Social Work - Deeltijd

Je wilt weten wat mensen drijft en het beste in ze naar boven halen. Je bent al werkzaam in het sociale domein en je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je wilt hogerop en je wilt je kennis verdiepen en je vaardigheden uitbreiden. Bij de opleiding Social Work leer je mensen zichzélf te helpen, leer je om samen met klanten oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen. En je leert jouw talenten en kennis in te zetten om anderen te motiveren en te inspireren. Zodat zij zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij.

Toelatingseisen

Social Work deeltijd 2019-2020

Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Neem voor deeltijd of duaal altijd even contact met ons op! Stuur een mailbericht naar swe@hhs.nl, dan maken we een afspraak.
HAVO
C&M
E&M
N&G
N&T
VWO
C&M
E&M
N&G
N&T
MBO
Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Toelatingsadvies

Kijk wat in jouw situatie geldt

Wil je vanaf de havo of het vwo instromen? Dat kan. Alle profielen zijn toelaatbaar, maar het beste sluit Cultuur & Maatschappij aan. Verder adviseren we in het vrije deel of als profielkeuzevak het vak maatschappijwetenschappen te kiezen. Belangrijk daarnaast is dat je relevant werk hebt, minimaal 16 uur per week betaald of onbetaald in het sociale domein. Voor de start stuur je een motivatiebrief en je cv op naar swe@hhs.nl. Hierin kun je ook aangeven of je in aanmerking wilt komen voor vrijstellingen. Nadat je jouw cv en motivatie hebt opgestuurd, neemt een docent-assessor van de opleiding contact met je op.

Talen: Nederlands en Engels

Goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, is van groot belang voor de social worker. We stellen daarom hoge eisen aan je taalvaardigheid Nederlands. Daarnaast is een deel van de stof in het Engels. Een goede basiskennis van het Engels is dan ook een must.
Je bent met alle mbo-opleidingen op niveau 4 welkom. Maar de best aansluitende mbo-opleidingen op niveau 4 zijn: Sociaal Pedagogisch Werk, Sociaal-juridisch Medewerker, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Cultureel Werker en Sociaal Dienstverlener (van vóór 2001). 
Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ kan in het voorjaar van 2019 op verschillende momenten afgelegd worden op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een capaciteitentoets.
Zit je op een andere hogeschool of een universiteit en wil je overstappen naar De Haagse? Dat kan. Samen met onze studieadviseur bekijk je wanneer je het best kunt instromen. Voor sommige vakken van de opleiding Social Work krijg je wellicht vrijstelling. Neem voor meer informatie contact op via swe@hhs.nl

Student voor een dag

Voel je al even student

2 november 2019

Open Dag

Spreek op de Open Dag met docenten en studenten van de opleiding Social Work en onderzoek of de opleiding wat voor je is. Bekijk het hoofdgebouw van De Haagse Hogeschool, een wereld op zich. Proef de sfeer en ontdek de vaste ankerpunten voor de studie: de collegezalen, koffiecorners, het atrium en het restaurant.

Meelopen


Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.
Neem contact op met het Study & Career Centre Bel naar 070-4458595 of stuur een e-mail aan studycareer@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Social Work - Deeltijd?

Meld je aan