Stage bij de brandweer

Van werken met frêle dames van de high fashion tot communiceren met de kranige kerels van de brandwacht. Dat kan allemaal als je vakgebied communicatie is. Zie hier derdejaars student Kelvin Holstege die stage loopt bij Brandwachthuren. "De brandweerauto op de foto is te zien in de misdaadserie 'Keizersvrouwen'. Je kunt ons inhuren als in een scène bijvoorbeeld een auto in de fik moet. Maar het vaakst controleren we de brandveiligheid van gebouwen als de meldinstallatie het niet doet."

Een man bestuurt een brandweerauto

Social media

“Mijn echte werk hier is natuurlijk communicatiewerk. Voor onze social media kanalen heb ik content uitgewerkt. Dit werd nog te weinig gedaan, terwijl het voor potentiële klanten belangrijk is te weten wat we allemaal te bieden hebben. Enkele weken geleden hebben we een brandweerauto voor de deuren van bedrijven geplaatst. Dat levert altijd een gesprek op.”

Website

“Tijdens mijn stage heb ik ook nieuwe content voor de website geschreven. Hier heb ik veel gehad aan het vak Webschrijven, waar alle regels rondom webteksten zijn uitgelegd. Daardoor gebruik ik nu de juiste tags en kon ik fouten vermijden die ik eerder wel maakte. Het leukste aan mijn stage was de livegang van de website. Dan zie je hoe de vele onzichtbare schrijfuren toch resultaat opleveren."