Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

In deze mastermodule studeren studenten zowel micro- als macro-economie. Micro-economie is de studie van de keuzes die individuen en bedrijven maken en de invloed van overheden. Macro-economie is de studie van de prestaties van de nationale economie en de wereldeconomie.

Micro- en macro-economie werken op elkaar in en beïnvloeden elkaar wederzijds. De macro-economie (inflatie, wisselkoersen, werkloosheid) beïnvloedt de keuzes van individuen en bedrijven bij het kopen en de productie. Overheden beïnvloeden ook individueel gedrag via belastingen en subsidies. Voorheen werden de uitkomsten van economische keuzes gezien als rationele keuzes. Dit paradigma verschuift steeds meer. Maken we eigenlijk wel de juiste keuzes? Ontbossing, opwarming van de aarde en toenemende CO2-uitstoot, ongelijkheid en delen van de oceaan vol plastic doen ons ernstig twijfelen aan dit rationele gedrag. Je ontwikkelt verder inzicht in de economische en zakelijke consequenties van duurzaamheidskwesties en bent in staat om de sociale en milieu-impact van bedrijven en industrieën te evalueren.  

Alles over toelating en aanmelden

Toelatingseisen

Om deze module uit de Master of Business Administration te volgen is een bachelordiploma nodig. Plus minimaal 2 jaar relevante werkervaring als bijvoorbeeld manager, adviseur of bedrijfsspecialist. 

Aanmelden, hoe doe je dat?

Bekijk de inschrijfvoorwaarden of meld je direct aan: 

  1. Registreer je inschrijving in Osiris, ons inschrijfsysteem. 
  2. Upload digitale kopieën van jouw cv, relevante diploma’s en cijferlijsten.  Binnen een week hoor je of je aan de toelatingseisen voldoet. 
  3. Optioneel: intakegesprek. Heb je geen relevante vooropleiding maar wel hbo werk- en denkniveau? Tijdens een intakegesprek beoordeelt de programmanager of je voldoende gekwalificeerd bent voor de betreffende opleiding. 
  4. Bekostigt je werkgever de opleiding, dan vragen wij je om een ingevulde werkgeversverklaring. Je kunt deze pdf uitprinten en uploaden. Je ontvangt per e-mail een bevestiging dat je bent toegelaten tot de opleiding. Facturatie volgt na de start, maar de werkgeversverklaring moet wel binnen zijn voor de start van de opleiding. Je kunt een leeg vel uploaden, als het je niet lukt om de werkgeversverklaring direct ondertekend te krijgen. 

Wil je meer weten over hoe het aanmeldproces precies verloopt? Kijk dan op onze pagina Aanmelden, hoe doe je dat?

Aanmelden, hoe doe je dat?

Uitspraken over je toelating

Op de officiële toelatingseisen kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Alleen de afdeling CSI kan uitspraken doen over je toelaatbaarheid op basis van de officiële regels. Aan mededelingen van anderen over je toelaatbaarheid of informatie op deze website kun je geen rechten ontlenen.

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Onderwerpen
Werkvormen

Blended learning 

Alle opleidingen van De Haagse Hogeschool Pro worden aangeboden in een blended vorm. Dit houdt in dat er in het programma een mix is van fysiek en online onderwijs. Bij elke opleiding staan persoonlijke aandacht, kwaliteit en praktische toepasbaarheid centraal.  

Een oplossing op maat 

Alle opleidingen kunnen ook incompany gevolgd worden. Wil je een leertraject dat perfect aansluit bij de wensen van je organisatie? Wij denken graag met je mee voor een maatwerkoplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Kosten

Wat kost de module?

Kosten*€ 2.490

*Over deze module hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze module integraal als zakelijke onkosten opvoeren. 

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Jouw tijdsinvestering

10

weken

3

uur per week les

2

uur per week groepswerk

Meer over de kosten

De kosten voor deze mastermodule bedragen € 2.490. Over deze mastermodule hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze mastermodule integraal als zakelijke onkosten opvoeren.

Praktische info

Wat moet je verder nog weten? 

Certificaat

Bedrijfseconomie is een kort programma op masterniveau en maakt deel uit van de Master of Business Administration (MBA). Na de laatste sessie lever je een opdracht in. Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat. Dit certificaat geeft je vrijstelling van deze mastermodule als je kiest voor de opleiding Master of Business Administration. Dit certificaat is 5 jaar geldig. Bij inschrijving voor het volledige masterprogramma ontvang je een korting van € 2000 per masterclasscertificaat.  

Hulp bij studiekeuze

We helpen je graag de juiste keuze maken

Heb je nog vragen? Of wil je hulp bij je opleidingskeuze? Neem contact op met een opleidingsadviseur.

Hulp tijdens je studie

Je krijgt hulp bij het studeren. Studeren naast je werk is een behoorlijke opgave, daarom bieden we begeleiding aan. Een studiecoach coacht je tijdens studiegesprekken op school en op je werkplek. Je brengt samen je gewenste studieverloop in kaart in relatie tot je werkplek en stelt een persoonlijk plan op over hoe jij je studie en je persoonlijke ontwikkeling vorm wil geven. Naast deze studiecoach kun je terecht bij onze psycholoog, vertrouwenspersoon, decaan of in het loopbaancentrum voor alle andere vragen of hobbels waar je tegenaan loopt. Voor meer informatie over decanen/studentpsychologen, topsport, ondersteuning bij de Nederlandse taal of studeren met een functiebeperking kijk op onze pagina over ondersteuning tijdens je studie.

Toch op zoek naar een andere opleiding?

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant!

Ga naar Master of Business Administration Two colleagues working together

Master of Business Administration

Big Data Analytics

  • Master
  • deeltijd
  • 2 jaar
Deze Engelstalige deeltijdmaster leert jou hoe je organisaties efficiënter kunt laten werken dankzij big data.
Ga naar Master of Business Administration Master of Business Administration (MBA)

Master of Business Administration

  • Master
  • voltijd
  • 1 jaar
In deze Engelstalige MBA ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden om meer te halen uit jezelf, je werk en je organisatie.