Social Work - Deeltijd

Jij bent werkzaam in het sociale domein en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je wilt hogerop, kennis leren toepassen, vaardigheden uitbreiden en bijdragen aan verbeteringen in het werkveld en dat met een opleiding die aansluit op jouw persoonlijke wensen, voorkeuren en ervaringen? HBO Social Work Deeltijd van De Haagse Hogeschool biedt een flexibel programma dat aansluit bij jouw individuele behoeften én bij de vereisten van de arbeidsmarkt. De opleiding is modulair opgebouwd. Je bepaalt dus zelf de volgorde van de modules, het tempo, de plek van leren, de leerroute en de toetsing. We maken optimaal gebruik van de mogelijkheden om online leren te combineren met de praktijk en het leren op de Hogeschool, zodat jij je volledig op je ontwikkeling als professional kunt richten. 

Heeft De Haagse het ook voor jou?

De Haagse Hogeschool helpt jou in je online ontdekkingstocht. Gewoon vanuit huis, op je mobiel, tablet of computer. Kijk hieronder wat je allemaal kunt doen om te weten te komen welke opleiding het beste bij je past. Zo hopen we jouw studiekeuze zo gemakkelijk mogelijk te maken. Kom ontdekken of De Haagse het heeft voor jou. 

 • Open Dag gemist? Volg onze webinar!
  Het kan zijn dat je onze online open dag hebt gemist. Klik dan op de volgende link en bekijk de webinar die we hebben gemaakt over onze opleiding.
 • Bekijk de opleidingspresentatie voorafgaand aan de Online Open Dag
  Bekijk hier de presentatie van de opleiding.
 • Meer weten? Vraag het een docent
  Vragen over vakken? Over studielast? Over de opbouw van de studie? Kom in contact met een docent en vraag hem of haar wat je wilt weten.
 • Wil je weten van wie je misschien college gaat krijgen? Bekijk deze video!
  Maak kennis met een aantal van onze docenten!
 • Nog wat inspiratie nodig? Lees ons magazine.
  Benieuwd naar studenten, docenten, lesroosters, de uitstroomprofielen én meer van onze opleiding? Klik hier voor ons magazine.

 

Toelatingseisen

Social Work deeltijd 2021-2022

De opleiding geeft vrijstellingen als je een propedeuse hebt van SPH, MWD, CMV, SW of Pedagogiek. Heb je meerdere jaren werkervaring in een van deze richtingen of eerder deelgenomen aan een van deze opleidingen? Neem dan contact met ons op. Als je contact met ons opneemt maken we een afspraak om jouw studiemogelijkheden te bespreken.

Naast je vooropleiding (mbo-4 of havo/vwo) is het een vereiste dat je, bij aanvang van de studie Social Work Deeltijd, een relevante (leer)werkplek hebt in het sociale domein, minimaal 16 uur per week.

Wil je meer weten over de vereisten aan je werkplek bekijk dan onze FAQ.

Let op: de intakegesprekken over jouw studiemogelijkheden blijven gewoon plaatsvinden. Neem contact op om een afspraak te maken.

HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Overige toelatingseisen- en advies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Naast je vooropleiding (mbo-4 of havo/vwo) is bij aanvang van de studie een betaalde of onbetaalde baan in het sociale domein van minimaal 16 uur per week een vereiste. Met een leerwerkplek in het sociale domein is het op bepaalde voorwaarden mogelijk in te stromen in de duale variant van Social Work.

Voldoe je aan bovenstaande eisen en wil je meer weten over de mogelijkheden van de flexibele opleiding Social Work Deeltijd? Schrijf je in via Studielink en beantwoord daar de gestelde vragen of stuur een motivatiebrief en cv naar sw-dtdu@hhs.nl, neemt de opleiding contact met je op. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op via dit formulier.

Met alle mbo-4-diploma’s ben je welkom. Goed aansluitende opleidingen zijn: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal Juridisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Werk(er), Pedagogisch Medewerker Jeugd, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werker en Sociaal Dienstverlener (van voor 2001). Zowel de BOL- als de BBL-varianten geven een goede aansluiting.

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder? Dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+, een capaciteitentoets, kan in het voorjaar van 2020 op verschillende momenten worden afgelegd op De Haagse Hogeschool.

Zit je op een andere hogeschool of universiteit en wil je overstappen naar De Haagse Hogeschool om de opleiding Social Work Deeltijd te gaan volgen? Bekijk dan samen met een docent van de opleiding of en wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige modules van HBO Social Work Deeltijd krijg je wellicht vrijstelling. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bekijk de webinar van Social Work Deeltijd/Duaal.

Bereid je goed voor en meld je op tijd aan.  

Hoewel de uiterste aanmelddatum 31 augustus is, zal de eerste onderwijsdag al op 30 augustus plaatsvinden. Meld je dus op tijd aan om je goed voor te bereiden.

Als je je vóór 1 juli 2021 aanmeldt, kunnen we nog een persoonlijk intakegesprek met je voeren. Dit gesprek is van belang om een goede start te maken met de opleiding. 

