Voorlezen zal nooit meer hetzelfde zijn

Studenten De Haagse Hogeschool lanceren Augmented Reality boek voor kinderen

Augmented Reality Boek App in actie

Vier studenten Communication & Multimedia Design van De Haagse Hogeschool hebben samen het kinderboek ‘Op zoek naar F...’ geschreven. De studenten hebben het boek echter een verrassende extra laag meegegeven: een app die het boek tot leven brengt. Op woensdag 14 december werd het boek officieel gelanceerd.

Screenshot van de App 'Op zoek naar F...'

Het verhaal gaat over de kleine Max die net is verhuisd. Tijdens de verhuizing is de doos met zijn knuffels kwijtgeraakt. Max is eenzaam en verveelt zich. Totdat hij beneden het klepje van de brievenbus hoort klapperen en er een brief op de mat ligt...

Wat het verhaal bijzonder maakt, is dat het middels de bijbehorende app écht tot leven komt. De app, die op elke telefoon of tablet gedownload kan worden, tovert een extra laag óp het boek dat het verhaal vertelt in de vorm van bewegende 3D-modellen en een vertelster. Zo kan een kind helemaal zelf het verhaal volgen en bekijken. Daarnaast blijven er updates van de app uitkomen. Het boek blijft steeds hetzelfde, maar na elke update van de app worden er nieuwe modellen toegevoegd en oude verbeterd.

De vier studenten, afkomstig uit Dordrecht, Delft, Zoetermeer en Voorschoten, volgen hun opleiding aan de hoofdvestiging in Den Haag, maar doorlopen momenteel hun derdejaars stage in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Daar hebben zij onder de hoede van het Crosspring Lab, broedplaats voor start-ups op het gebied van internet, mobile applicaties, software en games, als stage hun eigen bedrijf mogen ontwikkelen. Voor dit eigen bedrijf, dat zij ‘ARmazing’ hebben genoemd, hebben de vier studenten de afgelopen weken hard gewerkt aan het originele, zelfgeschreven verhaal, de zelfgemaakte karakters, 3D-modellen en illustraties.

Het boek ‘Op zoek naar F…” is vanaf 15 december te verkrijgen op www.bol.com en www.1boek.nl. Ook kan het besteld worden vanaf de eigen website van de studenten: www.deavonturenvanmax.nl.