Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd

Publieke, internationale en industriële veiligheid zijn de 3 pijlers van de Engelstalige opleiding Safety and Security Management Studies. Daar leer je alles over in jaar 1. In het tweede en derde jaar verdiep je je in actuele veiligheidsbedreigingen. Denk aan hybride oorlogsvoering en internationale misdaad. Tijdens groepsprojecten en presentaties van gastsprekers hoor je alles over bijzondere beroepen in de veiligheids- en beveiligingsbranche. Misschien doe jij straks wel iets waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord!

Opbouw van Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd

Hoorcollege

17

uur per week

Zelfstudie

36

uur per week

Studiepunten

60

per jaar


Jaar 1

De propedeuse: bouwen aan je basiskennis

Om een professional te worden, heb je kennis van je vak nodig. Bij Safety and Security Management Studies gaat het over veiligheid en beveiliging. Daarom krijg je in het eerste jaar vakken als International Law, Criminology, Psychology, Economics, Policy Making en Business Administration. Allemaal in het Engels. Ook spijker je je kennis over management bij. Waarom? Omdat het handig is als je structuren én culturen van bedrijven en overheidsinstanties begrijpt, voordat je ze adviseert. Na jaar 1 beschik je over alle kennis die je nodig hebt.

Ook zoom je in op gevarenherkenning en anticiperen. Dat lukt alleen als je begrijpt waar het misgaat. Daarom ga je in jaar 1 ook aan de slag met probleemherkenning. ‘Getting the problem right’, noemen we dat. In projectgroepen begin je alvast met het oplossen van problemen die komen kijken bij safety and security management. Op die manier benader je de onderwerpen vanuit een praktische invalshoek en ben je in jaar 2 en 3 klaar voor grotere uitdagingen!

Lesrooster

Blok 1
Intro in safety and security
Public governance
Security risk management
Fundamentals of applied research
English language
Introduction to professional abilities
Study and career advice
Blok 2
Political science
Sociology
Policy making
Fundamentals of applied research
English language
Introduction to professional abilities
Study and career advice
Blok 3
Introduction to law
Criminology
Psychology
Introduction to applied research design
English language
Project 3 and professional abilities 3
Study and career advice
Blok 4
Business administration
Quality management
Economics
Introduction to applied research design
English language
Project 4: Crime Prevention Through Environmental Design
Study and career advice
Sleep opzij

Jaar 2

De diepte in

Zie jij jezelf later wel werken op de crisisafdeling van Schiphol? Of wil jij aan de slag met veiligheidsprotocollen voor Opel, Hyundai of Citroën? Dan krijg je ongetwijfeld te maken met flinke druk op je schouders. In jaar 2 leer je hiermee omgaan, bijvoorbeeld dankzij vakken als Industrial Safety. Ook komen je kennis en vaardigheden uit jaar 1 goed van pas.

Hoe internationale instellingen en naties om met veiligheid omgaan? Dat is het onderwerp voor de tweede helft van jaar 2. Zo ga je in projectgroepen aan de slag om risico’s en bedreigingen voor internationale gebeurtenissen te herkennen. Dat is niet eenvoudig, want je krijgt te maken met politiek en met inlichtingendiensten. Aan jou de taak om met discipline en vastberaden tussen de regels door te lezen!

Jaar 3

Praktische opdrachten en een minor

In jaar 3 beantwoord je een belangrijke vraag over Safety and Security Management Studies: hoe ga ik later aan de gang in beveiliging of veiligheid? Je ontdekt dus welke skills je nodig hebt in de toekomst. Vakken over veranderingsmanagement, media & communicatie en cyberbeveiliging helpen je hierbij.

Daarnaast kies je een minor. Ga je voor ‘Applied Intelligence’, ‘Terrorism and Counter-Terrorism’ of ‘Advanced Criminology’? De keuze is aan jou. Ook kruip je steeds meer in de raadgevende rol: je adviseert echte bedrijven over hun veiligheidsproblemen. Zo ontvingen we vorig jaar een opdracht van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens. Toen namen SSMS-studenten opkomende industrieën onder de loep en analyseerden mogelijke risico’s en gevaren. Daarnaast kwamen Europese directeuren van multinationals als Siemens en Tesla op bezoek met vragen uit de praktijk.

Jaar 4

Stagelopen en afstuderen

Na 3 jaar studeren ben je klaar voor je eerste stap op de arbeidsmarkt. Dat komt goed uit, want in jaar 4 loop je stage bij een internationaal bedrijf. De Haagse heeft een netwerk van ruim 40 internationale bedrijven waar je uit kunt kiezen. NATO Joint Force Command Naples, Siemens, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie, Petrogas, Tesla en KIWA bijvoorbeeld.

Uiteraard mag je ook zelf op zoek naar een stage. In Den Haag, de International City of Peace and Justice én het politieke en culturele hart van Nederland, vind je het Vredespaleis, het Internationaal Gerechtshof, het Binnenhof, 115 ambassades en grote multinationals als Shell en ING. En wat dacht je van een stageopdracht bij TNO, Vattenfall, Eurocontrol of Amazon?

Waar je ook terecht komt, je gebruikt de praktische vaardigheden die je tijdens je stage ontwikkelt om je scriptie te schrijven. Onderzoek bij een veiligheids- of beveiligingsprobleem bij het ministerie, bedrijf of de organisatie waar je stageloopt. Los dat probleem op een innovatieve manier op én beschrijf hoe je dit hebt gedaan. Dat verslag is jouw afstudeerscriptie.

