Sportkunde - Voltijd

Als sportmanager ontwerp je een multifunctionele sportaccommodatie voor een gemeente. Dat doe je, als je na de opleiding Sportkunde aan het werk gaat met échte opdrachten. Maar als young professional doe je meer. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe de cultuur in ‘jouw’ bedrijf is. Je woont vergaderingen bij, gaat naar bedrijfsfeestjes, ontmoet collega’s. Daarnaast leer je ‘jouw’ markt kennen. Wat er speelt, wie je concurrenten zijn en wat ze doen. Je leert, kortom, hoe het is om te werken.

Aan het werk

Wat kun je later worden en wat niet

Dit word je wel
Sportcoördinator
Beweegconsulent
Beleidsfunctionaris
Projectleider
Medewerker topsport
Medewerker breedtesport
Dit word je niet
Gymleraar
Sporttrainer
Scheidsrechter
Scout

Doorstuderen

Aan de universiteit

Heb je je bachelordiploma op zak en bevalt het studeren je wel? Dan kun je na Sportkunde een universitaire master volgen. Zoals Bestuur, beleid en management of Bewegingswetenschappen. Vergeet ter voorbereiding niet de speciale premaster te volgen in jaar 4 van de bachelor Sportkunde. Dit doorstroomprogramma stoomt je klaar voor de universiteit. Bij deze 3 universiteiten kun je doorstuderen na de premaster: de Vrije Universiteit in Amsterdam, Universiteit Leiden en Universiteit Utrecht.

Keuzehulp

We helpen je graag de juiste keuze te maken

Het kan dat je na een bezoek aan een open dag, na meelopen en/of na het praten met studenten, docenten, ouders, en decanen nog niet weet wat je moet gaan studeren. Geeft niet, dat gebeurt vaker. Misschien ben jij wel iemand die eerst een jaartje moet gaan werken. Of op wereldreis. Of misschien ligt je ambitie wel ergens anders dan je denkt.

Geïnteresseerd in
Sportkunde - Voltijd?