Social Work - Deeltijd

Je wilt weten wat mensen drijft en het beste in ze naar boven halen. Je bent al werkzaam in het sociale domein en bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je wilt hogerop, kennis leren toepassen, je vaardigheden uitbreiden en bijdragen aan verbeteringen in het beroep en het sociale domein. Bovenop jouw eigen waardevolle ervaringen, leer je bij de opleiding Social Work  mensen zichzélf te helpen en, om samen met kwetsbare mensen oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen. Je leert jouw talenten en kennis in te zetten om anderen te motiveren en te inspireren, zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij. Je inspireert en motiveert ook collega's en vrijwilligers om hun werk zo goed mogelijk te doen.
 

Toelatingseisen

Social Work deeltijd 2019-2020

De opleiding geeft vrijstellingen als je al een propedeuse hebt van SPH, MWD, CMV, SW of Pedagogiek. Heb je meerdere jaren werkervaring in één van deze richtingen of eerder deelgenomen aan één van deze opleidingen, neem dan hierover altijd even contact met ons op! Stuur een mailbericht naar swe@hhs.nl, dan maken we een afspraak om jouw eventuele studiepad te bespreken.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan. Alle profielen zijn toelaatbaar, maar het beste sluit Cultuur & Maatschappij aan. Verder adviseren we in het vrije deel of als profielkeuzevak het vak maatschappijwetenschappen te kiezen. Belangrijk daarnaast is dat je relevant werk hebt, minimaal 16 uur per week betaald of onbetaald in het sociale domein. Voor de start stuur je een motivatiebrief en je cv op naar swe@hhs.nl. Hierin kun je ook aangeven of je in aanmerking wilt komen voor vrijstellingen. Nadat je jouw cv en motivatie hebt opgestuurd, neemt een docent-assessor van de opleiding contact met je op.

Talen: Nederlands en Engels

Goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, is van groot belang voor de social worker. We stellen daarom hoge eisen aan je taalvaardigheid Nederlands. Daarnaast is een deel van de stof in het Engels. Een goede basiskennis van het Engels is dan ook een must.
Je bent met alle mbo-opleidingen op niveau 4 welkom. Maar de best aansluitende mbo-opleidingen op niveau 4 zijn: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal-juridisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werker en Sociaal Dienstverlener (van vóór 2001). 
Het kan zijn dat je niet direct toelaatbaar bent. Bijvoorbeeld omdat je geen toelatinggevende vooropleiding hebt, of je geen examen hebt gedaan in een verplicht vak. Kijk hier welke mogelijkheden er zijn om toch te starten aan De Haagse.

21+ toelatingsonderzoek
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige vakken van de opleiding Social Work krijg je wellicht vrijstelling. Neem voor meer informatie contact op via swe@hhs.nl

Student voor een dag

Voel je al even student

1 februari 2020

Open Dag

Spreek op de Open Dag met docenten en studenten van de opleiding Social Work en onderzoek of de opleiding wat voor je is. Bekijk het hoofdgebouw van De Haagse Hogeschool, een wereld op zich. Proef de sfeer en ontdek de vaste ankerpunten voor de studie: de collegezalen, koffiecorners, het atrium en het restaurant.

Meelopen

Ervaar hoe het is om Social Work Deeltijd op De Haagse Hogeschool te studeren. We geven je de mogelijkheid om mee te lopen en te zien hoe de praktijk de basis vormt voor de momenten waarop je begeleid wordt.

 

Ontdek studeren in deeltijd aan De Haagse

Tips, tricks & FAQ’s

Hoe is het om te studeren naast je werk? Wat komt erbij kijken en hoe zorg je voor de goede balans? Op onze deeltijdpagina vind je antwoord op dit soort vragen en verhalen van andere deeltijdstudenten.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Social Work - Deeltijd?

Meld je aan