Haagse Hogeschool voegt devops toe aan ict-opleiding

5954826 Bron: Computable - Suzanne Martens

De Haagse Hogeschool gaat een studieblok over devops toevoegen aan zijn ict-opleiding. Dat doet de onderwijsinstelling in samenwerking met Delta-N. Met devops in het curriculum willen de partijen ict-studenten beter voorbereiden op een baan in het bedrijfsleven.
Het studieblok bestaat uit hoorcolleges en praktijksessies waarin de studenten devops-technieken leren toepassen bij het ontwikkelen van applicaties. Hierbij worden Microsoft-tools, zoals Azure, devops ingezet. Delta-N ontwikkelt, verzorgt en begeleidt de colleges en biedt hiermee kennis ‘rechtstreeks uit het werkveld’. 

Het devops-studieblok heeft naar eigen zeggen een internationaal karakter. Alle colleges zijn in het Engels en worden opgenomen, zodat ze ook op andere locaties zijn te bekijken.

‘Kennis over en ervaring met devops is onmisbaar geworden voor een softwareontwikkelaar. Daarom is het belangrijk dat hier al tijdens de studie aandacht aan besteed wordt. Wij verlenen hier als devops-specialist en Microsoft-partner graag onze medewerking aan’, aldus Roderick Schoon van Delta-N.