Als je je vóór 15 augustus aanmeldt, kunnen we er nog voor zorgen dat je goed voorbereid je eerste onderwijsdag start. 

Meld je je later dan 15 augustus aan? Dan kun je nog wel starten, maar zal je minder goed voorbereid zijn. Je kunt dan eventueel overwegen per 1 februari te starten.  

Dus, ben je enthousiast over deze opleiding? Meld je dan op tijd aan!

Veel gestelde vragen Social Work

Ja, je moet vóór aanvang van de studie werkzaam zijn in het sociale domein (betaald/onbetaald/leerling/stagiaire).
 • De werksituatie, waarin de ervaring wordt opgedaan, kan bestaan uit betaald of onbetaald werk, als werknemer, leerling of stagiaire. 
 • Minimaal 16 uur in het sociale domein.
 • Het werk moet relevant zijn.
Relevant werk is:
1. Werk in het sociale domein, bijvoorbeeld:
 • Psychiatrie 
 • Gehandicaptenzorg
 • Verslavingszorg 
 • Opvoedondersteuning 
 • Dak- en thuislozen 
 • Jeugdzorg/Jongerenzorg 
 • Welzijnsorganisatie 
 • Ouderenzorg  
 • Vrouwenopvang  

2. Werk dat geschikt is om binnen deze context de leeruitkomsten te behalen.
3. Werk waarin de cliëntproblematiek hoog, complex en vaak meervoudig is.
4. Werk waarin je lid bent van een team.

Nee, werken bij de kinderopvang is niet relevant.
Nee, De Haagse Hogeschool bemiddelt niet. Wel zijn diverse werkgevers aanwezig op onze Open Dagen. Ook is een lijst beschikbaar met werkgevers. Deze is op te vragen via sw-dtdu@hhs.nl.
Ja, je vult samen met je werkgever een werkplekscan in en legt deze samen met een taak- en of functiebeschrijving voor bij de opleiding. Aanvraag van de werkplek scan kan via: sw-dtdu@hhs.nl.
Nee, dit is niet mogelijk.
Een propedeuse van SPH, MWD, CMV, Pedagogiek of Social Work geeft een vrijstelling voor de propedeuse. Voor andere propedeuses, behaald in de context van het sociale domein, geldt dat de inhoud daarvan moet worden voorgelegd aan de opleiding.
Eerder verworven competenties in de praktijk kunnen worden aangetoond d.m.v. een portfolio. Let op: begeleiding en beoordeling van een portfolio gebeurt als je eenmaal student bent en niet eerder. Ná aanmelding kan tijdens het kennismakingsgesprek advies worden gegeven of de competenties op niveau zijn. Je kunt voordat je begint met de studie wel relevante informatie krijgen waarmee je je portfolio kunt samenstellen.
- Bij duaal heb je een leerling-contract met je werkgever of heb je een stageovereenkomst. Duaal is een voltijdvariant, zodat je nog recht hebt op studiefinanciering etc. Voor een duale functie ondertekent de werkgever, De Haagse Hogeschool en jijzelf een tripartite contract.
- Bij deeltijd heb je een arbeidscontract (of ben je vrijwilliger). Je hebt geen recht op studiefinanciering.
De opleiding biedt de mogelijkheid om deze sneller te doorlopen, dit is natuurlijk vooral afhankelijk van je ervaring/competenties. In de praktijk merken wij dat de combinatie werken/leren een dusdanige investering vergt, dat studenten vaak niet kunnen/willen versnellen.

De lesdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag en de indeling ziet er als volgt uit:

Maandag

Dinsdag

donderdag

Propedeuse modules

Hoofdfase modules

Oriëntatie: de vraag achter de vraag

Ondernemen, organiseren en positioneren

De kunst van het begeleiden

Kwaliteit van samenleven

Ondernemend en innovatie

Signaleren en preventie

 

Module minoren: Jeugd, Zorg en WenS

 

 

Professioneel handelen tussen zorg en autonomie

 


Je mag zelf weten waar je de boeken bestelt. 
Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld.
Op deze pagina vind je meer informatie over toelatingseisen, waaronder de 21+toets. 
Download dan het formulier Garantieverklaring werkgever
Vul het formulier in, laat het ondertekenen en stempelen door je werkgever en mail het naar csi@hhs.nl.

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Bekijk de webinar Social Work deeltijd en duaal

Wil je alvast een webinar volgen over de deeltijdopleiding Social Work? Onze docent Frank Verveen neemt je in dit filmpje mee in het verhaal van Social Work deeltijd en duaal.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze maken

Het kan zijn dat je na een bezoek aan de Open Dag of na het spreken met docenten en deeltijdstudenten nog niet weet welke opleiding je moet kiezen. Of misschien twijfel je over de juiste papieren, de relevantie van je werkplekof werkervaring om de opleiding van jouw voorkeur te kunnen volgen. We helpen je graag om de opleiding te vinden die het best past bij jouw toekomstperspectief! 

Geïnteresseerd in
Social Work - Deeltijd?