Studenten De Haagse Hogeschool met Collectebus naar Glazen Huis

Vijfenveertig studenten die aan De Haagse Hogeschool het keuzevak (minor) Eventmanagement volgen, hebben zich ingespannen om geld op te halen voor het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Met een scala aan evenementen hebben zij een totaalbedrag van €10.050,= opgehaald om in te zetten in de bestrijding van een stille ramp: longontsteking. Op 23 december reisden de studenten met een Collectebus af naar de Grote Markt in Breda.

Cheque minor eventmanagement SR

Bedenk, plan en organiseer een evenement om geld op te halen voor het Glazen Huis, maar waarmee je ook aandacht genereerd voor de stille ramp waar de organisatie zich dit jaar hard tegen maakt: longontsteking. Dat was de opdracht waar 45 studenten Commerciële Economie zich in de afgelopen twee maanden in vastgebeten hebben. En met succes. Samen haalden zij niet alleen een bedrag van €10.050,= op, ook wisten zij door middel van de vaak ludieke acties een grote hoeveelheid mensen uit de regio te bereiken met hun boodschap.

De studenten hebben onder andere een bowlingtoernooi en een lampionnentocht georganiseerd, voor ouderen een brunch bereid, een Winter Wonderfair op touw gezet en de opening van een nieuw café verzorgd. En zelfs de busreis naar Breda, georganiseerd door vier van de studenten, stond in het teken van het goede doel.

Met de Collectebus naar het Glazen huis

Vier studenten hebben het op zich genomen om de reis naar het glazen huis te organiseren. Tijdens de busrit, gesponsord door busbedrijf Tournado, brachten zij de stemming er bij alle deelnemers al goed in met spelletjes en een zangwedstrijd, alles in het thema après-ski. En toen de stemming er eenmaal goed inzat, werden de passagiers er bij iedere plaspauze op uitgestuurd, met een collectebus in de hand, om de totale bijdrage namens de Haagse studenten nog verder te vergroten. Eenmaal ter plaatse werd de cheque t.w.v. €10.050,= overgedragen aan Katharina Krüsselmann, projectleider Serious Request van het Nederlandse Rode Kruis.

Groepsfoto minor eventmanagement SR