Afstuderen en beroepskeuze: blijf wendbaar

Afstuderen en beroepskeuze. Twee werelden die niet zo heel ver uit elkaar liggen. Zou je zeggen. En toch viel het in mijn geval niet mee om beide goed met elkaar te verbinden. Intussen ben ik gegroeid van een onrustige en soms opstandige student tot een jongvolwassen professional.

Kristiaan_vd_Weijde

Eerst maar afstuderen

De studie Bedrijfseconomie aan De Haagse Hogeschool leek mij op het lijf geschreven. Ik ben nauwkeurig. Zie snel verbanden tussen getallen. Tijdens mijn studie ging ik mijn vakgebied steeds meer waarderen. Totdat ik merkte dat ik snel uitgekeken raakte op financiële administraties. Ik wilde uitdaging. Snelheid. Mijn omgeving raadde mij aan geduldig te zijn. Alsof die drang naar uitdaging dan vanzelf zou verdwijnen. Rust nemen, het past helemaal niet bij mij. Maar ik besloot door te zetten. Eerst maar afstuderen.

Resultaatgericht

Na mijn afstuderen kwam mijn beroepskeuze bijna als vanzelf. Agium Finance & Control bood mij een mooie baan aan. Maar ik wilde niet een leven lang bezig zijn met financiële administraties. Bekenden zagen wel een goede accountmanager in mij. Jij bent tenslotte een resultaatgerichte netwerker, zeiden zij. Het was een nieuw inzicht voor mij. Moest ik mijn veilige straatje verlaten?

Beroepskeuze en gevoel

Ik had altijd gekeken naar wat wijs, logisch en wenselijk was voor mijn carrière. Maar ik hield mijn gevoel daarbuiten. Toen ik dat toeliet, kreeg het idee van een carrière als accountmanager vastere vorm. Ook mijn leidinggevende reageerde positief. Tegenwoordig ben ik bij Agium accountmanager, met recruitment als onderdeel van mijn takenpakket. Het is een rol die natuurlijk aanvoelt.

Ik kreeg mijn huidige functie, omdat ik scherp en wendbaar bleef

Blijf scherp en wendbaar

Afstuderen en daarna je beroepskeuze. Het een volgt op het ander. Blijf daarin altijd scherp op wat verandert. In jezelf en de wereld om je heen. Haak enthousiast aan op die verandering. Door scherp en wendbaar te blijven, kreeg ik mijn huidige functie. Ik wil verder mijn kennis en inzichten flink uitbreiden en delen met mijn netwerk. Op die manier kan ik met interessante bedrijven in aanraking komen. Kan ik als accountmanager-recruiter onze professionals aan uitdagende opdrachten helpen.

Kristiaan van der Weijde