Master of Business Administration - NL

De Master of Business Administration van de Academie van Masters & Professional Courses is een van de meest praktijkgerichte MBA’s in Nederland. U werkt aan diverse cases en ondersteunt organisaties bij bedrijfskundige problemen. Brede kennis en managementvaardigheden staan centraal, net als uw professionele ontwikkeling. U verbetert vaardigheden als samenwerken, onderhandelen en tijd- en projectmanagement. Zo groeit u uit tot een flexibele leider op senior niveau met inzicht in mondiale kwesties, omgevingsfactoren en innovatie. En dat in moderne wereldstad Den Haag.

Onze MBA is uitgeroepen tot topopleiding 2017! (Bron: Keuzegids Masters 2017)

mba_topopleiding_keuzegids_250x250

Studie-investering

De deeltijdvariant van de Master of Business Administration duurt 2 jaar. Het is een intensieve opleiding van 60 studiepunten, die u naast uw werk volgt. Reken op een flinke tijdsinvestering. U komt wekelijks voor college bij elkaar op donderdagmiddag en -avond (van 14.30 tot 21.30 uur) en besteedt daarnaast 10 tot 12 uur per week aan zelfstudie.

Opbouw en onderwerpen


De Master of Business Administration in Den Haag biedt meer dan pure bedrijfskunde. De opleiding heeft een internationale focus. U leert veel op het gebied van samenwerking en u besteedt aandacht aan sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook werkt u aan uw vaardigheden op het gebied van kritisch denken en personal branding. Samen met andere professionals uit diverse sectoren maakt u praktijkopdrachten waarbij u van elkaar leert en verbreedt u uw blik dankzij diverse gastsprekers, bijvoorbeeld van specialisten uit ministeries. U volgt vakken als Marketing Management, Corporate Finance en Change Management. Deze kennis diept u uit tijdens colleges, workshops en excursies, bijvoorbeeld naar De Persgroep Publishing. Vervolgens implementeert u de opgedane theorie in de praktijk en tot slot integreert u alles wat u hebt geleerd in de masterscriptie. Onderwerpen daarvoor zijn net zo divers als het beroepenveld zelf. Denk aan duurzaamheid, marketingstrategieën of succesfactoren bij een start-up. Naast de 15 modules kent de MBA 3 verticale leerlijnen waarbij sessies en workshops zijn verdeeld over de eerste 3 fasen van de opleiding. Tijdens de verticale leerlijn Global Business Environment verdiept u zich in diverse aspecten van ethiek en sociale en milieutechnische verantwoordelijkheid in een corporate omgeving. Tijdens de leerlijn Methoden en Technieken van toegepast Onderzoek werkt u aan uw onderzoeksvaardigheden en met Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling geeft u aandacht aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Kennis vergaren

 • Module 1 Marketingmanagement
 • Module 2 Organisatiegedragsleer
 • Module 3 Externe verslaggeving & management accounting
 • Module 4 Managerial economics

Kennis verdiepen

 • Module 5 Foundations of business analysis: statistics
 • Module 6 Operations management
 • Module 7 Corporate finance
 • Module 8 Innovatie & ondernemerschap

Kennis implementeren

 • Module 9 Verandermanagement
 • Module 10 HRM & talentmanagement
 • Module 11 Strategisch management
 • Module 12 Integratie

Integratie door het schrijven van de masterscriptie

Verticale leerlijnen:

 • Methoden en technieken van toegepast onderzoek
 • Global business environment
 • Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Het team

De mensen achter de kennis

Drs. Manon Pieper

Programme Manager

mypieper@hhs.nl
070 - 455 3688

LinkedIn LinkedIn profiel

Sleep opzij

Contact met de opleiding

Meer weten over de MBA of andere Masters of Professional Courses van De Haagse Hogeschool? Neem contact op via mail mpc-opleidingsadvies@hhs.nl, of bel ons via 070-4458900 (maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 22.00 uur, vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

Meer informatie over de inhoud en structuur van deze opleiding? Download de brochure

Neem contact op met de Academie voor M&PC Bel naar 070 - 445 8900 of stuur een e-mail aan mpc-opleidingsadvies@hhs.nl

Geïnteresseerd in
Master of Business Administration - NL?

Meld u dan nu aan