Uw docenten

Dr. Klaas Voss

k.voss@hhs.nl
070 445 2454

Hana Oberpfalzerova

h.oberpfalzerova@hhs.nl
070 445 7140

Sleep opzij

Minors

Je studie samenstellen

In jaar 3 specialiseer je je met een minor. Je verbreedt je horizon, ontwikkelt je skills en gaat je ambities achterna. Hieronder staat een uitleg van de 3 minors die bij de Engelstalige opleiding SSMS horen. Wil je liever een minor volgen bij een andere faculteit of misschien zelfs aan een andere hogeschool? Kan ook!

Advanced Criminology

Deze minor gaat over geweld, drugs en fraude. Hoe pak je jeugdcriminaliteit in De Bijlmer aan? Hoe zorg je dat er geen omstanders gewond raken bij maffia-activiteiten? Ook corruptie is onderwerp van gesprek. Hoe ga je bijvoorbeeld na of de FIFA illegale transacties heeft gedaan? Je leert het tijdens deze minor.

Terrorism and Counter-Terrorism

Vraag jij je af hoe regeringen de strijd aangaan met terrorisme? En wil je je verdiepen in deze vorm van dreiging, die actueler is dan ooit? Kies dan voor deze minor.

Applied Intelligence

Ben jij goed in puzzelen en houd jij je hoofd koel als er veel op het spel staat? Maak er je werk van! Analyseer erop los tijdens de minor Applied Intelligence en maak kennis met spionagetechnieken en kunstmatige intelligentie. Ontdek bijvoorbeeld hoe het leger luchtfoto’s gebruikt tijdens een missie en hoe de politie georganiseerde misdaad tegengaat in samenwerking met de inlichtingendienst.

Werkvormen

Colleges, seminars, zelfstudie en groepsprojecten

Safety and Security Management Studies is de eerste Engelse voltijd hbo-opleiding van Europa. Dankzij de internationale aard van de opleiding begrijp jij straks als geen ander hoe landen omgaan met veiligheid en beveiliging. En zie je waar nog ruimte is voor verbetering. Je krijgt gastcolleges van mensen uit de praktijk. Denk bijvoorbeeld aan een militair van de NAVO of iemand die werkt bij de inlichtingendienst. Meer kunnen we je nog niet vertellen. Waarom niet? Hun namen en levensloop zijn soms net zo geheim als hun beroep.

In jaar 2 en 3 bezoek je militaire bases en verdiep je je in complexe bewakingssystemen voor gevangenissen. Ook zie je hoe de veiligheids- en beveiligingsmaatregelen die je in jaar 1 bestudeerde, in de praktijk worden ingezet. We leren je verder hoe je bekende methoden toepast zoals de Roper methodologie, de Gemba Walk en het ACH-model, een methode om verschillende hypotheses te beoordelen.

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de Open Dag? Of wil je meer weten over de opleiding Safety and Security Management Studies? Stuur een e-mail naar onze studieadviseur Rick Arons

Heb je vragen over toelatingseisen? Of wil je weten hoe je je kunt inschrijven voor de opleiding? Neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving.

Volg en ‘like’ ons ook op Facebook!

Hulp tijdens je studie

Studeren doe je niet alleen

Een vlekkeloze studieloopbaan voor iedere SSMS-student: daar streven we naar. Loop je toch (een beetje) vast? Dan krijg je persoonlijke begeleiding. Onze docenten houden graag samen met jou de voortgang van je studie in de gaten. Ze helpen je met plannen, je schrijfskills ontwikkelen en vinden de juiste personen voor antwoorden op moeilijke vragen. Ook als eventuele persoonlijke gebeurtenissen je schoolwerk in de weg zitten, staan de SSMS-docenten altijd voor je klaar.

Studiepunten halen

Bindend studieadvies (BSA)

Om je studie na het eerste jaar te kunnen vervolgen, moet je 50 van de 60 studiepunten (EC; European Credits) behalen.. De opleiding kan bovendien bepalen dat je een bepaald vak moet hebben behaald, als onderdeel van de puntennorm. Dit noemen we ook wel een kwalitatieve eis. Heb je aan zowel de puntennorm als de eventueel gestelde kwalitatieve eis voldaan, dan krijg je van de examencommissie aan het einde van je eerste jaar een positief  studieadvies en mag je je opleiding vervolgen.

Behaal je minder dan 50 studiepunten of haal je wel 50 punten maar voldoe je niet aan de eventueel gestelde kwalitatieve eis, dan krijg je een negatief studieadvies en moet je de opleiding verlaten. Daarom wordt dit advies een negatief bindend studieadvies (NBSA) genoemd. 

Persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op je studievoortgang. Denk aan ziekte of het bedrijven van topsport. Het is belangrijk dat je, wanneer dit soort persoonlijke omstandigheden zich voordoen, dit zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de examencommissie. Die kan hier vervolgens rekening mee houden bij het uitbrengen van het studieadvies.

Lees de volledige regels over het studieadvies in hoofdstuk 7 van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van jouw opleiding.

Geïnteresseerd in
Safety and Security Management Studies - Engels - Voltijd?

Meld je aan