want in jaar 4 loop je stage bij een internationaal bedrijf. De Haagse heeft een netwerk van ruim 40 internationale bedrijven waar je uit kunt kiezen. NATO Joint Force Command Naples, Siemens, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, Petrogas, Tesla en KIWA bijvoorbeeld.

Uiteraard mag je ook zelf op zoek naar een stage. In Den Haag, de International City of Peace and Justice én het politieke en culturele hart van Nederland, vind je het Vredespaleis, het Internationaal Gerechtshof, het Binnenhof, 115 ambassades en grote multinationals als Shell en ING. En wat dacht je van een stageopdracht bij TNO, Vattenfall, Eurocontrol of Amazon?

Waar je ook terecht komt, je gebruikt de praktische vaardigheden die je tijdens je stage ontwikkelt om je scriptie te schrijven. Onderzoek bij een veiligheids- of beveiligingsprobleem bij het ministerie, bedrijf of de organisatie waar je stageloopt. Los dat probleem op een innovatieve manier op én beschrijf hoe je dit hebt gedaan. Dat verslag is jouw afstudeerscriptie.

Lesrooster

Module 13
Thesis study group 1
Internship
Research proposal
Module 14
Internship (continuation)
Research proposal (completion)
Module 15
Internship (completion)
Thesis study group 2
Thesis
Module 16
Thesis (completion)
Sleep opzij

Je docenten

Dr. Hüseyin Akdogan

h.akdogan@hhs.nl

Dr. Anna Matczak

a.matczak@hhs.nl

Dr. Klaas Voss

k.voss@hhs.nl

Hana Oberpfalzerova

h.oberpfalzerova@hhs.nl

Gohar Baghdasaryan

g.baghdasaryan@hhs.nl

Dr. Marc-Olivier Del Grosso

m.o.delgrosso@hhs.nl

Dr. Inês Trigo de Sousa

i.m.r.desousa@hhs.nl

Frits van Balveren

f.c.h.vanbalveren@hhs.nl

Leonie Duijnisveld

l.m.duijnisveld@hhs.nl

Charlotte Irwin

c.l.c.irwin@hhs.nl

Dr. Menandro Abanes

m.s.abanes@hhs.nl

Michael Wilson

m.r.wilson@hhs.nl

Sleep opzij

Ervaringen buiten de collegezaal

Ghyorka Kpee

Over de introductieweek

Miriam Cadoni

Over deuren die open gaan

Rick Schrama

Lars van Gessel

Over zijn leerervaringen

Sleep opzij

Minors

Je studie samenstellen

In jaar 3 specialiseer je je met een minor. Je verbreedt je horizon, ontwikkelt je skills en gaat je ambities achterna. Bij de Engelstalige opleiding SSMS horen onderstaande 3 minors. Volg je liever een minor bij een andere faculteit of aan een andere hogeschool? Dat kan!

Intelligence Collection & Analysis

De minor Intelligence Collection & Analysis weerspiegelt de groeiende vraag naar inlichtingenanalisten op het gebied van buitenlands beleid, wetshandhaving, militaire zaken, bedrijfsveiligheid en de markt voor natuurlijke hulpbronnen en energie. Studenten worden vertrouwd gemaakt met basistechnieken van het verzamelen van inlichtingen, zoals HUMINT, SIGINT, OSINT, GEOINT en MASINT. Ze leren over (bedrijfs)spionage en surveillance, contraspionage en technologieën die worden gebruikt voor het verzamelen van informatie. In wekelijkse oefeningen oefenen studenten de analyse van lucht- en satellietbeelden, gebruiken gestructureerde analytische technieken (SAT's), voeren personeelsveiligheidsonderzoeken uit of observeren en analyseren contraspionage-interviewtechnieken. Oefeningen worden vaak uitgevoerd in samenwerking met ervaren professionals.

Safety Risk & Safety Compliance

Deze minor richt zich op het managen van veiligheid en veiligheidscompliance, met name in risicovolle organisaties. Na afronding van de minor kunnen studenten een breed scala aan veiligheidskwesties beoordelen en beheren, zowel vanuit het oogpunt van risicobeheer als compliance. Deze omvatten bepaalde veiligheidsrisico's die samenhangen met organisaties met een hoog risico, zoals die bijvoorbeeld voorkomen in de chemische industrie, productie en offshore-activiteiten. De minor start met een introductie in de diversiteit aan veiligheidsfuncties in het bedrijfsleven en de publieke sector. Studenten maken kennis met de RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie) en VGA (Veiligheidscertificering) zoals toegepast in Nederland en de basisvaardigheden om trainer te worden. Dit wordt gevolgd door een aantal kortere units over een selectie van veiligheidsonderwerpen; Gezondheid op het werk, brandveiligheid, veiligheid van gevaarlijke goederen, procesveiligheid, persoonlijke veiligheid, paraatheid en reactie op noodsituaties en bedrijfscontinuïteit. Elk onderwerp begint met de verkenning van het toepasselijke wettelijke kader en onderliggende technische principes. Vervolgens wordt de kennis toegepast op praktijkvoorbeelden door middel van gastcolleges en excursies naar bedrijven om de veiligheidsthema's binnen de context van de dagelijkse bedrijfsvoering te begrijpen.

Crime, Safety & Security

Na afronding van de minor Crime, Safety & Security krijgen studenten een meer verfijnd begrip van de belangrijkste hedendaagse debatten in de criminologie met betrekking tot transnationale georganiseerde misdaad, drugshandel, mensenhandel, cybercriminaliteit, bedrijfscriminaliteit, veiligheidsmisdrijven, milieucriminaliteit, meervoudig politiewerk, herstelrecht en strafrecht en leer relevante criminologische kwesties toe te passen op beleidsvragen. Overal wordt gebruik gemaakt van internationale bewijzen/vergelijkingen en zijn de casestudies zo gekozen dat ze gevoel geven voor de diversiteit aan benaderingen op het gebied van criminologie en strafrecht. Elke week van de minor wordt afgesloten met een van de volgende praktische oefeningen: misdaadscriptanalyse, sociale netwerkanalyse, situationele misdaadpreventie, simulatie van cybercriminaliteit, politieoefening met meerdere instanties in verband met huiselijk geweld, schijnproces. De minor wordt gegeven in samenwerking met gastsprekers van Cybersecurity & SME Research Centre (HHS), Netherlands Helsinki Committee, Rotterdam Detention Centre, CEPOL en EUROPOL.

Terrorism & Counterterrorism

De minor Terrorism & Counterterrorism overbrugt de kloof tussen de praktijk en de academische wereld door theoretische benaderingen van het onderwerp te integreren met praktische elementen. Dergelijke praktijkgerichte onderdelen van de cursus omvatten oefeningen in het nemen van antiterroristische besluitvorming, introducties van wapens en tactieken, en blootstelling aan ervaren beoefenaars op gebieden als militaire bescherming, terrorismebestrijding door de politie of CBRN-bestrijding van proliferatie. Studenten leren hoe ze terroristische groeperingen en hun organisatiestructuren kunnen categoriseren, leren over modellen van radicalisering en deradicalisering, en onderzoeken militaire doctrines zoals counterinsurgency. Studenten bestuderen ook fenomenen zoals lone wolf-aanvallen, het verband tussen terreur en misdaad, of ISIS en hun rekrutering van buitenlandse strijders.

Werkvormen

Gastcolleges

Safety and Security Management Studies is de eerste Engelse voltijd hbo-opleiding van Europa. Dankzij deze internationale opleiding weet jij straks hoe landen omgaan met veiligheid en beveiliging en hoe dat beter kan. Je krijgt gastcolleges van ervaringsdeskundigen. Denk bijvoorbeeld aan een militair van de NAVO of iemand die werkt bij de inlichtingendienst. 

Studiebezoeken

In jaar 2 en 3 bezoek je militaire bases en verdiep je je in complexe bewakingssystemen voor gevangenissen. Ook zie je hoe veiligheids- en beveiligingsmaatregelen in de praktijk worden ingezet. We leren je verder hoe je bekende opsporings- en beoordelingsmethoden toepast.  

 

Contact met de opleiding

Heb je vragen over Safety and Security Management Studies of wil je meer informatie ontvangen? We helpen je graag verder.

  • Algemene vragen of vragen over de Open Dag? Neem contact op met ons op via: SSMS-BRV@hhs.nl.
  • Toegangseisen en inschrijven? Stuur een e-mail naar de Centrale Studenten Inschrijving csi@hhs.nl.
  • Studeren in Den Haag combineren met een baan? Student Claudia vertelt je er alles over.
  • Tips en trucs? Volg en ‘like’ ons ook op Instagram en Facebook!

Contact met een student

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere SSMS-student: daar streven we naar. Loop je toch (een beetje) vast? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. Onze docenten houden graag samen met jou de voortgang van je studie in de gaten. Ze helpen je met plannen, je schrijfskills ontwikkelen en vinden de juiste personen voor antwoorden op moeilijke vragen. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staan de SSMS-docenten altijd voor je klaar.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd?